wyniki ładne. Widać, że będzie pożytek z nowej fabryki. Dużo wyższe przychody, o 30% wyższy zysk. Jeśli tendencja się utrzyma to w tym roku spółka zarobi 6,5 mln usd. Tak mniej więcej szacuję.
Mam pytanie trochę inne. Jak raportuje Agroliga, mam na myśli walutę. Wszędzie piszą w raportach, że kwoty są w EURO. A wy przeliczacie zyski z wg kursu $. Wiem, że główną walutą jest hrywna i w rozliczeniach międzynarodowych $. Ale z drugiej strony firma swoją siedzibę ma zarejestrowaną na Cyprze. A tam już jest EURO. Ja przeliczam zyski z raportów przez EURO. Stąd po I qwr wychodzi mi 4,5mln zysku. Ktoś może się wypowiedzieć? W raportach jest napisane jak wół od samego początku kwoty w EURO
Fakt - ładny progres wyników, oby tak dalej. Zastanawia mnie tyko skąd tak wysoki koszt odsetek 250 tys. Euro (w porównaniu z 2017 rokiem) skoro kwoty pożyczek nie wzrosły w bilansie ?
To mamy w tej chwili C/Z dokładnie 1. A jeśli spółka będzie w tym roku zgodnie z przewidywaniami zarabiać o około 30 % więcej to za rok Ciężkiej/Z wyniesie 0,8!!! To jest niebywałe!
Niech choć będzie cena/zysk 2 to już będzie w miarę z wszelkimi dyskontami (że Ukraina, że NC, że słabo rozpisane raporty). Jakby nie patrzeć to 30 zł tutaj to minimum przyzwoitości.
To pokazuje jak ludziska czytają raporty. A najbardziej mnie wkurza, jak liczone są wskaźniki (bankier) gdzie podają kwoty w EURO/$ a nie przeliczają ich na PLN. I wychodzą zaniżone wskaźniki i c/wk, czy c/z itp. Podają jako zysk z ostatniego roku 4,7mln i koniec. A jest to EURO i wpisana kwota powinna być 18mln. Jednie na Stockwatchu są wiarygodne kwoty wpisane. Pozdrawiam