kto sypie? Autor: billybigbollocks [109.173.154.*]
Wczoraj sciema ze niby koniec i wolumen 1200 , dzisiaj kupujacy zacheceni brakiem sypania poustawiali sie ladnie po lewej i znowu zrzut, wtf? komu sie tak nie chce czekac, ze musi sypac juz teraz, przeciez niebawem przybeda do nas dobre wiadomosci, czyzby fundusz jeszcze sie nie wyzerowal i wali bo musi ? czy to nadal spekula wyrzuca reszte papieru, chociaz porownujac wolumeny to juz dawno powinni wysc z rynku. A wy jak to widzicie?
To wygląda na dobrze zorganozowaną akcję, więc to raczej fundusz. Z drugiej strony tak jak piszesz, funduszy już powinno tu nie być. A z tymi dobrymi infami to różnie może być....
bida-fundy mają krótką kołderkę - kiedy przychodzi fal umorzeń jednostek to się wysypują z papierów - co z tego, że w drodze mogą być dobre infa i poprawa wyników? jak fund ma mało gotówki i zakleszczone aktywa np. w getback to należy do bida-fundów i tyle...
Ziz - a może wcale nie fundy, tylko jak pszczoły (by nie powiedzieć muchy, bo te zlatują się do czego innego) chłopaki skaczą po kwiatkach, tam gdzie pojawiają się wzrosty. ja np. bardzo żałuję, że mam tak skromny pakiet 11B. wcześniej okazją był Farm (i nadal jest). ale tutaj na wzrosty przyjdzie czas, a cierpliwość naszą (mam nadzieję) sowicie wynagrodzi.
ciekawostka - zmiany w zarządzie Rockbrigde https://stooq.pl/n/?f=1282104
28.03.2019, Warszawa (PAP) - Tomasz Stadnik zrezygnował ze stanowiska prezesa Rockbridge TFI, Piotr Dygas z funkcji wiceprezesa - podała fundusz w komunikacie.
Tomasz Stadnik pozostanie prezesem zarządu do 19 kwietnia 2019 roku. Piotr Dygas przestał pełnić funkcję wiceprezesa zarządu z dniem 27 marca 2019 roku.
Rada nadzorcza Rockbridge TFI oddelegowała Ireneusza Fąfarę do sprawowania funkcji członka zarządu od 20 kwietnia do 28 czerwca 2019 roku. Rada prowadzi proces rekrutacji nowego prezesa zarządu. (PAP