Skorygowany zysk EBITDA Play Communications w pierwszym kwartale wzrósł o 11,2 proc. rok do roku, do 576,4 mln zł – podała spółka w raporcie. Zysk okazał się o 6,4 proc. wyższy od konsensusu PAP Biznes, który zakładał wynik na poziomie 541,6 mln zł.
Dnia 2019-05-13 o godz. 18:11 ~olo napisał(a): > Skorygowany zysk EBITDA Play Communications w pierwszym kwartale wzrósł o 11,2 proc. rok do roku, do 576,4 mln zł – podała spółka w raporcie. Zysk okazał się o 6,4 proc. wyższy od konsensusu PAP Biznes, który zakładał wynik na poziomie 541,6 mln zł. > > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Skorygowana-EBITDA-Play-w-I-kw-wyniosla-576-4-mln-zl-powyzej-oczekiwan-7667557.html
Nie jest dobrze!!
Dlaczego? 1) dywidenda wypłacona 2) wojna cenowa USA-Chiny (to dotyka akurat każdą gospodarkę) 3) play ma najgorsze wyniki ze wszystkich operatorów (EBITDA) 4) spadek prepaid 5) zwiększenie zaangażowania inwestora (news z 10.05) 6) pozytywne rekomendacje banków
Moje subiektywne odczucia. Co sądzicie? Oczywiście mogę się mylić, średnio się znam. Mam kupione 8000szt.. Umoczyłem?
Myślę że Play może być alternatywą związaną z wojną na cło to przecież usługi i to w Polsce ja pisałem kwiecień 40 zł mnie nie zdziwi ale się pomyliłem uważam że do 40 może dojść tak jak sprostowałem w maju albo w czerwcu ale uważajcie wig 20 zobowiązuje i fundy prawdopodobnie prowadziły umiejętny skup ?
dla mnie Play to jedna z przyjemniejszych inwestycji tutaj, nie ma jakis crazy zjazdow, w miare stabilnie, jest dewidenda. prywatnie tez ich lubie, jestem ich klientem od lat. nigdy nie mialam z nimi klopotow. oczywiscie zaraz poleca hejty jacy to oni sa bee i ze tmobile albo inne firmy sa lepsze. wyniki dobre, lepsze od planowanych, powinnismy otworzyc sie na plusie, ale oczywiscie rynek zweryfikuje czy tak bedzie