Jakaś #$@&!* zbiła kurs, pomimo świetnych wyników za 2018. No to dokupuję...już mam tego kilkanaście tysięcy . Czekam na przebicie 10 w przyszłym miesiącu.
Trzeba pamiętać o dywidendzie, o zyskach , jeżeli ktoś chce jeszcze grzebać w historii to może wyliczyć cenę akcji sprzed scalenia.
Moim zdaniem jest tanio, a spółka dzieli się zyskiem- tylko brać.
Ja patrzę fundanentalnie, kurs jest ważny lecz na tę chwilę nie ma wiekszego znaczenia.1.DGA nie ma zaciagnietego żadnego kredytu na realizacje kontraktow ani innego kredytu 2.Wartosc realizowanych zleceń w przedziale 25-30milonow /narazie/3.Gotówka firmy jest na koncie bankowym w formie lokat krotkoterminowych. - juz na temat parametrow i wskaznikow gielgowych nie chce mi się gadać bo to zabawne ,także szykuj się na WZA komunikat po Majowce odnośnie daty i godz
DGA: Informacja o proponowanej dywidendzie z zysku netto za 2018 rok
ESPI (Emitent)
2019-04-25 17:12.........
Ostateczną decyzję w sprawie podziału zysku wypracowanego przez Spółkę w 2018 r. podejmie Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki...../czytaj nagłówek i koniec EPSI ze zrozumieniem- kwota oraz data może ulec zmianie/
Tam ok 24maja będzie można fajnie podebrać sobie- wyniki finansowe za 1kwartał w okolicy zera/lekko na plusie lub lekko na minusie/ ...może ktoś popuści w pampersa......okazja
Wyniki 30 maja będą" zanizome" za 1kw....ten rok zaczynamy wolno i spokojnie /moze ktoś wtedy popusci/....odnośnie dywidendy sądzę że się dogadamy- są zgloszone nowe projekty uchwał -takze kwota oraz data/daty wyplaty mogą ulec zmianie -po to WZA żeby wszystko uzgodnić w milej atmosferze i wśród milych akcjonariuszy
Strona 14 sprawozdania np plus 4miliony- /środki pieniężne na koniec okresu/frajerzy nie potrafią czytać sprawozdań buhahaha...mi to odpowiada, im mniej leszczy na pokładzie tym lepiej...
Dodaj dywidendę którą dostałeś 750tys dodaj pożyczkę którą DGA udzieliło pół bańki +5.200 000...mln taka jest rzeczywista rożnica rok do roku .....gapy przyniosły? ....DGA nic nie sprzedało a pieć bani przybyło....cuda na kiju panie...