...że kwartał do kwartału była w 2018 roku wysoka baza, ale zerknijcie na poprzednie pierwsze kwartały. Kilka ostatnich lat to też dużo lepsze wyniki (zysk netto) jak w tym roku. Skup akcji po to, żeby odebrać podaż, jakby inwestorzy się zdenerwowali? Pozdrawiam
a niby kto masie denerowwac? trojka glownych udzialowcow? dla niech nie ma najmniejszego znaczenai jaki jest kurs... jesli spadnie do 3 pln to jesczedokupia. skup jest po to aby rozdac zarzadzajacym, rowniez w tym wypadku kadrze sredniego szczebla...
dokupowalem po 4 z kawalkiem to teraz jak spadnie do 6 to mi sie nie bardzo kalkuluje.. to znaczy wciaz moim zdaniem cena atrakcyjna ale mam zasade "nie dokupuj duzo drozej niz ostatnie zakupy ;-) a tu by bylo o 40% drozej
Ok ale w takim ujęciu jeśli cena akcji rośnie stale w długim okresie (zakładając wzrost fundamentalny spółki) nigdy nie powiększysz pozycji w dobrej spółce. Ja dokupuje ( nawet jak notowania są dużo wyżej od średniej ceny ) te spółki, które w portfelu są najniżej względem średniej ceny kupna i oczywiście wypłacają dywidendy. Wtedy budujesz dalej portfel ale z najniższym "kosztem" nadpłacenia ponad średnią cenę. Pozdrawiam
ja jeszcze wciaz popelniam grzech mlodego inwestora i czekam na solidne wzrosty po spadkach ;-) wciaz wierze ze kurs pojdzie co najmniej do 10 na tej spolce, znam spolke i wierze w ludzi ktorzy nia zarzadzaja. obym sie nie przejchal. to moja nastarsza spolka w portfelu, kupowalem też akcje po 11
Proponuję uśrednić, wtedy szybciej Pani/Pan wyjdzie na swoje przy ewentualnym mocniejszym wzroście. Nie trzeba jednorazowo uśrednić, wystarczy co miesiąc skupować. Pozdrawiam
jak pisalem juz wczesniej, przy tym kursie to dla mnie nie zadne usrednianie, usrednialem po 4 z kawalkiem. tera juz mi sie ni ehce. zajrzalem do historii: