• Nowy postulat Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    jest coś czego mi tu strasznie brakuje na tym forum bankiera ...mianowicie powinno być takie coś jak w telefonie - DODAJ NA CZARNA LISTĘ .. a może jest cos takiego i można tak zignorować forumowicza tylko ja o tym nie wiem ..??
  • Re: Nowy postulat Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    technicznie to :
    ładna chorągiewna na godzinowym zobaczymy czy zadziała zgodnie z regułą :) bo może .. ale wcale nie musi ..

link
    zasada działania jest taka: (cytat z bossa.pl)

Chorągiewki

link
    Chorągiewki należą do grupy formacji kontynuacji trendu. Okres ich kształtowania jest stosunkowo krótki, od kilku sesji do trzech, czterech tygodni. Kształt formacji wyznaczają dwie zbieżne linie przypominające kształtem formacje trójkątów równoramiennych. Utrzymujący się pierwotnie na wysokim poziomie wolumen obrotów, zazwyczaj maleje od momentu wejścia w formację. Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu. Chorągiewki zazwyczaj pojawiają się w połowie silnych ruchów cenowych, stąd zasięg wzrostu wyznacza wysokość poprzedzającej fali (masztu) mierzona od punktu wybicia z formacji.
  • Re: Nowy postulat Autor: ~Alexx [188.146.192.*]
    Tylko że tu nie ma praktycznie obrotów, więc takie rysowanie wykresu sprzedażą 50 akcji po 2h chyba nie styknie.
    bardzo ładnie .. 4 z plusem ..:) tylko za stwierdzenie prawidłowe bo nie doczytane z bossa.pl :) :) :

Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu.

czyli musi być zdecydowanie większy wolumen przy przebijaniu tej linii górnej ..inaczej przy niskim może być to fałszywe wybicie
    wejście w tę chorągiewkę to te + 26 % na wolumenie dziennym 388 tys .. więc trzeba śledzić wolumen przy wybiciu i cierpliwie czekać z dobieraniem lub ponownym wejściem w pozycje .. najlepsze co może być - czekać z boku na rozstrzygniecie
    duży wolumen na moim wskaźniku dla świecy godzinowej na dziś to ponad 8,5 tys .. raczej mało realny na dziś
  • Re: Nowy postulat Autor: ~Karol [188.146.54.*]
    Witaj ghost-Man miło się ciebie czyta i widać że masz sporo wiedzy na temat at. mógłbyś napisać co sądzisz o ostatnim info. na temat skupu akcji własnych , pozdrawiam .
  • Re: Nowy postulat Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    szczerze mówiąc to trudno będzie wykmić o co chodzi bo to nie Altus skupuje akcje własne tylko Rockbridge i do tego od prezesa zarządu ..ja bym postawił na taką "tyci premie" dla prezesa nie obciążoną ZUSem ani zbyt wielkim podatkiem zwłaszcza że akcje sa przez spółkę umarzane :) :) :) bo nie wiemy czy te akcje kupił czy na przykład nie otrzymał od funduszu w ramach programu motywacyjnego - często stosowana praktyka ale może być zupełnie inaczej

z moich teorii spiskowych to najbardziej zastanawia mnie ten element :

"Ponadto Spółka informuje, że w miesiącu kwietniu 2019 r. wygasają wszystkie umowy o zarządzanie aktywami przez ALTUS TFI S.A. w ramach usługi asset management. Umowy te nie zostaną przedłużone"

3 136 826 543,74 zł ... ten pieniądz nie zniknie zostanie gdzieś przerzucony na nowych zasadach zarządzania albo do ALTUSA albo do Rockbridge bo nie sądze aby ludzie zatrudnienie Altusie byli takimi nieudacznikami aby taka kasę wypuścić ..nie znam stawek za zarządzanie takim czymś ale fundusze mają obecnie stawkę około 3,5 ..niech to będzie 2 % w skali roku ..ale jak zawsze to sa moje dyrdymały :) :) proszę się nimi nie sugerować :)
  • Re: Nowy postulat Autor: ~Dsrtm [89.70.255.*]
    1. Tak to jest bonus.
    2. Niestety te 3 mld wylatuje
    a ja obstawiam że zostaną przełożone z lewej do prawej kieszeni ..mysle że walne na koniec kwietnia coś więcej nam powie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.38.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    może nie ma dlatego że :czerwony kapturek" z koszyczkiem ukrytym siedzi sobie 2 dzień na 2,44 i zbiera cierpliwie wszystkie owoce które mu spadną .. nawet nie chce mu się trząść drzewkiem .. - czytaj nie straszy batonikami na S .. tylko cierpliwie czeka ponad 20 koła zebrał .. zobaczymy ile jeszcze tam sobie lezy ukryte
    miał być pod postem o braku obrotów :) :)
[x]
ALTUS 4,44% 2,82 2025-11-07 15:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.