• jak na walnym? Autor: ~kolo [83.14.105.*]
    jakieś wieści?
  • Re: jak na walnym? Autor: ~Zdzicho [91.210.245.*]
    https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2019-05/0000111504_201905160000119849.pdf
  • Re: jak na walnym? Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    To chyba mamy akcje przyszłego dewelopera, a nie spółki marihuanowej... Chyba , że oni chcą prowadzić taką działalność jak amerykański IIPR :-) Mam akcje i nie narzekam.

https://www.investing.com/equities/innovative-industrial-properties
  • Re: jak na walnym? Autor: ~Zdzicho [91.210.245.*]
    Będzie dobrze bo spółka Cztery Pory Roku będzie sprzedawać preparat pod nazwą Cztery Pory Roku a klienci po jej zażyciu też będą widzieli Cztery Pory Roku.
    A my drobni poczekamy jeszcze Cztery Pory Roku na jakieś zyski spółki.
    Dnia 2019-05-16 o godz. 17:46 ~Zdzicho napisał(a):
    > Będzie dobrze bo spółka Cztery Pory Roku będzie sprzedawać preparat pod nazwą Cztery Pory Roku a klienci po jej zażyciu też będą widzieli Cztery Pory Roku.
    > A my drobni poczekamy jeszcze Cztery Pory Roku na jakieś zyski spółki.

To widzę, że strasznie wielkim optymistą Zdzichu jesteś :-)
    Bo jak mamy poczekać na zyski cztery pory roku, to znaczy, że te zyski już za rok będą :-)
  • Re: jak na walnym? Autor: ~Deweloper [5.173.72.*]
    Zyski pojawią się już w trzecim kwartale, podejrzewam że wejdzie nowy inwestor, będzie dobrze. Obecnie jeden z lepszych biznesów.
    Dnia 2019-05-16 o godz. 18:42 ~Deweloper napisał(a):
    > Zyski pojawią się już w trzecim kwartale, podejrzewam że wejdzie nowy inwestor, będzie dobrze. Obecnie jeden z lepszych biznesów.

Tak duży resplit, po którym cały FF to będzie jakieś 50 tys. akcji automatycznie sugeruje, że chodzi o to, by ktoś duży mógł tu wejść i nie musiał w przyszłości dzielić się zyskami z nami, czyli giełdowym planktonem.
    Oczywiście, jak tu się pojawi ktos powazny, z duzym kapitałem , zrobi superbiznes - to i my na tej garści akcji zarobimy, może nawet nieźle.
    Ale czy tak będzie? Jeszcze raz powtórzę - gdybym nie miał akcji, na których już jestem dość mocno w plecy - pewnie bardzo bym się zastanawiał, czy w to wejść. Bo ludzie ze spółki - po jej dotychczasowych dokonaniach -nie mogą budzic specjalnie dużego zaufania.
    Ale kto wie? Może coś z tego będzie i nas pozytywnie zaskoczą.
    Zastanawiam się, czy oni dysponują jeszcze jakmiś nieruchomościami, bo szczerze mówiąc dotychczas, licząc na marihuanowy biznes, niespecjalnie się temu przyglądałem.
  • Re: jak na walnym? Autor: ~Zdzicho [85.234.254.*]
    Czołem doktorku, nie optymistą tylko sklerotykiem zapomniałem dodac że zobaczymy zyski za Cztery Pory Roku ale dopiero po przyjęciu specyfiku Cztery Pory Roku.
  • Re: cztery lipy roku Autor: ~Taurus [5.173.171.*]
    Ja już im nie wierzę !będzie scalenie i zjazd w dół już nie raz tak było.marihuana w Polsce dopiero raczkuje można było to wykorzystać i wejść na rynek a teraz lipa kolejne miesiące oczekiwania czy cokolwiek z tego będzie Dla mnie stracona szansa nie zrobili biznesu z MC w nazwie to i pory roku nic nie dadzą podbiją tylko cenę żeby upchnąć akcje
  • Re: cztery lipy roku Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    Tu chyba nie ma - nawet wśród posiadaczy akcji- nikogo, kto by im jakoś specjalnie wierzył.
    Ale po scaleniu duzi będą mieli raptem 150 tys akcji, drobni- 50 tys..
    Jesli mają podbić - to może wyjdziemy choć na zero.
    Nie mozna jednak wykluczyć, że sprawa jest dogadana, spólka jest juz traktowana tylko jaka wydmuszka i wejdzie ktoś, kto od głównych kupi te 150 tys akcji, sam sobie wyemituje tyle, ile zechce, a my będziemy tylko takim dodatkiem, żeby spółka nadal była "publiczna". Cuda się zdarzają i na tym tez możemy ostatecznie wyjśc dobrze, ale nie tylko gwarancji nie ma, ale i szanse są takie sobie.
    W każdym razie dzisiejsi główni akcjonariusze przy próbie wyjścia sprzedając ulicy biznesu nie zrobią raczej. Ile by ta akcja musiała kosztować? Kto z ulicy miałby je kupować?
  • Re: cztery lipy roku Autor: lulu0071 [85.221.152.*]
    Panowie jakie to ma być scalenie skoro ma zostac tyle akcji ?
  • Re: cztery lipy roku Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    1000:1

• Re: cztery lipy roku Autor: ~Taurus [5.173.153.*]
    Tu już kasa stracona przecież wiadomo ze jak zrobią scalenie będzie z 4 gr 40 zł i kto kupi akcje po tyle to Azoty chodzą z 40 zł zostanie z 10 czyli obecny 1 gr ratuj się kto może
[x]
GENERGY -18,75% 0,02 2020-05-20 12:50:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.