Nor-mal-nie rozwala mnie ten akcjonariat. Spółka raportuje zwrot podatku w wysokości 1/3 rocznego zysku netto a tu spadek, marazm i totalne zniechecenie
Taki obraz gpw, ostatnie niedobitki próbują sobie wciskać akcje o 10 groszy drożej pisząc głupoty na bankierze. Ja to kupuje i trzymam. Janusz musi na własne oczy zobaczyć ze c/z to 3,75 i wtedy kupi, ale trzeba poczekać.
Dzisiaj premier ogłosił likwidację OFE. Według mnie to one sprzedają dobre spółki zaniżąjąc cenę swoim rodzinom znajomym itp. Indywidualny dobrej spółki by się tak nie pozbywał.
nie ma zadnej wyprzedaży przez ofe. Przy projekcie 75 % podatku od wyjscia z ofe do 2024 r. nikt nie bedzie ryzykował pozbywania sie akcji. Po prostu na RPC troche wieksze leszcze trzepią płotki . Ot co!
O jakim podatku ty piszesz wyjściu z OFE do 2024 r? Przecie premier chce OFE zlikwidować jeszcze w tym roku. Po drugie ja pisze o specjalnym zaniżaniu akcji dobrych spółek przez OFE żeby znajomi mogli tanio kupić. Nikt OFE nie rozliczą czy sprzeda akcję za 10 czy za 1 zł. tym bardziej gdy za kilka miesięcy ma ich nie być. Jedyna rada zabronić im inwestowania na GPW, bo mogą spekulować a nie inwestować.