Do walnego to ten kurs może jeszcze wzrosnąć i spaść ze dwa razy po 20%... Kiedy patrzę na arkusz z lewej, to ogarnia mnie czasem strach. Chyba lepiej ciąć straty/sprzedać z minimalnym zyskiem teraz. Pomyśleć, że tak łatwo można by wyprowadzić kurs na 3pln.
Ja niestety nie bede w tym czasie,w Wawie,a wiec spytaj bo cos nie odpisuja:
1.kto jest (wszscy) akcjonariuszem/szami mniejszościowymi w Rockbridge 2.Kto wydał decyzje o zakupie za 2,5mln zł akcji,na jakiej podstawie,i dlaczego? 3.Głosuj za dywidenda rzecz jasna! 4.Jakie plany dla spolki ma obecny zarzad ,czy kierunek przjecie czy cos innego?
te 4 pytania odemnie,i glosuj za zablokowaniem mozliwosci wykupu akcji tych 19,2tys sztuk od prezesa Rockbridge za 2,5mln zl bo dla mnie to eweidetne "wyciagnaie" forsy ze sołki,ale jeszcze na maila sie nie wytłumaczyli,wole miec na pismie,w saadzie bedzie,a nie telefonicznie!
Jakubas,Buczek,Fram czyli agiofounds tez poinformowani!
To walne jest specjalnie tak ustawione, że po majówce kurs runie albo wzrośnie znów na wysokie poziomy. Ludzie nie zdążą kupić albo sprzedać akcji nawet. Jak zwykle wszystko przeciwko mniejszym. Nie zdziwię się, jak komunikaty jakieś opublikują jutro po 17.
Zdawaj info na bieżąco kolego. Oni zawsze wiedzą więcej, więc nie ma co się patyczkowac. Jak kwestia dywi. albo jakiś wykup będą ustalone, to pisz od razu. My mali musimy działać razem.
Powodzenia
Co te dzisiejsze nwza ma wnieść? Moim zdaniem tam nic konkretnego nie będzie. Z dywidenda jak już zapowiadali że nie będzie no to raczej nie będzie więc eufori się nie spodziewam. A z negatywnych rzeczy to już chyba nic więcej nie ma do ujrzenia światła dziennego?.
Kupili EGB za cenę rynkową i EGB było faktycznie tyle warte tylko GB nie umiało tym zarządzić i egb poszło na zmarnowanie - podobnie jak większość aktywów i dobrych ludzi w GB - tak to wyglądało.
I dlatego ze wszystko było lega artis trzymali PO pol roku w wiezieniu a wypuścili za gigantyczna nieznana w Polskich warunkach kaucje Można wierzyc ze po wtorku jest sobota ,każdemu wolno
I wypuścili bez postawienia zarzutów. Kaucje zaproponował sam żeby go puścili do nieuleczalnie chorej córki. Zatrzymali go żeby się jakkolwiek wykazać i przykryć swoją indolencje. Ale brak zarzutów po pół roku śledztwa tylko ją niestety potwierdza
Bylem na walnym, kazdemu polecam chociaz raz zeby zobaczyc jak to wyglada od srodka. Paniki nie widac, jakis pomysl na biznes maja skoro wszystkie uchwaly przeszly.
Ale co te uchwały miały w sobie takiego wyjątkowego żeby miały np nie przejść? Czemu quercusa nie było na walnym nie widać zarejestrowanych głosów. Ciekawe czy są czy się wysypali? I jak to jest z panem Jakub.... I jego głosami? Przybyło ich?
Sorry ale jestem zbyt drobny na te wza bym się skompromitował :\. Quercus był jako gość czy co bo nawet nie rejestrował papierów? Po co mieli by być skoro nic nie wnosili
Gość pisze głupoty, niczego wyjątkowego nie zrobili na walnym z prostego powodu. Decyzje podejmują Osiecki, Jakubas i powiedzmy Quercus. Tylko oni to robią za kulisami.
Skoro wyjście PO i walne nic nie dało, to znaczy że już wiedziano o tych informacjach, które się pojawiły. I to podbicie w okolice 2.80 z 2.10 wykorzystali insiderzy. Wszystko się złożyło w jasną całość.
Zobaczcie, jak arkusz na k wygląda. Strach na to patrzeć, jeśli nie ma ukrytych k to ktoś wywala 20k i kurs leci -10%.
próbuj .. wal z 50 koła i patrz do ilu zleci :) :) .. z drugiej strony cos ci podpowiem łatwiej i bezboleśnie możesz to sprawdzić na TKO rano albo na FIX .. jesli tyle posiadasz tyle akcji sprawdzaj do ilu doleci wyjdą ci wtedy wszystkie ukryte zlecenia ..
z innej beczki czy nie zastanowiło cie skoro juz tak patrzysz w ten arkusz na K dlaczego ktoś chce kupić 11 akcji po 0,11 zł 11 akcji po 0,07 zł 11 akcji po 0,05 zł 11 akcji po 0,04 zł 111 akcji po 0,03 zł 1 111 akcji po 0,02 zł 11 111 akcji po 0,01 zł i wszystkie te zlecenia sa wystawione w ciagu zaledwie 2 minut o tej samej godzinie :) :)
Nie interesowało mnie to już dziś, bo wykorzystałem te dwa duże zlecenia bodajże około 22k i 11k co były w okolicach 2,26 na wyjście. Insider trading znów zaistniał, szkoda czasu.