• Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Uważny [94.254.168.*]
    Jest nowe o info o przesunięciu rozprawy o tydzień, z powodu nie udzielenia przez emitenta odpowiedzi na wszystkie zadane przez sąd pytania.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Uważny [94.254.161.*]
    Właśnie sobie uświadomiłem, że przesunięcie rozprawy o tydzień, opóźni wypłatę 1 raty o kolejne trzy miesiące, bo zaczyna się nowy kwartał kalendarzowy. Ależ oni kombinują! A spółka nawet nie podaje tej informacji, jest tylko zdjęta z wokandy.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~gb [194.116.193.*]
    o jakiej rozprawie piszesz? jutrzejsza rozprawa w sprawie zatwierdzenia układu GetBacku odbędzie się o 10:30 bez zmian.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Janusz [5.173.25.*]
    Ludzie !!! Ale mieszacie !
    Zadzwońcie sobie do sądu i dowiecie się, że rozprawa odbędzie się, ale potrwa 5 minut, bo sędzia przełoży ją jutro na kolejny tydzień, ponieważ spółka nie dostarczyła pełnej wymaganej dokumentacji ! Termin kolejnej rozprawy sędzia wyznaczy więc dopiero na jutrzejszym krótkim posiedzeniu, dlatego ani sąd, ani spółka o niczym nie informują.
    Obligatariusze zostali o tym poinformowani, żeby znowu nie jechali na darmo i tyle w temacie.
    Ta sytuacja faktycznie opóźni wypłatę pierwszej raty o trzy miesiące, niestety.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    To co to za spółka dziadostwo zależy im na układzie czy nie a kiedy tego gniota odwiesza przynajmniej bym miał w kosztach 100 tys
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Skynet [89.79.1.*]
    To sprzedaj żonie albo koledze cały pakiet za symboliczną złotówkę i będziesz miał stratę.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Noc [5.173.185.*]
    A ta wypłata prawie "0" jest taka dla Ciebie istotna ...
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Uaki [188.147.44.*]
    Spółka kpi z Sądu i z Rzadu! A najbardziej z Ziobro i PiS, który na to pozwala!!!
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Lolo [79.124.107.*]
    Za co biorą wypłatę jak odpowiedzi do sądu nie umieją napisac
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~KK [94.254.160.*]
    Bez komentarza.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Maro [37.248.4.*]
    Jeżeli ktoś ma informacje nt. przesunięcia terminu rozprawy to niech poda wiarygodne źródło tych informacji.
    Jeśli nie to należny te wpisy zakwalifikować do kategorii plotek i mącenia. Nie wiem kto ma z tego korzyści. Ja niczego takiego nie znalazłem.
    Dla tego istotne jest aby jak najwięcej obligatariuszy stawiło się na jutrzejsza rozprawę. Ja się nie dam zbić z pantałyku i na pewno będę do czego tez wszystkich zachęcam.

• Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Potwierdzam [5.173.25.*]
    Jutro sąd zarządzi przerwę w posiedzeniu do czasu uzupełnienia dokumentacji przez spółkę. Na rozprawie ma być ktoś z getback.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Angel [51.15.114.*]
    Płatna agentura za skradzione 3 miliardy ciułaczom działa. Działa zgodnie z przestępczym planem nie oddania za wszelką cenę skradzionych pieniędzy. Służby też nie zlekceważą manipulacji. To się dzieje on line. Formy stadialne przestępstwa to przygotowanie, pomocnictwo i podrzeganie. Sankcja jak za dokonanie.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~der_letzte_Zeuge [5.172.255.*]
    Dnia 2019-03-26 o godz. 21:03 ~Potwierdzam napisał(a):
    > Jutro sąd zarządzi przerwę w posiedzeniu do czasu uzupełnienia dokumentacji przez spółkę. Na rozprawie ma być ktoś z getback.

Mam pytanie, czy ktos kiedy widzial mozg tej afery, Pauline Pietkiewicz?
    Jest czlonkiem zarzadu ale nigdy nie pojawia sie publicznie, na zebraniach, w sadzie etc.
    Przypuszczam ze nawet nie mieszka w Polsce.

• Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Uważny [94.254.168.*]
    Dnia 2019-03-26 o godz. 20:10 ~Maro napisał(a):
    > Jeżeli ktoś ma informacje nt. przesunięcia terminu rozprawy to niech poda wiarygodne źródło tych informacji.
    > Jeśli nie to należny te wpisy zakwalifikować do kategorii plotek i mącenia. Nie wiem kto ma z tego korzyści. Ja niczego takiego nie znalazłem.
    > Dla tego istotne jest aby jak najwięcej obligatariuszy stawiło się na jutrzejsza rozprawę. Ja się nie dam zbić z pantałyku i na pewno będę do czego tez wszystkich zachęcam.
    >

I co ? Nadal potrzebujesz wiarygodnego źródła ???
    Ja jestem wiarygodnym źródłem i biada tym, którzy mi nie wierzą !!!
    AMEN.
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Akcjonariusz [217.153.6.*]
    Dnia 2019-03-26 o godz. 11:32 ~Uważny napisał(a):
    > Jest nowe o info o przesunięciu rozprawy o tydzień, z powodu nie udzielenia przez emitenta odpowiedzi na wszystkie zadane przez sąd pytania.

czyli kolejna manipulacja ?

Kto za tym stoi ?
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~gb [37.47.136.*]
    rozprawa odroczona do 29.5
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Akcjonariusz [217.153.6.*]
    Dnia 2019-03-27 o godz. 14:33 ~gb napisał(a):
    > rozprawa odroczona do 29.5

Czyli nawet nie o tydzień jak pisano wcześniej.

Jak widać i macki grubasow obligow działających do spolki z Abrisem i Lesiem siegaja daleko !

I jakos tak dziwnie rozprawa odroczona na ZARAZ PO WYBORACH !

:-(
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~UważnyKsięgowy [94.254.168.*]
    I co ? Wszystko było ustalone !
    Wczoraj napisałem o przerwie...
    Teraz kolejne info.
    Plan jest taki żeby przed 29 maja spłacić zabezpieczonych , czyli banki bo one są pod opieką premiera, a wtedy sąd nie zatwierdzi 29 maja układu, zgodnie z żądaniami obligatariuszy, bo banki będą już splacone więc spółka może iść do piachu!
    Przekonacie się 29 maja !
    Zapamiętajcie sobie ten wpis.
    Zostaną śmieci i odbierzecie 5% za 5 lat bo syndyk też chce przytulać jak najdłużej po 10000 miesięcznie.
    Wtedy dostaniecie miliardy akcji aż się nimi udlawicie ! Będzie konwersja na wasze zyczenie HAHAHAHAHA !
    Niech Stowarzyszenie Obligatariuszy o nazwie SEPUKU szykuje kandydatów do RN i zarządu... A najlepiej niech sami się tam wybiorą i sami uchwala dla siebie pensje po 20000 miesiecznie....
    Będzie pysznie !
    A wszystko to już w czerwcu. Dzisiaj to ustalono i w kuluarach zapadły wiążące decyzje. Musi tylko szybko zawiązać się Stowarzyszenie z księdzem na czele... Jest przychylność posła na posłami...
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Dok [195.191.163.*]
    Glosowanie zostalo przyjete przez 86% wierzycieli co stanowi 3,3 tys wierzycieli.
    Co oznacza ze nie ma 9 tys poszkodowanych, tylko tak jak ja wielu ma po kilka emisji!!!
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Noc [5.173.185.*]
    Skończ już pisać te swoje wywody ...
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~morka [94.254.168.*]
    I super! Po splaceniu zabezpieczonych zostaną portfele pod które będziemy ubiegać się o pomoc na restrukturyzację, dzięki której odzyskamy wszystkie pieniądze z odsetkami!
    Wyliczenie jest proste:
    1 pozostale portfele są warte 600 mln zł
    2 weźmiemy pożyczkę na 600 mln zł
    3 z portfeli odzyskany 600 mln zł
    4 umorzymy pożyczkè na 600 mln zł
    Dzieki temu otrzymujemy 2.4 mld zł!
    I to pokrywa nam obligacje wraz z odsetkami. Trzeba tylko dobrej woli RW i premiera !
    Dzisiejsze posiedzenie sądu też było farsą! Wyszedłem na chwilę do wc a po powrocie zauważyłem że wskazówki zegara na sali zostały przesuniete o pół godziny, choć to tak długo nie trwało! Co prawda skończył się papier i musiałem ...
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~morka [178.252.19.*]
    Dnia 2019-03-27 o godz. 23:22 ~morka napisał(a):
    > I super! Po splaceniu zabezpieczonych zostaną portfele pod które będziemy ubiegać się o pomoc na restrukturyzację, dzięki której odzyskamy wszystkie pieniądze z odsetkami!
    > > Wyliczenie jest proste:
    > > 1 pozostale portfele są warte 600 mln zł
    > > 2 weźmiemy pożyczkę na 600 mln zł
    > > 3 z portfeli odzyskany 600 mln zł
    > > 4 umorzymy pożyczkè na 600 mln zł
    > > Dzieki temu otrzymujemy 2.4 mld zł!
    > > I to pokrywa nam obligacje wraz z odsetkami. Trzeba tylko dobrej woli RW i premiera !
    > > Dzisiejsze posiedzenie sądu też było farsą! Wyszedłem na chwilę do wc a po powrocie zauważyłem że wskazówki zegara na sali zostały przesuniete o pół godziny, choć to tak długo nie trwało! Co prawda skończył się papier i musiałem ...

To nie mój wpis. Księgowy, jeśli sądzisz, że podszywając się pode mnie ( co jest działaniem nieetycznym) spowodujesz akceptację dla Twoich poglądów, to mylisz się. Obligatariusze rozpoznają Cię pod każdym szyldem. To co powinieneś zrobić, to przeprosić Ich za skłonienie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem i powrócić do swojego szyldu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.182.195.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kunta [77.252.62.*]
    Tak do wyborõw a później wiecie co koniec
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Ech [94.254.160.*]
    Znowu usunęli...
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~blondynka [5.173.16.*]
    Ziobro - Morawiecki 0:1
    Niezależnie od końcowego wyniku wszyscy dostaniemy w duę
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Jarosław [94.254.161.*]
    chłopcy na pokaz się kłócą ale lody kręcą
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Noi [94.254.160.*]
    Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ?
    No ?
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~Uważny [94.254.168.*]
    Dnia 2019-03-29 o godz. 08:53 ~Noi napisał(a):
    > Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ?
    > > No ?

Nie połowa, tylko 48% portfeli, a to już jest różnica ;-))
    Zwolnienia grupowe natomiast nie obejmą wszystkich - w spółce pozostanie grubo ponad 50 pracowników.
    Oczywiście biorąc pod uwagę sprzedaż portfeli i zwolnienia pracowników, odzyski spadną poniżej 8 mln zł / mc (co zresztą zakłada plan restrukturyzacyjny...) i stąd potrzeba zrekrutowania z rynku dobrego specjalisty do zarządu, który poukłada odzyski od nowa. Nie jestem pewien, czy ta osoba nie miała iść do RN i być oddelegowana do zarządu, ale to nie istotne. Taki spec to dobra inwestycja na przyszłość !
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    jakie odzyski poukładać, jeśli tu nie ma z czego odzyskiwać (poza trwającymi już egzekucjami, które niebawem się skończą)
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~OszukanyAkcjonariusz [217.153.6.*]
    Dnia 2019-03-29 o godz. 10:24 ~Uważny napisał(a):
    > Dnia 2019-03-29 o godz. 08:53 ~Noi napisał(a):
    > > Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ?
    > > > No ?
    >
    > Nie połowa, tylko 48% portfeli, a to już jest różnica ;-))
    > Zwolnienia grupowe natomiast nie obejmą wszystkich - w spółce pozostanie grubo ponad 50 pracowników.
    > Oczywiście biorąc pod uwagę sprzedaż portfeli i zwolnienia pracowników, odzyski spadną poniżej 8 mln zł / mc (co zresztą zakłada plan restrukturyzacyjny...) i stąd potrzeba zrekrutowania z rynku dobrego specjalisty do zarządu, który poukłada odzyski od nowa. Nie jestem pewien, czy ta osoba nie miała iść do RN i być oddelegowana do zarządu, ale to nie istotne. Taki spec to dobra inwestycja na przyszłość !

To jest dla oszukanych akcjonariuszy Getback w ogole jakas przyszlosc ??
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~morka [178.252.19.*]
    > To jest dla oszukanych akcjonariuszy Getback w ogole jakas przyszlosc ??
    blondynka napisała: Ziobro -Morawiecki 0:1. Niezależnie od wyniku wszyscy dostaniemy w duę.

Może powalczymy o 1:1 ? To nie będzie łatwe, ale zobacz morka w wątku "spokojnie, prokuratury działają" 2019-03=26 21:23. Warto zauważyć, że przed nami już ktoś odważył się i spróbował i walczy nadal. We wrześniu 17 r. Sąd Okręgowy odrzucił ich pozew. W maju 18 r. Sąd Apelacyjny obalił wyrok Sądu Okręgowego. W lutym 19 r. sprawa weszła ponownie na wokandę (wszystkie dane z pamięci, więc proszę wybaczyć, jeśli coś z datami nie będzie w zgodzie z rzeczywistością).
  • Re: Zmiana terminu rozprawy Autor: ~WSI [5.173.24.*]
    Ta! Cza walczyć o lepszom przyszłość,
[x]
CAPITEA 1,49% 0,44 2025-09-05 17:03:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.