• Chwila prawdy Autor: ~Franki [188.147.107.*]
    W tym Tygodniu informacje prasowe na temat sytuacji w PIP i „działan”CP w tym projekcie.
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~trader [188.146.234.*]
    http://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/wierzyciele-piotra-i-pawla-maja-wiecej-czasu-na-zglaszanie-uwag-wobec-spisu-wierzytelnosci,78092.html
    7 miesięcy postępowania i nadal nieznana skala długów. Ciekawe komentarze.

A lista problemów rośnie :
    http://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/marzec-w-handlu-capital-partners-z-duza-strata-kolejne-regulacje-na-horyzoncie,78319.html

Czy ktoś wie jaka jest rola Santandera w sprawie? Jeśli to wierzyciel zabezpieczony na majątku to przy braku branżowego dramat dla CP.
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~ktos [5.173.241.*]
    skoro daja projekt uchwaly o skupie przeczuwam finisz transakcji wiec bez obaw. W CPA rzadzi mocna ekipa.
    pozdrawiam
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~Henio [79.184.59.*]
    Jak jest mocna to widać po wynikach za 2018r i co się dziele z PIP BacPolem i Symbio.
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~Henio [37.47.6.*]
    Jeszcze rok temu chcieli za PIP kilkaset baniek,Teraz widać ze promocja no ale co Tu sprzedać wszystkie lokale wynajmujących na umowach najmu mocno przeplaconych,klientów nie ma,wyposażenie to w większośći szrot zastawiony w Bankach,Biurowiec Banku,logo spalone,brakuje aktywów żeby coś zainkasować a i jeszcze kupa długów i sporów
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~trader [188.146.234.*]
    Co do skupu nie mam obaw bo skupu nie będzie. Szanse powodzenia PiP wyceniam w promilach.
    A co do siły ekipy to pełna zgoda. Następnym krokiem po wyzerowaniu PiP będzie wyjęcie ze struktury CP funduszy prywatnych lub sprzedaż wszystkich certyfikatów będących udziałem CP. Do tego czasu ich wycena będzie spadać.
    CP zostanie z pustym I FIZem i gotówką, którą Chełchowski co łaska przekaże mamusi od córusi.
    I wtedy dopiero ruszy skup!! W formie wezwania. Po nominale.
    Pozdrawiam - jak zwykle pełen optymizmu.
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~TRANSEK [91.233.69.*]
    Widac ze skup juz trwa, po co skupuja wszystko ponizej 2 pln ?

• Re: Chwila prawdy Autor: ~ktos [5.173.241.*]
    gielda wyprzedza koniuktore. Najgorsze juz za soba teraz zbieraja sami pod skup.
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~ktos [5.173.233.*]
    BACPOL nie juz wyceniany w certyfikatach stad ten spadek wyceny. Wiec wk ksiegowa dalej bedzie w okolicah 2.6
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~kt [213.199.193.*]
    nie okłamuj ludzi, bać pol jest wyceniony, bardzo dokładnie na ZERO, to nie jest brak wyceny, tylko wycena zerowa, wk będzie niższe znacząco
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~podziwionymax [78.8.39.*]
    A co ze Sparami z BaćPolu - one wszystkie też są wyceniane na 0?
    Przy 6 % Bać Polu to Capital ma kilkadziesiąt sklepów Spara.
    Dobrze kminię?
    Ja nie oklamuje nikogo tylko stwierdzam obecnie ze juz nie wyceniaja bacpolu w porfelu. Przeciez wiadomo ze maja akcje a one nie sa warte 0. Poprostu nie sa wycenione obecnie.
    Jest wyeniona na 0 bo obecnie trudno wycenic prawidlowo wartosc firmy.
    http://www.pb.pl/1322904,42663,capital-partners-kupil-13-proc-udzialow-w-bac-pol-za-6-5-mln-zl

zadarmo akcji nie dostali. Mysle ze z 10 mln jest to obecnie warte
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~kt [188.146.51.*]
    No to Twoja wycena różni się od wyceny sporządzonej przez mocną ekipę capitala, oni widzą 0, Ty 10 mln
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~vvvvvvv [207.189.30.*]
    O tym jak Ta ekipa wycenia to wiemy.
    Gekoplast był wyceniany na 10 baniek a nagle sprzedali za 60.
    Obecnie ich aktywa też są w ten sposób wyceniane.

Daj link do jakiegoś raportu, który by to potwierdził, ściema goni ściemę, od debiutu geko był wyceniany po kursie z giełdy, a nie jakieś widzimisię, po co wprowadzacie ludzi w błąd?

Co do backa, ja nie wiem dlaczego wycenili udziały na zero, być może przez ich problemy i jak się wydaje całkowita niemożność ich sprzedaży, od kilku raportów obniżali wartość, a teraz zero, dziwne, ale tak zdecydowali
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~trader [37.30.25.*]
    Wycena Geko w raportach CP 69 331 000
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2017-10/Raport_kwartalny_skonsolidowany_QSr_3_2017_201710261765206381.pdf

Zawsze lepiej sprawdzić zanim się napisze
    To chyba nie do mnie miało być, przeciez napisałem, że był wyceniany po kursie, ten kolo przede mną głupoty wypisywał o 10 mln
  • Re: Chwila prawdy Autor: ~trader [188.147.64.*]
    @kt Pisałem oczywiście do www.
    Być może nie w tym wypadku, ale ostatnio ilość wpisów jawnie wprowadzających w błąd daje do myślenia.
    Bicie piany ze skupem można ciągnąć miesiącami.
[x]
CAPITAL 2,25% 1,82 2026-04-15 16:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.