• UUwaga, na portalu biznesradar manipulują informacjami na temat spółki! Autor: ~Makru [94.254.212.*]
    W ostatnich dniach ukryta została informacja nt. tego jaki jest trend dla 6 miesięcy dla spółki. Kolejna sprawa: ukryta została również informacja co zbiorczo mówią wskaźniki analizy technicznej. Chodzi o brakującą informację pod zwrotem: "Sygnały AT".Wcześniej obie informacje były prezentowane, na innych spółkach nadal można te informacje znaleźć. Sami oceńcie co o tym myśleć. Poniżej link do strony, o której napisałem:
    link 

• Uwaga, na portalu biznesradar manipulują informacjami na temat spółki! Autor: ~Morfeusz [80.50.114.*]
    A kto ma tym niby manipulować i w jakim celu?
  • Uwaga, na portalu biznesradar manipulują informacjami na temat spółki! Autor: ~Makru [94.254.212.*]
    Źle zadane pytanie. To oczywiste kto. Brakuje całej sekcji "Wskaźniki AT" i podsumowania pod nagłówkiem "co mówią wskaźniki". Radzę porównać zawartość strony z linku powyżej z zawartością innych stron. Dla przykładu ze stroną z linku  poniżej:
    link 

• Uwaga, na portalu biznesradar manipulują informacjami na temat spółki! Autor: ~Morfeusz [80.50.114.*]
    No to ja nie gramotny jestem i nie wiem kto. To chyba jakaś teoria spiskowa.
  • Dlaczego stoimy w miejacu? Autor: ~posiadacz [188.147.141.*]
    Albo wszystko w ceniw juz jest albo zbyt tanio się obkupili ludzie i prowadzący nie chce dać zarobić lub chce przeczekać ludzi pytanie ile ma czasu a wiecznie stać nie bedzie
  • Z analizy wynika ... Autor: ~Makru [94.254.212.*]
    Z analizy wynika, że prowadzący nie ma czasu i czas kończyć konsolidację,no ale wygląda na to,że akcjonariusze śmieciuszka przedłużyli sobie weekend. Do kiedy? Może coś niebawem się ruszy. Spadek kursu poniżej obecnej wartości (nawet jednorazowy) należy traktować jako bardzo mocny sygnał do dłuższych wzrostów Jeżeli w najbliższej transakcji kurs śmieciuszka jednak wzrośnie traktował bym to jako sygnał do spadku, ale raczej o niewielkim zasięgu. Przypominam,że w ostatnim raporcie wycena akcji śmieciuszka zagwizdała na ponad 2,64 zt. Może dlatego na stronie biznesradaru robią nas w jajo.
  • Uwaga, na portalu biznesradar manipulują informacjami na temat spółki! Autor: ~Makru [94.254.212.*]
    Żadna tam teoria spiskowa, zauważyłem to się podzieliłem spostrzeżeniem. Na Biznesradarze robią ludzi, którzy wchodzą na stronę ZUKa w jajo. Jak coś znika lub nie jest pokazywane, to jak to inaczej nazwać?
    Teoria spiskowa to by była gdybym napisał,że Wieremiej manipulował prognozując 2,9 mln zł zysku za 2018 rok i zaklinał się że prognoza ma pokrycie w zamówieniach,które ma śmieciuszek, a potem 1,7 mln zł zysku i nawet się prowadzący nie raczył w raporcie wytłumaczyć. Pomylił się prognozując, a przecież firma korzysta z możliwości odliczania strat z lat ubiegłych od bieżących należności podatkowych i ma z tego tytułu dużą tarczę podatkową. To czemu się tak okrutnie pomylił, że PE wyszło trochę powyżej 7? To jest o jakieś 2 niżej od średniej w branży. Czy dlatego mamy konsolidację kursu śmieciuszka?
    Zuk wykazywał dużą stratę za poprzednie lata, ale nie musiała być wcale podatkowa bo tworzyli rezerwy a one nie są podatkowe. W sprawozdaniu powinna być informacja czy zapłacili podatek dochodowy czy nie, a tam jest w pozycji podatku przychód czyli może to być jakiś podatek odroczony, który zamydla obraz. Na moje rozeznanie to musieli zapłacić podatek ale ile to nie wiem bo nie ma podziału na podatek odroczony i dochodowy do US.
    A wogóle to mają moim zdaniem problem z marketingowym przekazem informacji finansowych bo sporo tam pozytywnych ruchów a brak opisu i właściwej prezentacji. Może to nie jest najważniejszy priorytet ale może dużo pomóc akcjonariuszom i nie tylko.
    To trzeba sprawdzić co i jak,no nie? Rezerwy były raczej nieduże, to tarcza może być spora ??
[x]
STAPORKOW -0,43% 4,66 2026-05-19 16:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.