Raport jest na 2- core biznes cienko ale...
a. skonsolidowane koszty finansowe zmalały z - 2,141 do - 1,605 tys usd
b. przychody skonsolidowane finansowe wzrosły z 671 do 2,479 tys usd
c. cash flow wygerowany z działanosci inwestycyjnej to już nie strata (1,176) tylko 449 tys usd
no i naważniejszy fakt popatrz na str 6.
skonsolidowany wynik w 2017 minus 1,236 w 2018 plus 1,045
Inne spółki rolnicze ukraińskie wykazują godziwe zyski, czy gdyby zyski były godziwe jakikolwiek pożyczkodawca zgodziłby się na redukcję długu?? tak naprawdę gra idzie o duże miliony w tle.....
Nie ma znaczenia po ile bedzie w poniedzialek. Obrot ma znaczenie. Od dwoch lat biedaki studenciaki marne grosze obracaja a grube ryby czekaja na slabych. Tylko, ze oprocz Ciebie, agromana i paru innych pionkow nikogo nie interesuje ile bedzie w poniedzialek. Interesuje ile bedzie za 2-3-4 lata jak sie w koncu gruby popyt zrobi po dobrych wynikach. Ale milo tu Was poczytac czasem homokociaki.
O jak sentymentalnie się zrobiło :) Przeczytałem swój wpis z 2019 roku, "opublikowany przy kursie: 1,20 zł , zmiana od tamtej pory: 189,17%" No ładnie :) Marudy spadkowe były i wtedy i teraz.. sam jestem zwolennikiem korekty, bo to wynika z mojego portfela. Życzę sobie by spółka się poważnie skorekciła, ale spójrzmy Prawdzie w oczy.
Bez szans na korektę przed Raportem Rocznym 2020 -> spółka jest trzymana na poziomie 3-3,5 Ogromna większość (w tym ja) tych co mieli w portfelu za 0,8 do 1,2 - nie wytrzymała i sprzedała poniżej 3 pln (2,6-2,8). Jeśli kurs spadnie do takiego poziomu (<3) to moim zdaniem nie warto odkupować. Trend boczny to gra o sumie zerowej :)
skonsolidowany zysk [przypadający na akcjonariuszy jednostki dominującej] w 2017 358 tys. euro w 2018 309 tyś euro w 2019 4 473 tyś. euro a w 2020 ?? ??? tyś euro