Właśnie sobie uświadomiłem, że przesunięcie rozprawy o tydzień, opóźni wypłatę 1 raty o kolejne trzy miesiące, bo zaczyna się nowy kwartał kalendarzowy. Ależ oni kombinują! A spółka nawet nie podaje tej informacji, jest tylko zdjęta z wokandy.
Ludzie !!! Ale mieszacie ! Zadzwońcie sobie do sądu i dowiecie się, że rozprawa odbędzie się, ale potrwa 5 minut, bo sędzia przełoży ją jutro na kolejny tydzień, ponieważ spółka nie dostarczyła pełnej wymaganej dokumentacji ! Termin kolejnej rozprawy sędzia wyznaczy więc dopiero na jutrzejszym krótkim posiedzeniu, dlatego ani sąd, ani spółka o niczym nie informują. Obligatariusze zostali o tym poinformowani, żeby znowu nie jechali na darmo i tyle w temacie. Ta sytuacja faktycznie opóźni wypłatę pierwszej raty o trzy miesiące, niestety.
Jeżeli ktoś ma informacje nt. przesunięcia terminu rozprawy to niech poda wiarygodne źródło tych informacji. Jeśli nie to należny te wpisy zakwalifikować do kategorii plotek i mącenia. Nie wiem kto ma z tego korzyści. Ja niczego takiego nie znalazłem. Dla tego istotne jest aby jak najwięcej obligatariuszy stawiło się na jutrzejsza rozprawę. Ja się nie dam zbić z pantałyku i na pewno będę do czego tez wszystkich zachęcam.
Płatna agentura za skradzione 3 miliardy ciułaczom działa. Działa zgodnie z przestępczym planem nie oddania za wszelką cenę skradzionych pieniędzy. Służby też nie zlekceważą manipulacji. To się dzieje on line. Formy stadialne przestępstwa to przygotowanie, pomocnictwo i podrzeganie. Sankcja jak za dokonanie.
Dnia 2019-03-26 o godz. 21:03 ~Potwierdzam napisał(a): > Jutro sąd zarządzi przerwę w posiedzeniu do czasu uzupełnienia dokumentacji przez spółkę. Na rozprawie ma być ktoś z getback.
Mam pytanie, czy ktos kiedy widzial mozg tej afery, Pauline Pietkiewicz? Jest czlonkiem zarzadu ale nigdy nie pojawia sie publicznie, na zebraniach, w sadzie etc. Przypuszczam ze nawet nie mieszka w Polsce.
Dnia 2019-03-26 o godz. 20:10 ~Maro napisał(a): > Jeżeli ktoś ma informacje nt. przesunięcia terminu rozprawy to niech poda wiarygodne źródło tych informacji. > Jeśli nie to należny te wpisy zakwalifikować do kategorii plotek i mącenia. Nie wiem kto ma z tego korzyści. Ja niczego takiego nie znalazłem. > Dla tego istotne jest aby jak najwięcej obligatariuszy stawiło się na jutrzejsza rozprawę. Ja się nie dam zbić z pantałyku i na pewno będę do czego tez wszystkich zachęcam. >
I co ? Nadal potrzebujesz wiarygodnego źródła ??? Ja jestem wiarygodnym źródłem i biada tym, którzy mi nie wierzą !!! AMEN.
Dnia 2019-03-26 o godz. 11:32 ~Uważny napisał(a): > Jest nowe o info o przesunięciu rozprawy o tydzień, z powodu nie udzielenia przez emitenta odpowiedzi na wszystkie zadane przez sąd pytania.
I co ? Wszystko było ustalone !
Wczoraj napisałem o przerwie...
Teraz kolejne info.
Plan jest taki żeby przed 29 maja spłacić zabezpieczonych , czyli banki bo one są pod opieką premiera, a wtedy sąd nie zatwierdzi 29 maja układu, zgodnie z żądaniami obligatariuszy, bo banki będą już splacone więc spółka może iść do piachu!
Przekonacie się 29 maja !
Zapamiętajcie sobie ten wpis.
Zostaną śmieci i odbierzecie 5% za 5 lat bo syndyk też chce przytulać jak najdłużej po 10000 miesięcznie.
Wtedy dostaniecie miliardy akcji aż się nimi udlawicie ! Będzie konwersja na wasze zyczenie HAHAHAHAHA !
Niech Stowarzyszenie Obligatariuszy o nazwie SEPUKU szykuje kandydatów do RN i zarządu... A najlepiej niech sami się tam wybiorą i sami uchwala dla siebie pensje po 20000 miesiecznie....
Będzie pysznie !
A wszystko to już w czerwcu. Dzisiaj to ustalono i w kuluarach zapadły wiążące decyzje. Musi tylko szybko zawiązać się Stowarzyszenie z księdzem na czele... Jest przychylność posła na posłami...
Glosowanie zostalo przyjete przez 86% wierzycieli co stanowi 3,3 tys wierzycieli.
Co oznacza ze nie ma 9 tys poszkodowanych, tylko tak jak ja wielu ma po kilka emisji!!!
I super! Po splaceniu zabezpieczonych zostaną portfele pod które będziemy ubiegać się o pomoc na restrukturyzację, dzięki której odzyskamy wszystkie pieniądze z odsetkami!
Wyliczenie jest proste:
1 pozostale portfele są warte 600 mln zł
2 weźmiemy pożyczkę na 600 mln zł
3 z portfeli odzyskany 600 mln zł
4 umorzymy pożyczkè na 600 mln zł
Dzieki temu otrzymujemy 2.4 mld zł!
I to pokrywa nam obligacje wraz z odsetkami. Trzeba tylko dobrej woli RW i premiera !
Dzisiejsze posiedzenie sądu też było farsą! Wyszedłem na chwilę do wc a po powrocie zauważyłem że wskazówki zegara na sali zostały przesuniete o pół godziny, choć to tak długo nie trwało! Co prawda skończył się papier i musiałem ...
Dnia 2019-03-27 o godz. 23:22 ~morka napisał(a): > I super! Po splaceniu zabezpieczonych zostaną portfele pod które będziemy ubiegać się o pomoc na restrukturyzację, dzięki której odzyskamy wszystkie pieniądze z odsetkami! > > Wyliczenie jest proste: > > 1 pozostale portfele są warte 600 mln zł > > 2 weźmiemy pożyczkę na 600 mln zł > > 3 z portfeli odzyskany 600 mln zł > > 4 umorzymy pożyczkè na 600 mln zł > > Dzieki temu otrzymujemy 2.4 mld zł! > > I to pokrywa nam obligacje wraz z odsetkami. Trzeba tylko dobrej woli RW i premiera ! > > Dzisiejsze posiedzenie sądu też było farsą! Wyszedłem na chwilę do wc a po powrocie zauważyłem że wskazówki zegara na sali zostały przesuniete o pół godziny, choć to tak długo nie trwało! Co prawda skończył się papier i musiałem ...
To nie mój wpis. Księgowy, jeśli sądzisz, że podszywając się pode mnie ( co jest działaniem nieetycznym) spowodujesz akceptację dla Twoich poglądów, to mylisz się. Obligatariusze rozpoznają Cię pod każdym szyldem. To co powinieneś zrobić, to przeprosić Ich za skłonienie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem i powrócić do swojego szyldu.
Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ?
No ?
Dnia 2019-03-29 o godz. 08:53 ~Noi napisał(a): > Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ? > > No ?
Nie połowa, tylko 48% portfeli, a to już jest różnica ;-)) Zwolnienia grupowe natomiast nie obejmą wszystkich - w spółce pozostanie grubo ponad 50 pracowników. Oczywiście biorąc pod uwagę sprzedaż portfeli i zwolnienia pracowników, odzyski spadną poniżej 8 mln zł / mc (co zresztą zakłada plan restrukturyzacyjny...) i stąd potrzeba zrekrutowania z rynku dobrego specjalisty do zarządu, który poukłada odzyski od nowa. Nie jestem pewien, czy ta osoba nie miała iść do RN i być oddelegowana do zarządu, ale to nie istotne. Taki spec to dobra inwestycja na przyszłość !
Dnia 2019-03-29 o godz. 10:24 ~Uważny napisał(a): > Dnia 2019-03-29 o godz. 08:53 ~Noi napisał(a): > > Jak jestescie tacy mądrzy to dlaczego nikt nie napisze że do hoista sprzedawana jest połowa portfeli i szykują zwolnienia grupowe. To po co rekrutują jakiegoś speca od windykacji ? > > > No ? > > Nie połowa, tylko 48% portfeli, a to już jest różnica ;-)) > Zwolnienia grupowe natomiast nie obejmą wszystkich - w spółce pozostanie grubo ponad 50 pracowników. > Oczywiście biorąc pod uwagę sprzedaż portfeli i zwolnienia pracowników, odzyski spadną poniżej 8 mln zł / mc (co zresztą zakłada plan restrukturyzacyjny...) i stąd potrzeba zrekrutowania z rynku dobrego specjalisty do zarządu, który poukłada odzyski od nowa. Nie jestem pewien, czy ta osoba nie miała iść do RN i być oddelegowana do zarządu, ale to nie istotne. Taki spec to dobra inwestycja na przyszłość !
To jest dla oszukanych akcjonariuszy Getback w ogole jakas przyszlosc ??
> To jest dla oszukanych akcjonariuszy Getback w ogole jakas przyszlosc ?? blondynka napisała: Ziobro -Morawiecki 0:1. Niezależnie od wyniku wszyscy dostaniemy w duę.
Może powalczymy o 1:1 ? To nie będzie łatwe, ale zobacz morka w wątku "spokojnie, prokuratury działają" 2019-03=26 21:23. Warto zauważyć, że przed nami już ktoś odważył się i spróbował i walczy nadal. We wrześniu 17 r. Sąd Okręgowy odrzucił ich pozew. W maju 18 r. Sąd Apelacyjny obalił wyrok Sądu Okręgowego. W lutym 19 r. sprawa weszła ponownie na wokandę (wszystkie dane z pamięci, więc proszę wybaczyć, jeśli coś z datami nie będzie w zgodzie z rzeczywistością).