Ponadto Spółka informuje, że w miesiącu kwietniu 2019 r. wygasają wszystkie umowy o zarządzanie aktywami przez ALTUS TFI S.A. w ramach usługi asset management. Umowy te nie zostaną przedłużone.
– 3 136 826 543,74 zł jako wartość aktywów netto w ramach usługi asset management (obejmuje zarówno zarządzanie portfelami, w skład których wchodzi jeden lub większa liczba instrumentów finansowych, jak i portfelami funduszy inwestycyjnych utworzonych przez inne towarzystwa).
Sprzedałem ze stratą i po dzisiejszym komunikacie widz,ę, że dobrze zrobiłem. Aktualnie moja wycena tej spółki to maks.1,2 - 1,5 zł. Przed tym komunikatem liczyłem na 3 zł. Aktywa na ten moment około 4 mld zł podobnie jak w Skarbcu S.A. z tym tylko, że Altus ma 7,5 krotnie więcej akcji w obrocie i problemy z KNF.
to czy dobrze zrobiłeś czy źle bedziesz wiedział jutro lub w najbliższych dniach ..dziś wiesz że podjąłeś decyzję .. słuszną czy nie jeszcze nie wiesz .. ja podąłem decyzje o zakupieniu ..słuszną czy nie - nie wiem zobaczę jutro najpóźniej pewnie do końca tygodnia :) :)
czarno na białym .. : "o zarządzanie aktywami przez ALTUS TFI S.A. w ramach usługi asset management. Umowy te nie zostaną przedłużone" wniosek - którejś ze stron obecne brzmienie tych umów nie odpowiada - bo przedłużenie oznacza te same warunki , a więc mogą zostać podpisane nowe umowy na innych warunkach z ALTUS TFI S.A lub: mogą zostać podpisane nowe umowy z : Rockbridge Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., i tym sposobem zyski z tej umowy sa niezagrożone żadnymi karami itp. obciążeniami, powiązaniami et cetera bo to podmiot z grupy kapitałowej .. coś jak przepisanie majątku na żonę przez prezesa spółki z o.o. :) :) aby nie odpowiadać zbyt dużym majątkiem ..w razie jak by coś nie tak Altus to duża kasa łakomy kąsek dla wielu grubych graczy, nie na darmo jego kurs jest tak perfidnie zbijany co łatwo zobaczyć jak się obserwuje zlecenia. 30 kwietnia jest NWA do którego wnioski - projekty uchwał mogą być zgłaszane do jutra, dodatkowo jest powoływany nowy członek zarządu - kto i z czyjego polecenia oraz w jakim celu .. pytań jest wiele odpowiedzi brak ..:) :) pożyjemy zobaczymy
Pitolisz ALTUS Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A (dalej Spółka), mając na uwadze praktykę rynkową w zakresie publikowania miesięcznych danych dotyczących wartości aktywów zarządzanych przez towarzystwa funduszy inwestycyjnych informuje, że na koniec marca 2019 r. wartość aktywów netto zarządzanych przez Spółkę, z uwzględnieniem aktywów przekazanych do zarządzania podmiotom zewnętrznym na podstawie zlecenia zarządzania portfelem inwestycyjnym funduszu lub jego częścią, wyniosła: 4 382 074 799,73 zł Ponadto Spółka informuje, że na koniec marca 2019 r. wartość aktywów netto zarządzanych przez Rockbridge Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A., będące podmiotem z grupy kapitałowej Spółki (dalej Rockbridge TFI), z uwzględnieniem aktywów przekazanych do zarządzania podmiotom zewnętrznym na podstawie zlecenia zarządzania portfelem inwestycyjnym funduszu lub jego częścią, wyniosła: 3 130 826 890,46, 54. zł