jest dokładnie odwrotnie, wiec widać że nie masz zielonego pojęcia tylko mądrzysz, siejesz insynuacje i naganiasz, naganiasz, naganiasz raz w jedną raz w druga, zmieniając przy tym nicki co parę dni. brawo.
Co by miało wskazywać że jest odwrotnie.Kurs od 4 lat spada to dlaczego miałby teraz rosnąć-przecież firma cały czas się zadłuża.Poczekajmy do końca tygodnia.
nic nie wskazuje, po prostu od zawsze, końcówka roku w branży złomowej jest najmocniejszym kwartałem, a nie najsłabszym, a przykład elka z zeszłego roku tu jest wyjątkiem od reguły. Tyle.
Ty naprawdę jesteś tak naiwny że wierzysz w okresy zamknięte czy tylko udajesz naiwnego i wciągasz innych w zakupy przekonamy się po wynikach.A jeśli chodzi o recykling to jest moda ale presja płacowa i niskie marże niwelują zarobek.MASZ FIRMĘ MASZ PROBLEM takie czasy za 2 tysiące ludzie nie pójdą do pracy
No moze to i przyszlosc ale chyba nie chce trzymac tu kasy przez 5 lat. Zreszta badania pokazuja ze malo kto az tyle kase trzyma na jednych akcjach. Cytat:
"Zgodnie z wynikami badania inwestor detaliczny w Polsce inwestuje średnie od 8 lat, posiada około 41-42 lata, do 7 spółek w portfelu (trzymanych w okresie do roku), nie uczestniczy w walnych zgromadzeniach i posiada wyższe wykształcenie. Zdecydowana większość zajmuje się inwestowaniem po godzinach (58%), a jedynie niewielki odsetek (2,8%) uważa się za zawodowego tradera lub inwestora. Polacy wybierają głównie inwestowanie na własną rękę (90%), a co czwarty decyduje się na wybór funduszy TFI."
Nie jestem tu dlugo ale wiem ze czytanie i podniecanie sie tekstami ze to przecena i bedzie rakieta jest proszeniem sie o straty. Rakieta to bedzie jak pojawia sie wyniki. Obecnie widze ze albo nie ma na tej spolce insajderow albo wyniki beda zgodne z oczekiwaniami i w sumie nic sie nie zmieni. Majac przyklad innej spolki- TIM. Pojawily sie dobre wyniki i mamy obecnie wylamanie sie z lini trendu spadkowego ktory trwal tam rok. Bez argumentow dlaczego to ma rosnac? Spekulacja?
Jedni naganiaja na bankruta inni na obietnice niebotycznych zarobkow i perspektyw a inni w dobre fundamentalnie i tanie spolki. Trzeba dostrzegac roznice a nie wszystkich do jednego worka naganiaczy wkladac. Rozum ma kazdy i powinien podjac decyzje sam. Ja chetnie korzystam z takich naganiaczy bo czasami trafi sie ktos kto nagania na spolke ktora faktycznie ma potencjal a nie nagania na perspektywy za 5 lat i twierdzi ze terazniejszosc sie nie liczy. Jak w raporcie nie bedzie nic pozytywnego to zobaczysz gdzie bedzie TIM a gdzie EMT. Akcje mam obu tych spolek z mocna przewaga na TIM-a (srednia 6.5 zl). W EMT jak na razie jestem ubrany po (1.5 zl).
nikogo nie interesuje co masz ile masz:) inwestuj sobie i zarabiaj, powodzenia, wielu już takich było co się chwalili po ile kupili sprzedali już nie ma żadnego:))))
tak, tak wiem ze nikogo to nie interesuje. Jestem i znikam. Przeciez na GPW chodzi o to ze z akcjami zenisz sie do konca zycia. Nikt nie mysli tu o zarobku. Kazdy chce polskie OFE wspomagac aby nie tracilo.
Jak widzisz EMT nie jest moim powodem do chwalenia sie na chwile obecna. Czekam i licze ze beda tu powody do wzrostow. Nie jest racjonalnym zaliczanie straty i czekanie pozniej 2 lat az sie to odzyska i ew. zarobi.
Obstawiam ze tym razem zmienil sie kontekst. Sa lepsze wyniki, zmiana trendu wiec poziom o ktorym napisalej jest jak najbardziej mozliwy. Wydaje mi sie ze jednak w okolicy 12 zl zaczna sie wieksze problemy. Oby kurs za szybko nie szedl do gory bo to nie jest gwarantem dlugich i stabilnych wzrostow.
Mnie interesuje opinia innych. Ja uważam że nie warto być inwestorem długoterminowym na polskiej gpw bo prezio i tak człowieka wydyma albo zrobi emisje prywatną albo skup za 1/3 ceny albo puści jakiś blef jak np.zakup orzełka i wpakuje inwestorów na minę.Teraz trzeba grać wchodząc na wyrzuty ofsiaków jak na EUCO ,getin na chwilę.Na tej spółce rok temu dzięki Axie można było zarobić.Liczę na to że w tym znowu będzie nędza i ofsiaki nie wytrzymają