• prospekt... Autor: ~RR [78.11.41.*]
    no to teraz pozostaje jedno kluczowe pytanie mające kolosalny wpływ na najbliższe kilka nascie miesięcy notowań - czy Larq będzie potrafił zainteresować swoim pakietem (a dokładnie pakietem będącym w posiadaniu FIZ bo sam larq bezpośrednio ma ok 3%) jakieś TFI/PPK i obchnąć go w 1 poza sesyjnej transakcji a może nawet w czasie pierwszego dnia notowań na parkiecie głównym. Jeśli tak to będzie szansa na powtórkę z LVC, jesli nie to Larq ratując swój tragiczny cash flow operacyjny (na minusie ponad 3 mln zł!!!) będzie zmuszony do sprzedawania przez rynek swoich akcji (i pewnie dodatkowo ich spółka zależna poprzez FIZ będzie upychała swój pakiet)...trzymam kciuki za znalezieniem chętnego przynajmniej na większość ich pakietu...
  • Re: prospekt... Autor: ~RR [46.227.108.*]
    Ufff, larq przestal byc bezposrednio akcjonariuszem... oby ich fiz nie wywalal akcji w rynek tak jak oni...
  • Re: prospekt... Autor: ~tomek [193.24.14.*]
    Skąd masz takie informacje ?
  • Re: prospekt... Autor: ~RR [109.241.92.*]
    Larq to podal w formie info publicznego - ten obrot ostatnio to ich ustawiona transakcja po 35 zl
  • Re: prospekt... Autor: ~RR [109.241.92.*]
    https://m.bankier.pl/wiadomosc/LARQ-S-A-Zawarcie-transakcji-sprzedazy-mniejszosciowego-pakietu-akcji-Brand-24-S-A-7653359.html
    Jeszcze maja dużo akcji :)
    Bez emisji będzie dzieżko z płynnością tego waloru;/

• Re: prospekt... Autor: ~RR [78.11.41.*]
    te kacje co maja to już nie bezpośrednio tylko przez swój fizan... aczkolwiek jako 100% właściciel mogą zrobić z tym co chcą... jedyna różnica jest taka że te akcje które sprzedają bezpośrednio ze swojego portfela od razu dają im gotówkę podczas gdy z fizan muszą ja jeszcze jakoś wydystrybuować do siebie... no a larq mają kilka milionów deficytu gotówki rocznie sporo jej do życia potrzebuje ;) (mam na myśli deficyt jednostkowy a nie skonsolidowany).
    obstawiam scenariusz w którym larq przenosząc b24 na parkiet główny zrobi ofertę swoich akcji - super by było gdyby to nie była 'ustawiona' transakcja tylko poprzez np book building z transzą dedykowaną również maluchom a nie tylko funduszom ;)
    Brand przed sobą ma bardzo fajna przyszłość, rośnie zdrowo za 4-5 lat mogą już mieć 15 tys klientów co da fajny zysk
    15 tys klientów Licząc 30 % marży netto da 18 Milinów zysku , co może przełożyć się na kapitalizacje 200-300 mln
    Miałem dokupić po 36 ale nie zdążyłem więc spokojnie będę czekał

Pozdrawiam
  • Re: prospekt... Autor: ~RR [31.0.47.*]
    Odnosze wrazenie ze po obserwacji notowan ze chyba juz na 36 nie wroci. Ja osobiscie raz na jakis czas cos dokupuje, ale caly czas z dusza na ramieniu...z powodu niewiedzy co larq probuje zrobic (jak zbyc) akcje ze swojego fiz...z drugiej strony wierze ze to co im sie udalo zrobic z kursem wlasnych akcji (abstrakcyjny wzrost z kilku zlotych na 22) na kanwie upublicznienia b24 uda im sie powtorzyc z kursem b24 na kanwie przejscia na parkiet glowny...oby bo juz dochodze z udzialem b24 do 50% swojego portfela...
  • Re: prospekt... Autor: ~spinel [37.130.12.*]
    Jak masz już duszę na ramieniu, zbyt dużą niewiedzę i prawie 50% portfela w tym papierze- to nie powinieneś już dokupować,
    a kolejne oszczędności i wpłaty na rachunek niech to rozcieńczają...

Jeśli coś pójdzie na giełdzie nie tak, niekoniecznie z samą spółką- możesz się nabawić dużych problemów z psychiką.

Ja w spółkach której najlepiej znam i czuję, nie mam więcej niż 20% całego kapitału na giełdę, przez to spokojnie śpię.
    Pozdrawiam!
  • Re: prospekt... Autor: ~RR [37.248.215.*]
    Niewiedza nie dotyczy spolki tylko pomyslu glownego akcjonariusza na to w jaki sposob sprzedac swoj pakiet w spolce. Sama spolka jest bajecznie prosta
[x]
BRAND24 0,72% 56,20 2025-10-17 16:31:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.