• Czekaç czy już kupić Autor: ~Dziadek [89.69.171.*]
    Sam nie wiem. Może ktoś coś doradzi
  • Re: Czekaç czy już kupić Autor: ~polonista [79.191.186.*]
    ja bym kupił, właściwie to już kupiłem :) Kurs jak w połowie 2016, gdy mieli 0.5 miliona mniej MultiSportów, i przychody rzędu 700 M.
  • Re: Czekaç czy już kupić Autor: ~swagger [89.64.7.*]
    to jaki byl wtedy kurs i ile "multisportów" nie ma namniejszego znaczenia. ówczesny kurs był z duża premią i spółka generowała dobre przepływy pienięzne z dzialanosci operacyjnej pompując je w rynek fitness.
    teraz się okazuje, ze być moze nie do konca to na dobre im wyszlo bo prognoza slaba dla segmentu fitness zarowno od spolki jak i z raportu Deloitte - rynek stanal w miejscu i inwestorzy realizuja zyski z tytulu niepewnosci.

Kurs owszem wydaje sie teraz trakcyjny, ale proszę nie wyciągać zbyt szybko idących wniosków, że dzielimy liczbę "multisportów" na kurs i mamy magiczny wskaźnik na analizę tego biznesu bo możemy się na tym sparzyć w dłuższym okresie.

Kurs = fundamenty + Oczekiwania (prognozy+spekulacje)
    Fajnie, że przychody rosną, ale to co robią z tą gotówką już jest mniej fajne, a wcale nie mniej istotne.
    Teoretycznie fundamenty są ok, bliżej poznamy już wkrótce, ale oczekiwania jak widać - też są w cenie.

• Re: Czekaç czy już kupić Autor: ~hejho [185.15.2.*]
    swagger, masz oczywiscie racje, ale istotnym faktem jest tutaj powod ostatnich spadkow i calej tej korekty - tj. zmiana sposobu prezentacji kosztow leasingu. moim zdaniem teraz powinno byc jakies korekcyjne odbicie w gore, byc moze wlasnie gra pod wyniki, gdzie moze pojsc kolejna realizacja (to chyba w czwartek) - mimo wszystko w perspektywie kilku miesiecy mysle, ze spokojnie wroci na 750+, nie wycenia sie spolki jej 'jednorocznym' wynikiem (wyzej wspomniane zmiany maja wplyw tlyko na prezentacje wyniku za rok 2019), +to w koncu w dalszym ciagu ogromny zysk.
  • Re: Czekaç czy już kupić Autor: ~Dziadek [89.69.171.*]
    Poczekam do końca sierpnia
  • Re: Czekaç czy już kupić Autor: ~tylkotechnika [46.151.78.*]
    Nie ma siły na odbicie, technicznie wygląda słabo. Myślę, że jeszcze spadnie.
[x]
BENEFIT -3,33% 4 000,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.