• patentus wybił Autor: ~mojra [81.190.230.*]
    Zaczyna się chyba gra na spółkach okołogórniczych. Patentus wystrzelił o ponad 100% w ostatnich 3 miesiącach. Akcje MOJA w ciągu 5 lat spadły ze 1,90 zł na 60 gr. Kiedyś to musi ruszyć. Teraz jest dobry czas.
  • Re: patentus wybił Autor: ~jack [46.134.34.*]
    widać, że znaleźli się pierwsi odważni do MOJ. Ich spóła matka czyli Fasing miała rekordowy rok i będzie pewnie dobra dywidenda.

MOJ, wyceniany jest cały na 5 mln PLN przy c/wk na poziomie 0.16!!! i zysku netto 1mln. Wystarczy lekki powiew i papier skoczy o 100% a i tak będzie bardzo tani.
    warto pilnować bo ruch może być szybki i nagły. 
  • Re: patentus wybił Autor: ~mojra [81.190.225.*]
    w tym roku spółka zarobi pewnie 9-10 gr na akcję. W ciągu ostatnich pięciu lat łącznie to będzie 23 gr zysku na akcję. W poprzednich latach zyski to było po kilka groszy, więc może i nie było sensu wypłacać dywidendy, ale skoro spółka ostatni raz wypłaciła dywidendę w 2008 a później przez kolejnych 10 lat była zawsze na plusie to czas podzielić się z akcjonariuszami zyskiem. Łącznie przez 10 lat (łącznie z bieżącym) uzbierało się 48 gr zysku w kapitale zapasowym. Może warto po niego sięgnąć skoro nie ma zapowiedzi jakichś inwestycji/akwizycji. Nagroda dla cierpliwych.
  • Re: patentus wybił Autor: ~Mimo [5.173.248.*]
    Może Fasing w ramach zbierania kasy na uruchomienie kopalni będzie chciał aby MOJ wypłacił dywidendę z kapitału zapasowego. Zawsze to z 2 mln do przodu przy ich udziale.
[x]
MOJ 0,00% 1,43 2025-09-25 09:59:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.