całkiem prawdopodobne że zleci do 5 zł , bo dno historyczne jest 60 gr i spółka musiałaby ogłosić upadłość by tam wylądować . bardzo ważny bedzie ten tydzień , ponieważ firma płaci dywidende i poprawia wyniki finansowe i to skłania mnie do myslenia że koniec spadków jest teraz . jeśli w tym tygodniu zrobi duży młotek to wracamy minimum na 15 zł , jak nie - zjazd . dodatkowo pociągnie za sobą izostal . czas pokaże powodzenia
Mnie jeszcze dziwi powód spadków - dobre wyniki, dywidenda 20% zysku wypłacana od początku istnienia spółki na GPW (druga to Apator i żadna inna nie wypłaca tak długo) a tutaj stałe spadki. Jeśli w długim okresie nie dowiemy się złych informacji to szykuje się podobna okazja jak na Unibepie. Pozdrawiam
na świeczkach tyg trend spadkowy od 2014 roku do 2016 . od 2018do wczoraj też na świeczkach tyg . doszliśmy do dna trendu spadkowego w punkt . najzabawniejsze jest że nachylenie kanałów spadkowych powodzenia jest prawie identyczne , to nie jest przypadek . cała formacja od stycznia 2016 do dzisiaj wyglada jak nawrót / podwójne dno / spadkowej formacji zapoczatkowanej w 2014 r co sugeruje zmiane trendu długoterminowego / wskazniki tego jeszcze nie pokazują/ i powrót na 23 zł w 2 lata , choć czas może być całkiem inny . najwiekszym problemem jest brak obrotu który często jest wskaznikiem ale może być i zaletą podczas złej koniunktury , a takiej się wszyscy spodziewają . powodzenia
zapomniałem dodać że zarzad i insajderzy kursu bronić nie mogą bo jestesmy przed wynikami i można tu wyłamać formacje kilkoma tysiącami akcji . powodzenia
skrajnie niska , i dobrze chcesz kupować na górce ? . historyczne wykresy pokazują że to może być połowa dużej fali spadkowej a obecny poczatek wzrostu jest tylko jej odreagowaniem . to ta gorsza wersja wydarzeń ale i tak 35 % jest do wyrwania . w wersji lepszej bedzie 100% do ugrania . na giełdzie wszystko jest możliwe , na razie mamy piękny młotek i obrone 8 zł, potwierdzone obrotami . powodzenia
witaj , to zależy w jakiej kondycji bedą giełdy , trzeba pamietać , że jesteśmy znowu na szczytach , a dane wszedzie oprócz usa sa słabe , my też spowolnimy . Co do wykresu jeśli wzrost o ok, 35% sie załamie i wröcimy w okolice 8 zł , to możemy testować 5zł i tam bedzie b silne wsparcie , ale mam nadzieje że do tego nie dojdzie i tu obecnie ubijamy dno co sugeruje zachowanie izostalu . To tylko moje przemyślenia i prosze sie nimi nie kierować . Powodzenia