Podejrzewam ,że wyniki biedą lepsze od średniej za pierwszy kwartał z lat ubiegłych . Obroty trochę na to wskazują i fakt ,że dotąd raczej nie były publikowane przed czasem ,w tym przypadku o tydzień . Sprzedający teraz akcje mogą się w przyszłym tygodniu zdziwić , jeśli po wynikach w ciągu tygodnia pozostałego do dnia dywidendy kurs ruszy w kierunku 16 zł i nie uda się odkupić taniej akcji .
Podejrzewam ,że wyniki biedą lepsze od średniej za pierwszy kwartał z lat ubiegłych . Obroty trochę na to wskazują i fakt ,że dotąd raczej nie były publikowane przed czasem ,w tym przypadku o tydzień . Sprzedający teraz akcje mogą się w przyszłym tygodniu zdziwić , jeśli po wynikach w ciągu tygodnia pozostałego do dnia dywidendy kurs ruszy w kierunku 16 zł i nie uda się odkupić taniej akcji .
ceny energii rosną więc raczej o wyniki jestem spokojny to bardzo defensywna spółka dziwne jest ze nie ma tu żadnych naszych funduszy stabilna dywidenda powoduje, ze po 4 -5 latach masz te akcje za darmo
Jestem bardzo ciekawy jakie dzisiaj pokażą wyniki. W 1 kw Lit-Polem płynął prąd bardzo często całym przekrojem i to w naszą stronę. Zobaczymy jakie będzie przełożenie na zyski IRL.
Dnia 2019-05-10 o godz. 10:49 ~fun napisał(a): > Jestem bardzo ciekawy jakie dzisiaj pokażą wyniki. W 1 kw Lit-Polem płynął prąd bardzo często całym przekrojem i to w naszą stronę. Zobaczymy jakie będzie przełożenie na zyski IRL.
Będą kupować w Skandynawii ,rosyjski sprzedawać nam jak węgiel. Cały port w Gdańsku czarny , od barek i pyłu węglowego z Kaliningradu . Cło zdeklarowała dotychczas tylko Łotwa , o ile się nie mylę .