• oby tak dalej Autor: ~sum [79.187.164.*]
    Rynek obudzi się, jak będzie C/Z 0,25. Ale będzie odreagowanie, jak ogłoszą dywidendę...
  • Re: oby tak dalej Autor: ~Arist [5.173.248.*]
    Zysk 3,5 mln. Zeszliśmy z C/Z poniżej 1. A powinno być w tym roku jeszcze z 30% lepiej ze względu na działanie nowego zakładu.
  • Re: oby tak dalej Autor: ~agr [81.190.226.*]
    wyniki ładne. Widać, że będzie pożytek z nowej fabryki. Dużo wyższe przychody, o 30% wyższy zysk. Jeśli tendencja się utrzyma to w tym roku spółka zarobi 6,5 mln usd. Tak mniej więcej szacuję.
  • Re: oby tak dalej Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    Mam pytanie trochę inne. Jak raportuje Agroliga, mam na myśli walutę. Wszędzie piszą w raportach, że kwoty są w EURO. A wy przeliczacie zyski z wg kursu $.
    Wiem, że główną walutą jest hrywna i w rozliczeniach międzynarodowych $. Ale z drugiej strony firma swoją siedzibę ma zarejestrowaną na Cyprze. A tam już jest EURO.
    Ja przeliczam zyski z raportów przez EURO. Stąd po I qwr wychodzi mi 4,5mln zysku.
    Ktoś może się wypowiedzieć? W raportach jest napisane jak wół od samego początku kwoty w EURO
  • Re: oby tak dalej Autor: ~rikambo [213.158.197.*]
    Fakt - ładny progres wyników, oby tak dalej.
    Zastanawia mnie tyko skąd tak wysoki koszt odsetek 250 tys. Euro (w porównaniu z 2017 rokiem) skoro kwoty pożyczek nie wzrosły w bilansie ?
    racja. Na bankierze jest błąd bo wyniki podają w USD, a raportach jest symbol euro. Zatem wynik jest jeszcze lepszy niż liczyłem wcześniej.
  • Re: oby tak dalej Autor: ~Arist [5.173.248.*]
    To mamy w tej chwili C/Z dokładnie 1. A jeśli spółka będzie w tym roku zgodnie z przewidywaniami zarabiać o około 30 % więcej to za rok Ciężkiej/Z wyniesie 0,8!!! To jest niebywałe!
    Niech choć będzie cena/zysk 2 to już będzie w miarę z wszelkimi dyskontami (że Ukraina, że NC, że słabo rozpisane raporty). Jakby nie patrzeć to 30 zł tutaj to minimum przyzwoitości.
  • Re: oby tak dalej Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    To pokazuje jak ludziska czytają raporty. A najbardziej mnie wkurza, jak liczone są wskaźniki (bankier) gdzie podają kwoty w EURO/$ a nie przeliczają ich na PLN. I wychodzą zaniżone wskaźniki i c/wk, czy c/z itp. Podają jako zysk z ostatniego roku 4,7mln i koniec. A jest to EURO i wpisana kwota powinna być 18mln. Jednie na Stockwatchu są wiarygodne kwoty wpisane.
    Pozdrawiam

A w tym roku może być zysk spokojnie 25 mln zł.
[x]
AGROLIGA 0,00% 21,00 2025-10-28 15:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.