• Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: comtrader_optymista [91.239.154.*]
    ... jak nie ma o co walczyć, to nikt rozsądny nie walczy - patrz oddanie Krezusa pod Zarząd CFI.
    Poprzedni Zarząd i Rada Nadzorcza Presto też bez absolutorium...
    Tu jeszcze może być interesująco...

comtrader
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: comtrader_optymista [91.239.154.*]
    Korekta raportu bieżącego ESPI nr 5/2019 z dnia 02.04.2019 r. - Złożenie wniosku o ogłoszenie upadłości obejmującego likwidację majątku

Raport bieżący nr 6/2019
    Data sporządzenia:
    2019-04-04
    Skrócona nazwa emitenta
    PRESTO S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
    Treść raportu:

Zarząd Presto S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako: „Emitent") informuje o dokonaniu korekty raportu bieżącego ESPI nr 5/2019 z dnia 02.04.2019 r.
    Korekta dotyczy informacji o podmiocie, który dokonał złożenia wniosku o ogłoszenie upadłości Emitenta.

Poprawne sformułowanie raportu brzmi:
    Zarząd Presto S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej jako: „Emitent") informuje iż w dniu 27 marca 2019 r. do sądu wpłynął, złożony przez Emitenta wniosek o ogłoszenie upadłości obejmującej likwidację jego majątku, na podstawie art. 20 ust. 1 Ustawy Prawo Upadłościowe.

comtrader
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: ~Wyćsięchce [37.47.14.*]
    Upadłość likwidacyjna i ty piszesz, że będzie ciekawie?
    Tu już nic nie będzie!!!
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: comtrader_optymista [91.239.154.*]
    Dnia 2019-04-06 o godz. 15:04 ~Wyćsięchce napisał(a):
    > Upadłość likwidacyjna i ty piszesz, że będzie ciekawie?
    > Tu już nic nie będzie!!!

Wniosek o upadłość likwidacyjną póki co.
    Ale... w/g raportów przynajmniej... tu jeszcze trochę majątku jest.

Przyznaję, że akcji obecnie nie mam... miałem zabawowe ilości kupione po 4 grosze i sprzedane po 5.

Mimo to otwarcie piszę, że jak dla mnie to trochę dziwne okoliczności tego wniosku o upadłość...

comtrader
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: ~ciekawy [185.237.57.*]
    Dnia 2019-04-07 o godz. 22:51 comtrader_optymista napisał(a):
    > Dnia 2019-04-06 o godz. 15:04 ~Wyćsięchce napisał(a):
    > > Upadłość likwidacyjna i ty piszesz, że będzie ciekawie?
    > > Tu już nic nie będzie!!!
    >
    > Wniosek o upadłość likwidacyjną póki co.
    > Ale... w/g raportów przynajmniej... tu jeszcze trochę majątku jest.
    >
    > Przyznaję, że akcji obecnie nie mam... miałem zabawowe ilości kupione po 4 grosze i sprzedane po 5.
    >
    > Mimo to otwarcie piszę, że jak dla mnie to trochę dziwne okoliczności tego wniosku o upadłość...
    >
    > comtrader

wg podawanych komunikatow ( jak sie okazuje, klamliwych) caly ten walek zostal zaplanowany. Wyprowadzenie dzialalnosci poza spolke, wyprowadzenie majatku i kasy a na koniec wniosek o upadlosc. Tu prokurator nie mialby zbyt duzo pracy, ma czarno na bialym jak poczyta komunikaty, ze zostal zrealizowany oszukanczy plan. Tylko ktos musialby chciec sie nad tym pochylic.

Dnia 2019-04-08 o godz. 07:44 ~ciekawy napisał(a):
    > Dnia 2019-04-07 o godz. 22:51 comtrader_optymista napisał(a):
    > > Dnia 2019-04-06 o godz. 15:04 ~Wyćsięchce napisał(a):
    > > > Upadłość likwidacyjna i ty piszesz, że będzie ciekawie?
    > > > Tu już nic nie będzie!!!
    > >
    > > Wniosek o upadłość likwidacyjną póki co.
    > > Ale... w/g raportów przynajmniej... tu jeszcze trochę majątku jest.
    > >
    > > Przyznaję, że akcji obecnie nie mam... miałem zabawowe ilości kupione po 4 grosze i sprzedane po 5.
    > >
    > > Mimo to otwarcie piszę, że jak dla mnie to trochę dziwne okoliczności tego wniosku o upadłość...
    > >
    > > comtrader
    >
    > wg podawanych komunikatow ( jak sie okazuje, klamliwych) caly ten walek zostal zaplanowany. Wyprowadzenie dzialalnosci poza spolke, wyprowadzenie majatku i kasy a na koniec wniosek o upadlosc. Tu prokurator nie mialby zbyt duzo pracy, ma czarno na bialym jak poczyta komunikaty, ze zostal zrealizowany oszukanczy plan. Tylko ktos musialby chciec sie nad tym pochylic.
    >

Najlepiej by ten ktoś miał akcje - bo wówczas łatwo udowodnić, że poniósł szkodę.
    Ja akcji nie mam.
    Natomiast stojąc z boku ciągle wydaje mi się, że okoliczności i wydarzenia poprzedzające wniosek o upadłość likwidacyjną dość nietypowe...
    A majątek chyba jeszcze został - nie tylko na papierze... i to z kilkukrotną nadwyżką w stosunku do obecnej ceny akcji.
    Dlatego nie wszystko dla posiadaczy tych akcji musi być stracone.

Tu przede wszystkim warto jak najszybciej wyjaśnić całe to zamieszanie wokół podwójnego Zarządu i NWZA, które odbyło się bądź nie... Kluczem jest, by w takiej sytuacji kontrolować wydarzenia wokół majątku spółki, bo Zarząd może teraz próbować przeprowadzać jakieś przesadnie ratunkowe transakcje wyprzedażowe, mając za wytłumaczenie nadzwyczajną sytuację spółki.

comtrader

• Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: ~ciekawy [185.237.57.*]
    z informacji dostepnych w raportach prezesika i ogolnodostepnych w necie wynika, ze presto sa nie ma juz nic (aaa przepraszam sa lub za chwile beda zobowiazania wobec US ws. przekretu na VAT, ktos pisal, ze chodzi o przekrety na znaczkach tzw. logach za miliony). Cala produkcja zostala przeniesiona na sp. z o.o. (na oficjalnej stronie tej spolki jest logo presto i cala produkcja co ciekawe pod adresem presto sa wg krs presto sp. sa nie ma ani huhu udzialu w tej sp. z o.o. co jest BARDZO CIEKAWE bo nie bylo oficjalnej informacji o takim dealu. Spolki zalezne kilka miesiecy wczesniej dokapitalizowane w wys 6mln. zl sprzedane a wlasciwie oddane. Tu tez ciekawostka jedna ze spolek zostala sprzedana z otrzymana dotacja na badania w wys 1,5mln.-ciekawe kto przytulil te 1,5mln z dotacji+ 6 mln z dokapitalizowania?
    Jedyne aktywa czyli nieruchomosci wlasnie zajmuje albo juz zabral komornik na wniosek pewnej swiezej spolczeki powiazanej z panami pewnymi za rzekoma pozyczke o ktorej prezesik tez zapomnial poinformowac, ze bral. Swoja droga po co bral skoro w spolce finansowo bylo ok wg jego wypocin dumnie nazywanymi raportami.
    Sumujac tam juz raczej nic nie ma poza dlugiem wobec US 2 mln.vat. Jak pisalem: tu prokurator nie mialby zbyt duzo pracy, wszystko jest w raportach od prezesika i ogolnodostepnych informacjach w krs i necie.
    Pewna zorganizowana grupa nas okradla i przy okazji skarb panstwa o ile my g mozemy o tyle jest nadzieja, ze izba celno-skarbowa (skarb panstwa) nie odpusci.
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: ~Zbych [37.47.7.*]
    Miejmy nadzieję że tymi panami zajmą się odpowiednie służby.
  • Re: Sytuacja jest niejednoznaczna... jakaś walka o spółkę jest... Autor: ~Początkujący [185.54.59.*]
    Dziedzic miał sporo POmocników i dlatego uchodziło mu to na sucho ale dzięki takiemu niezlomnemu człowiekowi jak Szczęsny jest nadzieja zwłaszcza że era POdopiecznych Dziedzica się skończyla
[x]
PRESTO 33,33% 0,04 2019-01-17 11:37:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.