Była by to miła niespodzianka. Już na innym wątku pisałem że spodziewałem się niższej dywidendy w granicach 0,3-0,45 zł co podyktowane by było wysokim backlogiem na lata 2019-2020 oraz wzrostem capexu. Wyzszych dywidend nawet powyżej 1 zł/akcje spodziewałem sie dopiero od przyszłego roku. Ale płakał oczywiście z tego powodu nie będę. Pozdrawiam
Co do dywidendy były spekulacje prasowe. Mówiono, że więcej niż ostatnio, ale nawet to skomentowałem, że ostatnio to było 0 zł czyli nawet 1 grosz to jest więcej :( Być może chodzi o więcej niż ostatnio w znaczeniu niż ostatnia dywidenda w wysokości 0,7 zł. Ja tam liczę na minimum 1 zł, bo mieli rok przerwy w wypłacie dywidendy.
Podali też informacje, że backlog na 2019 i 2020 już przekroczył po 1 miliard w każdym z tych lat a EBIDTA będzie porównywalna do roku 2018 - czyli nie muszą CAPEX-u pokrywać tylko z zysków roku 2018. Do tego w backlogu nie widać jeszcze niemal 300 mln brutto, z Podkarpacia, zachodniopomorskiego i 4 lokomotyw...
cytat:
"Zarząd zarekomenduje wypłatę dywidendy za 2018 rok. Będzie ona wyższa niż ostatnio wypłacana" - powiedział prezes. ostatnio wypłacana to było 0,70 zł - bo 0,00 - wypłacić nie można ;)
0,00 - wypłacić nie można ;) - Oczywiście, przyznaję. To logiczne.
Podobnie, równie logiczne jest, że np. 1 zł za rok 2018 + 0 zł za rok 2017 daje średnio po 0,5 zł rocznie (bo tak liczy się przy długoterminowych inwestycjach) czyli mniej, niż ostatnio wypłacono za rok 2016. Prawda?
A ja mam 2 społeczki co mają w gotówce na koncie prawie tyle co ich kapitalizacja giełdowa :)) i fundusze tez tam sa, o c/z nie wspomne i jestem na minusie !!!!!!.I co mam dalej robic? Nic tu nie napisałes interesujacego kolego od czarnego PR. Chyba na zadnej spólce nie widziałem aby ktos tak zaciekle robił jej czarny PR i to jak widze od lat. Cos w ogole kiedys udało ci sie udowodnic poza kalumniami? Zakladanie ze c/z spadło i ma rosnac to mozesz pod budka z piwem opowiadac
Te dratwa, drętwa czy jak tam. Oczekujesz od kogoś na forum deklaracji i dowodów? Mało Ci dowodów z własnej kieszeni? Idź sobie do OFE i poproś o zwrot kasy, jak nic nie zarobiłeś. Oni zarabiali na nas wszystkich grubą kasę przez wiele lat, niezależnie od uzyskiwanych wyników. Gdyby nie ten drenaż pewnie byłbyś na plusie. Gonić to cholerstwo z GPW i to jak najszybciej. Będzie mniej cwaniaków w radach nadzorczych, co żyją z dostępu do informacji.