• Złoty krzyż!! Autor: ~Android [78.11.67.*]
    Już niebawem dojdzie do skrzyżowania średnich kroczących z 50 i 200 sesji.
    Średnia z 50 sesji przetnie od dołu średnią z 200 sesji co jest potężnym pozytywnym sygnałem.
    Czekamy na to na Ursusie ponad dwa lata. Poprzednio w ten sposób średnie przecięły się w styczniu 2017, kurs wtedy wynosił około 2,30. W maju 2017, 4 miesiące po przecięciu kurs wyniósł 5,80. Jak będzie teraz zobaczymy.

Obecnie brakuję nam 4 groszy.
    SMA50 - 1,71
    SMA200 - 1,75

Myślę, że max w przyszłym tygodniu nastąpi zmiana sił i na dłuższy okres pożegnamy spadki. Tyle technika. Jeżeli chodzi o fundamenty wiele złych informacji mamy już za sobą. A kolejne złe Infa nie dołują już spółki. Ulica jest wystraszona i nieobecna. Pełno to widzę frustratów co kupili na podbitce. Ale oni też zarobią tylko muszą dłużej czekać.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Antoni [46.134.100.*]
    Technika tutaj ma 10% mocy sprawczej....90% leży po stronie fundamentów, a tam jest głucho i cicho. Jeśli pojawi się dobre info to będzie zapalnikiem do wzrostów, jeśli pojawi się negatywne to żaden złoty krzyż nie pomoże.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Antoni [185.56.210.*]
    wypadałoby rzec: A NIE MÓWIŁEM?!
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Android [78.11.67.*]
    No jak wiadomo są dwie szkoły. Technika na ursusie działa! Od stycznia 2018 do lutego 2019 obowiązywał trend spadkowy i wszelkie informacje wpisywały się w obowiązujący przez ponad rok trend. Więc te 10%, które napisałeś to nie prawda. Może nie obserwujesz wykresu tylko wpisy forumowiczów.

Trend ten został przebity 20.02 i cena nie wróciła już pod kreskę plus do tego pojawiają się pozytywne sygnały techniczne.
    A Złoty krzyż to ty szanuj. Bo to są rzadko pojawiające się sygnały.

Co do fundamentów to zbliżający się, bardzo słaby raport za zeszły rok jest już zdyskontowany.

Generalnie to znajdujemy się w formacji trójkąta do którego weszliśmy dołem i co do zasady, scenariuszem bazowym jest wyjście góra. Ale nie chce już mi się wyjaśniać.

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.0.38.*]
    Gdzie się nauczyć AT? Ja chce umieć w to. Daje to ciekawe bazę do podejmowania decyzji. Jak mam w to umieć?
    Z książek. Mogę polecić:

Murphy  John J -  Analiza Techniczna Rynków Finansowych

No i obserwuj obserwuj wykresy.
    Z tego forum sprawdzaj tylko linki i nikomu nie wierz.
    To co ja napisałem, można sprawdzić na wykresie. Darmowe proste narzędzia do AT daje stooq.pl lub parkiet.com.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~InSight [37.47.55.*]
    Żadne książki. Tylko forum bankiera. Zawsze inwestuj w TOP10 spółek z rankingu najczęściej komentowanych. Dużo emocji. A na emocjach można zarobić jak i stracić ale trzymamy się że można tylko zarabiać. Hahaha

Z

Żart
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.0.38.*]
    Dziekuje Panom za odpowiedz. Udanych inwestycji!
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Antoni [5.184.243.*]
    Scenariusz bazowy Ci się nie sprawdził..... zamiast wyjść górą wybijamy dno w podłodze. Średnia 50 już przebiła 200 dając sygnał techniczny wzrostowy a kurs spada i to poniżej ważnego wsparcia. Na fundamentalnej spółce to działa....na bankrucie już jak widać nie.
    3 grosze do przesilenia.
    Stan z 10.04.19 godz. 9:45

SMA50 - 1,72
    SMA200 - 1,75

Czegoś takiego nie było od dwóch lat.
    Automaty zrobią swoje.

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~stalowy_pyton [91.233.18.*]
    Dzięki za info ;)
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [37.248.165.*]
    No to jak z ta technika? Będzie działać na ursusie?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: alogramosw [31.0.126.*]
    @Android - dzięki za analizę. Chętnie bym pogadał i zapoznał się z Twoim zdaniem na temat giełdy :)
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [77.115.52.*]
    @Android Byłoby miło poznać Twoja opinie na temat innych spółek.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Android [185.238.206.*]
    A miło mi.
    Cóż giełda to taki trochę bukmacher ale znacznie łatwiej jest obliczać prawdopodobieństwo potencjalnych zdarzeń a co za tym idzie oceniać ryzyko. Mniejszy wpływ mają tez zdarzenia losowe a scenariusz bazowy (najbardziej prawdopodobny) znacznie częściej się ziszcza.

Co do Ursusa i 3 krzyży to scenariusz bazowy zakładający wzrosty obowiązuje.
    Zwracam uwagę, że średnie kraczące z 50 i 200 sesji wynoszą odpowiednio 1,72 oraz 1,75. Do tego dzisiejszy kurs zamknięcia to także 1,72. Takie sytuacje naprawdę nie zdarzają się często i co do zasady średnioterminowo oznaczają wzrosty. Technicy tego szukają dlatego też się zainteresowałem tym instrumentem. Moja cierpliwość jest też ograniczona czasowo do końca maja, do tego czasu powinno się rozstrzygnąć (i do także wynika z analizy tech. ale nie chce mi się pisać)

Przeciwieństwem Złotego Krzyża jest Krzyż Śmierci, ten miał miejsce na ursusie 3 listopada 2017. Od tamtego czasu cena z 3,99 spadła do 0,72. Trend spadkowy trwał do lutego 2019.

Krzyże są sygnałami wtórnymi. Poprzedzają je szczyty lub dołki, ( w maju 2017 to 6,14 a w listopadzie 2018 to 0,72) oraz przebicie linii trendu. Na ursusie odbyło się to z przytupem 20.02.2019, wtedy mój prywatny automat-penetrator po raz pierwszy wygenerował sygnał i od tamtej pory śledzę wykres. Wygląda na to, że najgorsze mamy już za sobą.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [77.115.52.*]
    Super! A jakie spółki obserwujesz po za Ursusem?
  • Re: Złoty krzyż!! Nie .... Autor: ~Wer [88.156.130.*]
    Dnia 2019-04-10 o godz. 18:20 ~Android napisał(a):
    > A miło mi.
    > Cóż giełda to taki trochę bukmacher ale znacznie łatwiej jest obliczać prawdopodobieństwo potencjalnych zdarzeń a co za tym idzie oceniać ryzyko. Mniejszy wpływ mają tez zdarzenia losowe a scenariusz bazowy (najbardziej prawdopodobny) znacznie częściej się ziszcza.
    >
    > Co do Ursusa i 3 krzyży to scenariusz bazowy zakładający wzrosty obowiązuje.
    > Zwracam uwagę, że średnie kraczące z 50 i 200 sesji wynoszą odpowiednio 1,72 oraz 1,75. Do tego dzisiejszy kurs zamknięcia to także 1,72. Takie sytuacje naprawdę nie zdarzają się często i co do zasady średnioterminowo oznaczają wzrosty. Technicy tego szukają dlatego też się zainteresowałem tym instrumentem. Moja cierpliwość jest też ograniczona czasowo do końca maja, do tego czasu powinno się rozstrzygnąć (i do także wynika z analizy tech. ale nie chce mi się pisać)
    >
    > Przeciwieństwem Złotego Krzyża jest Krzyż Śmierci, ten miał miejsce na ursusie 3 listopada 2017. Od tamtego czasu cena z 3,99 spadła do 0,72. Trend spadkowy trwał do lutego 2019.
    >
    > Krzyże są sygnałami wtórnymi. Poprzedzają je szczyty lub dołki, ( w maju 2017 to 6,14 a w listopadzie 2018 to 0,72) oraz przebicie linii trendu. Na ursusie odbyło się to z przytupem 20.02.2019, wtedy mój prywatny automat-penetrator po raz pierwszy wygenerował sygnał i od tamtej pory śledzę wykres. Wygląda na to, że najgorsze mamy już za sobą.

>> Nie wygłupiaj się Waść, nie naganiaj. Do końca maja może tu być rzeczywiście...ale 0,7 zeta. Tak podpowiada mój prywatny automat.
  • Re: Złoty krzyż!! Nie .... Autor: ~Le [37.248.161.*]
    Android jakie spółki obserwujesz? Gdzie jest dobry układ AT? Dawaj info!!!
  • Re: Złoty krzyż!! Nie .... Autor: ~Android [78.11.67.*]
    Azoty, Agora, Eurocach, Ciech mogę polecić do obserwacji. I energetykę która jest wyprzedana (WIG-Energia RSI było 25 wczoraj) ale trzeba poczekać na jakąś formację sygnalizującą możliwość zakończenia spadków no i śledzić Infa a tutaj jak wiadomo cena za emisje Co2 znowu w górę...

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~at [81.162.213.*]
    AT się spełnia.
    pozdro
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [37.248.161.*]
    Dzieki. Powodzenia. Popaczam na te spółki i chętnie coś dobiorę. Dygam się tylko tej energetyki.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Mojżesz [195.8.97.*]
    a gdzie złoty cielec?
    Cieszy mnie nuda na ursusie i spadek aktywności trolli. To dobrze.

Obecnie mamy:

SMA50 - 1,74 (wzrosła o 3 grosze)
    SMA200 - 1,75 (spada ok 1 grosz na tydzień, niebawem wyhamuje i zacznie rosnąc,to kolejny poważny pozytywny sygnał techniczny, to w końcu długoterminowa średnia krocząca)

czyli brakuje nam 1 grosza do przecięcia.
    Po poprzednik takim przecięciu w w lutym 2017 kurs powędrował z okolic 2,30 do 5,80. Zajęło to 4 miesiące.
    Zanim nastąpiły wzrosty ok 3 tygodnie po przecięciu średnich obserwowaliśmy trend boczny. Wolumen zamarł. Teraz jest podobnie. Też jest wyczekiwanie.
    Jestem spokojny. Zaciągnąłem po 1,76 i czekam sobie cierpliwie ze stop loseem na 1,55. (bo na 1,60 jest ważne lokalne wsparcie). Czekam cierpliwie ale max do końca maja.

Podane info można sprawdzić na wykresach. Ja tylko robię za Was robotę i streszczam Wam fakty. Decydujecie sami.

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Karol [185.56.210.*]
    zaraz Ci stop loss pęknie Androidzie, 2 gronie brakuje....Złoty Krzyz na bankrucie.....to żeś sobie wymyślił
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~przewidujący [81.162.213.*]
    widać,że papier nie chce spadać.
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~alex [195.38.12.*]
    Android. looknij proszę w wolnej chwili na wykres BUMECH
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~hardy [81.162.213.*]
    AT faktycznie marzenie
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [37.248.163.*]
    ??? Hmmm?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~inwestor [46.174.208.*]
    ?????????????AT??????????????????
    ????????????HM??????????????????
    Nie odpowiada spółka to sprzedaj :). Jak kupiłeś po 2.xx to współczuję. Ale jest dla Ciebie nadzieja.
    To co się dzisiaj wydarzyło to dobry sygnał zwiastujący wzrosty więc powinieneś odrobić stratę.
    Dzienne wahania kursu przy prawie zerowym wolumenie prezentują nam tylko krótki wycinek. Trzeba spojrzeć z szerszej perspektywy.

SMA 50 = 1,75
    SMA 200 = 1,75

Z technicznego punktu widzenia nic się nie dzieje. Jestem spokojny. Cena od kilku/kilkunastu dni utrzymuje się +/-3% od poziomu 1,75 na którym są dzisiaj obie średnie.

Scenariusz bazowy to wzrosty ale obecnie trwający krótkookresowy trend boczny może jeszcze potrać ok 2 tygodni. Może ale nie musi.

Wszelkie zdarzenie, które tutaj powodują płacz u ludzi nie interesują mnie dopóki cena nie spadnie poniżej 1,60 (mam SL na 1,55) lub dopóki nie skończy się maj. (taki czasowe ograniczenie).

W ursusa wszedłem po 1,76 z jasnym planem i scenariuszami.
    A) Zysk realizuje po 2,50 - 2,60 ( Zysk ponad 40%. potem decyduję o kolejnym wejściu w zależności od sytuacji, jak trend wzrostowy się utrzyma to pewnie się podepnę)
    B) Wywalam po 1,55 (Max dopuszczana strata to 12%. Duża jak dla mnie ale ursus to burzliwa spółka, duże zmienności).
    C) Jak będzie trend boczny do końca maja i brak oznak do jego zakończenia a wcześniej scenariusz A i B się nie zrealizuje to biorę co będzie i wychodzę.

teraz jest dobra cena wg. mnie. tzn warto zaryzykować. ale wiem, że na pewno wielu czeka na info z NCBR i dopiero wtedy się podebnie. narazie znikam i cierpliwie czekam bo strata czasu tu wchodzić na te forum i czytać te lamenty.

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [37.248.164.*]
    I to mi się podoba! Brawo @Android !!!
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Thomas [88.199.145.*]
    Witam,
    Napisz na Meila tiger1@poczta.fm zaciekawiły mnie twoje analizy.
    Zapraszam do kontaktu
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [37.248.85.*]
    1.55 blisko. Kto kupuje od tych co wywalają?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~kryptobieda [31.0.120.*]
    ja. im więcej akcji w jednych rekach tym kurs szybciej wzrośnie

• Re: Złoty krzyż!! Eeee tam !! Autor: ~Grubi-długi [88.156.130.*]
    Ten krzyż, to pewnie na drogę ....ucieczki. Wszyscy zaczynają stąd spierdzielać , gdzie pieprz rośnie. Podobno to jest przekręt pinokia,, gracza gieldowego z dawnego BZ WBK..., który nie opanował i wszedł w konflikt z wierzycielami... Na to wygląda.
  • Miał być krzyż, jest nagrobek Autor: homotopy [37.47.3.*]
    No to pięknie was specjalista od kresek ukrzyżował,
    a taki był nowoczesny, taki elokwentny, taki smartfonowy...
  • Re: Miał być krzyż, jest nagrobek Autor: ~po_ptokach [37.248.138.*]
    No i te krzyże się rozjechały ...
    Mnie już wywaliło na 1,55. 12% w plecy... :/ Żelazna realizacja założeń, w tym przypadki realizacja straty.

Większego ryzyka już nie byłem w stanie podjąć, co nie zmienia faktu, że uważam, że średnioterminowo będą tutaj wzrosty. Jednak upadek 1,60 to niedobry sygnał.

• Re: Złoty krzyż!! Autor: ~jaguar [195.38.12.*]
    Dnia 2019-04-17 o godz. 14:35 ~Android napisał(a):
    > Mnie już wywaliło na 1,55. 12% w plecy... :/ Żelazna realizacja założeń, w tym przypadki realizacja straty.
    >
    > Większego ryzyka już nie byłem w stanie podjąć, co nie zmienia faktu, że uważam, że średnioterminowo będą tutaj wzrosty. Jednak upadek 1,60 to niedobry sygnał.
    >

wejdziesz 2 raz do tej samej wody?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.0.83.*]
    I się majty spruly.

Jaguar naganiaczy w co wejść żeby odrobić?

Kto kupuje Ursusa
    ? Komu to się sprzedaje?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~jaguar [195.38.12.*]
    Dnia 2019-04-17 o godz. 14:45 ~Le napisał(a):
    > I się majty spruly.
    > >
    > > Jaguar naganiaczy w co wejść żeby odrobić?
    > >
    > > Kto kupuje Ursusa
    > > ? Komu to się sprzedaje?

bmc
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.0.82.*]
    Co teraz nowi AT?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Antoni [193.239.58.*]
    Android i jego Złoty Krzyż na bankrucie....zaliczył 12% stratę i uciekł z podkulonym ogonem a ostrzegałem, ze tutaj AT nie działa przy takich fundamentach! zobaczysz we wtorek te "wzrosty w okresie średnioterminowym" to wam wszystkim odechce się stosować AT na Ursusie-bankrucie!
  • Złoty krzyż!! Autor: ~zlocisty [85.222.47.*]
    ciekawe
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [46.76.104.*]
    No to AT działa czy nie działa? Dziale wszędzie czy gdzie tylko? Od AT są wyjątki? A jak świeczki? Tez lipa?
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.0.37.*]
    CRM
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Le [31.2.36.*]
    Comray
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Slay [89.65.118.*]
    o kuchfa
  • Re: Złoty krzyż!! Autor: ~Kancelaria [31.0.47.*]
    Slay po co wyciagasz start watek?
[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?