Spokojnie i cierpliwości przyjdzie czas i na ROKITĘ. Już 8 V wypłacą dywidendę a wyniki dopiero 15 więc będzie czas kupić po śmiesznej cenie. Przewiduję że po wynikach za 1Q odpali bo ci co zbierają wiedzą że więcej nie wycisną, kto został nie odda sami długoterminowi. Fundusze nie po to kupują żeby stracić więc napompują i ROKITĘ
Z tymi rekomendacjami z BOSia to ostatnio bywa tak, ze wchodzi rekomendacja a chwila potem ktoś ukryta sprzedaż na spore wolumenu ustawia (może ktoś zapłacił za rekomendacje, żeby się ewakuować). Widziałem takie cuda już na kilku spółkach
Taka myśl z rana....na rokicie nie da się zbytnio spekulować, bo mały FF... wiec niech sobie rekomendują, a ja już zwrot z inwestycji mam:)
Niski FF odstrasza szulerów z gpw:)
Kurs PCC po odcięciu dywidendy zawsze spadał. I dopiero w drugiej połowie roku zaczynał odrabiać straty. Poza tym nie zapominajmy o powiedzeniu: "Sell in may and go away". Być może niektórzy już realizują taki scenariusz, w końcu mamy długi weekend.
Aczkolwiek ja myślę podobnie jak Kwaśny... Kurs zejdzie do poziomu 80 zł gdzie nastąpi konsolidacja. Ze względu na to co dzieje się w gospodarce europejskiej, nie sądzę, aby kurs w tym roku odbił jakoś znacząco, ale też nie uważam żeby zszedł do poziomów 60 zł. Aczkolwiek jestem przygotowany, żeby kupić akcje po takiej cenie :)