Ojej, takie rzeczy się zdarzają, może ktoś zachorował, były też dopiero święta. Lepiej przesunąć niż przedstawić raport z blędami. Pytałem znajomego głównego księgowego o to samo i powiedział mi, żeby nie doszukiwać się od razu teorii spiskowych.
Co ty pier.... raport na 30 nie został przesunięty już dawno tylko 19.04 to zaledwie kilka dni temu .Wyniki kadra zna już od 3 miesięcy to po co mieli by przesuwać o 5 dni. Jak nie potrafisz pomyśleć to Ci podpowiem są dwa wyjścia: 1 wyniki będą dobre i muszą jeszcze trochę dobrać bo jest tanio. 2 wyniki będą złe i muszą wywalić to co zostało. Opcję wybierz sobie sam- Ja nie powiem Ci jakie wyniki bo nie jestem prezesem ale chodzi o to że taki leszcz jak ty czy ja nie ma szans na takiej prywatnej spółce kupić odpowiednio bo jest zawsze 4 miesiące w plecy.Ci co mieli kupić lub sprzedać dawno to zrobili a my jesteśmy dla nich tylko dawcami kapitału i można na nas zarabiać w nieskończoność.Jeden przyjdzie trochę straci i odejdzie.Potem znowu się coś ogłosi następni znowu się napalą i kupią potem znowu trochę stracą i znowu odejdą a te same osoby które znają wiadomości na bieżąco ciągle od lat zarabiają i to nie mało . Zaraz jeszcze swoje wrzuci jak od kilku lat maxymuss:)
Aleś mnie chłopcze oświecił. Normalnie jarzeniówka z ciebie, he he. Twoje dwie opcje są tak niesamowite, że nigdy nikt by tu na to nie wpadł. Dlatego napisałem cos banalnie oczywistego, może jest problem techniczny. Nie ma sensu gdybać. Ja przemyślałem sprawę, nic nie wyrzucam przed raportem, bo to w tej chwili nie ma sensu. Nie chcę tu siać fermentu i bawić się w teorie spiskowe.
Aha, ostatnie większe obroty były pod koniec marca. W ostatnich dniach nie widać ani zbierania ani wyrzucania, więc teoria kolegi na "f" tak średnio się przedstawia.
Sprawa jest prosta - zarobili tak dużo pieniędzy, że nie zdążyli policzyć i dlatego przesunęli publikację raportu. W następnych kwartałach będzie lepiej bo za zarobione kupią wreszcie komputer.
Spółka od 4 lat zarabia krocie a inwestorzy którzy uwierzyli w politykę małego pawełka stracili kurs zjechal z 4,50 na 1,20 ale mają spokojnie czekać . A jak im się nie podoba to mogą odejść .Otóż tak nie będzie - będziemy patrzeć na łapki. Pozdrawienia dla waterloo/maxymuss czekać cierpliwie tak jak tak jak infant powiedział
Elemental słabnie z sesji na sesję już nawet nie pomagają sztuczne większe obroty z rana, inwestorzy potrzebują konkretnych dowodów a nie jakaś kolejna ściema przystąpienia do jakiejś organizacji -neutralne info. Maxymussku dalej się zachowujesz jak infant (liczę na twoją poprawę)
Dziękuję za pozdrowienia :) Wiesz, jeśli masz patrzeć na łapki, to liczę, że podasz jakieś merytoryczne treści, czyli konkrety ze swoich obserwacji. Bo na razie to kreujesz się na cwanego gościa, a tylko marudzisz. Jaki jest kurs, to każdy widzi.
"Nasza strategia jest niezmiennie oparta na wspinaniu się w górę łańcucha dostaw przez coraz głębsze przetwarzanie odpadów metalowych. Jak tylko zakończymy zasadniczą fazę optymalizacji działalności operacyjnej, co powinno nastąpić w drugim kwartale 2019 r., zamierzamy powrócić do konsolidacji rynku. Tym razem zmierzymy się prawdopodobnie z akwizycjami poza rynkiem europejskim (...)" - powiedział, cytowany w komunikacie prasowym, prezes Paweł Jarski.
Fobia nic nie odszczeka bo nie ma co odszczekiwać wyniki bardzo przeciętne wynik netto to nie jedyny składnik prezio musi jeszcze popracować nad innymi składnikami finansów -proponuje szczegółową analizę finansową tej firmy.Ja tu nie inwestuję bo dla mnie zwyczajnie się nie opłaca .Nie muszę zmieniać nicka mam swoje zdanie.
Prezio obiecał ? Gdzie obiecał ? Znowu zmieniłeś nick fobia :)? Obiecane to masz na pewno akwizycje i jeżeli już to jakiś buyback, choć bym w to nie wierzył specjalnie.