Jakie i kiedy będą kolejne informację? Wiele głosów na forum, że nie ma to większego znaczenie, spółka prawie tego nie odczuje... Chcecie powiedzieć, że Glaxo tak sobie postanowiło, że zblokujemy tylko 3 kraje, reszta rynków niech się dalej sprzedaje, odpuszczamy...
Ja myślę, że będą grać ostrzej niż nam się wszystkim wydaje. Widzą realne zagrożenie, w dłuższej perspektywie mogą myśleć o przejęciu Celiny. Oczywiście po zaniżonym kursie. No pożyjom uwidim
ASKIER, z tym przejęciem to to w mojej ocenie trochę przesadziłeś, spółka jest w dobrej kondycji, bez kredytów, salmex nie jest jedynym lekiem. pytanie tylko jak głęboko zanurkujemy i jak długo to będzie trwało?
Nie wypisuj bzdur. Większościowym udziałowcem jest Wieczorek. I jak niby mają przejąć? Twoje chciejstwo zaniżenia kursu jest prymitywne... Salmex docelowo to tylko ma być utrzymanie działalności... Przyszłością są dla CLN nowe leki...Zrozumiał? Czy nadal chcesz trollować?
Kiedyś było mówione, że ewentualnie mogłaby wchodzić w grę ugoda z wypłatą odszkodowania.Póki co to widzimy, że celina idzie w zaparte a z kolei nie wiemy do końca co tak naprawdę stoi za tym wszystkim po stronie Glaxo - walka o naruszenie praw autorskich czy może walka o powstrzymanie ekspansji rynkowej celiny. Jeśli to drugie to walka będzie na noże i z tego punktu widzenia nie bagatelizowałbym powstałego problemu, że to "tylko" salmex
Kolego xyz, dla jasności: "moje chciejstwo" jak to nazwałeś dotyczy wzrostu kursu bo tak jak ty jestem akcjonariuszem, natomiast myślę że powinniśmy patrzeć realnie w przyszłość. Spółka naprawdę jest solidna, inaczej bym w nią nie zainwestował nawet złotówki, jest nieźle zarządzana, naprawdę ma perspektywy. Dostrzegam jednak pewne zagrożenia, ponieważ Glaxo też bardzo dobrze to widzi. Chciałbym i mam szczerą nadzieję, że tak się nie stanie, tym niemniej dobrze jest patrzeć szeroko i widzieć/ rozumieć więcej. Obyśmy jak najszybciej odbili tę stratę
Askier, wybacz, ale gdy ktoś pisze że X- ktoś może przejąć X- firmę, gdy właścicielem jest akcjonariusz większościowy to co mam Ci odpowiedzieć? Przecież to jest niemożliwe! W naszym przypadku po prostu Wieczorek musiał by sprzedać swoje udziały! Co w/g mnie nie jest realne... Myśląc przyszłościowo, jeśli Glaxo będzie cisnął, a chodzi tylko o wygląd dozownika leku, to przecież opakowanie Salmexu zrobią chociażby "kwadratowe"... Sam lek, Salmex nie jest już objęty ochroną patentową...I tyle w temacie...
Spoliation naprawde jest solidna inaczej bym w nia nie inwestowal...pisze as kier .
Poziom waszej dyskusji mowi wszystko...modly o deszcz..i ma byc jak chce bo zaczne tupac nozkami...
tysiac wpisow ku pokrzepieniu i NIKT nie zastanowil sie czy to „ opakowanie“ nie jest rzeczywiscie „ plagiatem „ i czy nie chodzi tu o skopiowanie funkcjonalnosci a nie wygladu li tylko,bo jezeli tak to gsk ugotuje cln na miekko.Nikt nie zaryzykuje procesow latami rowniez w mniejszych krajach.
Jeśli nawet Glaxo będzie cisnąć na inne rynki to i tak jeśli chodzi tylko o kształt inhalatora to nie będzie problemu. Bo jeśli zmienią go na rynek Niemcy, Dania, Szwecja to zmienią jak by były problemy globalnie kształt. I temat minie bezpowrotnie i nie będzie tematu. Bo przecież o to jest cała jazda.
Obyś miał rację Tobik!! Obawiam się jednak że informacje które do nas docierają nie koniecznie są wyczerpujące... Pewne jest to że przed nami nerwowe sesje i nerwowy etap :(
wiesz, gdyby tak do końca było prawdą to co piszesz to celina nie wprowadzałaby wielokrotnie modyfikacji.Nie uważasz chyba, ze robili to ze względów estetycznych