• Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~olo [94.222.180.*]
    Skorygowany zysk EBITDA Play Communications w pierwszym kwartale wzrósł o 11,2 proc. rok do roku, do 576,4 mln zł – podała spółka w raporcie. Zysk okazał się o 6,4 proc. wyższy od konsensusu PAP Biznes, który zakładał wynik na poziomie 541,6 mln zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Skorygowana-EBITDA-Play-w-I-kw-wyniosla-576-4-mln-zl-powyzej-oczekiwan-7667557.html
  • Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~Robson [5.173.1.*]
    No to moze troche ruszy w koncu.
  • Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~Waszka [89.68.66.*]
    Dnia 2019-05-13 o godz. 18:11 ~olo napisał(a):
    > Skorygowany zysk EBITDA Play Communications w pierwszym kwartale wzrósł o 11,2 proc. rok do roku, do 576,4 mln zł – podała spółka w raporcie. Zysk okazał się o 6,4 proc. wyższy od konsensusu PAP Biznes, który zakładał wynik na poziomie 541,6 mln zł.
    >
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Skorygowana-EBITDA-Play-w-I-kw-wyniosla-576-4-mln-zl-powyzej-oczekiwan-7667557.html

Nie jest dobrze!!

Dlaczego?
    1) dywidenda wypłacona
    2) wojna cenowa USA-Chiny (to dotyka akurat każdą gospodarkę)
    3) play ma najgorsze wyniki ze wszystkich operatorów (EBITDA)
    4) spadek prepaid
    5) zwiększenie zaangażowania inwestora (news z 10.05)
    6) pozytywne rekomendacje banków

Moje subiektywne odczucia. Co sądzicie?
    Oczywiście mogę się mylić, średnio się znam. Mam kupione 8000szt.. Umoczyłem?

Pozdrawiam,
    Waszka

• Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~olo [94.222.180.*]
    mysle, ze wynik zaskoczyl pozytywnie, bo sa jest wiekszy od oczekiwanego.

oczywiscie wojna cel USA - Chiny nie jest na plus w tym momencie. chociaz dokladnie rok temu tez byla.
  • Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~iruś [178.36.205.*]
    Myślę że Play może być alternatywą związaną z wojną na cło to przecież usługi i to w Polsce ja pisałem kwiecień 40 zł mnie nie zdziwi ale się pomyliłem uważam że do 40 może dojść tak jak sprostowałem w maju albo w czerwcu ale uważajcie wig 20 zobowiązuje i fundy prawdopodobnie prowadziły umiejętny skup ?
  • Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~olo [94.222.180.*]
    dla mnie Play to jedna z przyjemniejszych inwestycji tutaj, nie ma jakis crazy zjazdow, w miare stabilnie, jest dewidenda. prywatnie tez ich lubie, jestem ich klientem od lat. nigdy nie mialam z nimi klopotow. oczywiscie zaraz poleca hejty jacy to oni sa bee i ze tmobile albo inne firmy sa lepsze.
    wyniki dobre, lepsze od planowanych, powinnismy otworzyc sie na plusie, ale oczywiscie rynek zweryfikuje czy tak bedzie
  • Re: Raport I kwartal, wzrost o 11,2 proc! Autor: ~iruś [159.205.37.*]
    Wyniki zaskoczyły a teraz brutalna korekta i wy leszczanie drobnicy pod wyniki za pierwsze półrocze . Poczekamy zobaczymy ?
[x]
PLAY -0,36% 38,52 2020-12-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.