Zmniejszone przychody, ale większy zysk netto. Trochę lepiej niż rok temu. No i oni mają nadzieję na lepsze czasy. Chyba trochę za mało na jakikolwiek ruch na akcjach tym bardziej pozytywny. No chyba że zdejmą z fixów, ale to nie prędko. Pozostaje mieć nadzieję, ale wg mnie to ten rok już jest spisany na straty.
A ja widzę że zabrali się w końcu do roboty. Najlepszy kwartał w historii spółki !!! Zrobili owszem, mniejszy przychód, ale tak jak pisałem we wcześniejszych postach, w biznesie nie chodzi o przychód tylko o zyski a te, jak na tą firmę, są w tym kwartale rekordowe ( w historii spółki max to 120 tys). Mam nadzieje że w końcu zaczęli dobrze liczyć i biorą te zlecenia na których ZARABIAJĄ. Może potrzebowali czasu żeby wyczuć rynek i się do niego dopasować. Poprzedni rok dla tego start-upu był bardzo nieudany, gdyż nie potrafili wygenerować zysku, przy dużej ilości zleceń i dużych przychodach. Mam nadzieje ze nabrali doświadczenia, zaczęli wszystko dobrze bilansować i przyszłe kwartały to potwierdzą a firma będzie się rozwijać w ta stronę która nas inwestorów interesuje. Na spektakularny skok kursu nie ma co liczyć bo odbijamy od dna i zainteresowania spółką nie ma. Spektakularny skok to będzie jak pokażą pierwszy zarobiony milion ;)
Poprzedni post dalej aktualny. Mamy nastepny "dobry' kwartał. Przychody zmalały ale rentowność wzrosła, wyglada na to że załapali o co chodzi ;) Patrzac na nich jak na startup to wszystko idzie w dobrym kierunku, co do kursy to pewnie pozostanie bez zmian... Czekamy na pierwszy zarobiony milion ;)
Kolejny kwartał z zyskiem. Po połączeniu z Aquinet przychody i zyski powinny być dużo wieksze. Kurs pewnie nie ruszy ale wszystko idzie w dobrym kierunku.