• Trend wzrostowy Autor: ~Prof [62.93.55.*]
    Korekta skonczona i dalej w górę.
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~KOt [188.147.103.*]
    Wróżysz z fusów czy jakieś AT na to wskazuje ?

Bo nie widzę przesłanek do dłuższej korekty wzrostowej ... ale mogę się mylić.
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~Zabieudka [5.173.216.*]
    Zwracałem wczoraj uwagę na ten walor przy kursie 25,70 zł sugerując możliwość wybicia w górę z formacji bazy. Dziś ten scenariusz już się materializuje, co dokładnie widać na wykresie dziennym. Sygnał taki powinien być potwierdzony podwyższonym wolumenem przy wybiciu. Na razie mamy 20,5 tys. akcji obrotu wobec ok. 25-26 tys. podczas poprzednich sesji. Ale to jest dopiero pierwsza godzina sesji, więc jest szansa na ciekawy wolumen na zamknięciu. Wybicie z bazy to jeden z ciekawszych sygnałów dla byków.
    Źródło stooq
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~Printer [188.147.108.*]
    Ja jestem optymistą i już mam +5%, ale małe ilości. Więcej bym się bał na takiej małej spółce.
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~Zabieudka [5.173.216.*]
    Spolka mala nie jest, ale ma maly free flot. Co przy zmianie trendu na wzrostowy bedzie dzialac na korzyść.
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~KOt [188.147.103.*]
    80% produkcji to eksport ... Niemcy, Włochy itp. A tam raczej recesja, więc nie sądzę by wyniki były za ten kwartał oszałamiające - sami piszą o spadku sprzedaży. Co innego, że to dobra spółka i jako inwestycja długoterminowa te 27 czy 28 PLN to dobra cena ....

Zatem jeszcze będzie spadać i rosnąć ale nie oczekiwał bym jakiś spektakularnych wahań .... niemniej to GPW wiec "wszystko się może zdarzyć" :D
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Ja nie o cenie, tylko o rynku:
    1. Forte sprzedaje do 40 krajów
    2. Producenci mebli z krajów "niemieckojęzycznych" konkurujący z Forte zaczynają mieć problemy.
    3. Jak zbliża się kryzys, to się nie kupuje, a jak trzeba kupić, to się wybiera meble tańsze - np. z Forte, które najwyraźniej ma ugruntowaną pozycję, skoro "zamówienia ze stycznia i lutego 2019 napawają optymizmem".
    Wniosek:
    Sytuacja jest niepewna, sygnały optymistyczne, konkurenci mają problemy, i na koniec może się okazać, że to Forte skorzysta na zachwianiu na zachodzie.
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~ynwestor [89.74.139.*]
    formacja objęcia bessy dziś
  • Re: Trend wzrostowy Autor: ~KOt [188.147.96.*]
    PPP - masz rację, a przynajmniej miałbyś w Londynie czy New Yorku :) Tu jest niestety GPW i przesłanki logiczne czasem to za mało. Niemnie j - zgadzam się z Tobą, że można patrzeć na otoczenie rynkowe i w ten sposób i dostrzegać pozytywy - serio. Jak będzie - czas pokaże. Wszystko zależy czy potrafią ciąć koszty bez negatywnego efektu na sprzedaż. Bo to może być ich przewagą.

Niepokoi mnie Altman na 4,5 - to takie pomarańczowe światełko. Zobaczymy za miesiąc. Tu nie ma co nastawiać się na szybkie efekty moim zdaniem. Nawet jak odbije to na 30-32 padnie - a raczej chyba nie o to chodzi :)
[x]
FORTE 0,00% 21,00 2026-03-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.