Dnia 2019-03-24 o godz. 09:55 ~Obserwator napisał(a): > Mierziło mnie żeby kupić w piątek :-/
Wczoraj o tym infie ktoś na forum nadawał, bez znaczenia . Inna rzecz zamiast zrobić wszystko żeby pomóc firmom dla których jest nadzieja na dobry produkt końcowy to jak zwykle nasi krawaciarze i nasze garsoniery robią wszystko żeby takich z zacięciem z inicjatywą ludzi niszczyć bo to Polskie nie węgierskie francuskie i niemieckie , po co nasi mają coś wynaleźć i opatentować skoro można z zagranicy wszystko importować polska to bogaty kraj w głupotę urzędników . Dlaczego nie ma możliwości zweryfikowania danego urządzenia patentu gdzie są ci Inżynierowie ci wykwalifikowani rzeczoznawcy od oceny danego urządzenia tego lub innego ,tutaj nie chodzi o jeden zakład lecz o wiele takich którym brakuje kasy na dokończenie inwestycji do licznych prób itd. et cetera. Na termy do Torunia są ciężkie miliony z którego żaden dochód dla Państwa tylko dla kilku osób .
Bardzo trafne, wartościowe uwagi będące niestety rzadkością na tym forum. My Polacy sami się zarzynamy. Dużo gadamy - mało robimy choć moglibyśmy bo potrafimy. Zamiast robić coś swojego - łatwiej importować. Wszechobecna łatwizna i lenistwo wymieszane z kombinowaniem i zastanawianiem się jak tu wykiwać innych. Zbiera mi się na wymioty jak patrzę na poczynania ludzi, którzy są u władzy ( nieważne której, bo nie chcę wywoływać politycznej kłótni ), mają wpływ na naszą gospodarkę i kierują nią tak jak mały dyzio z przedszkola widząc jedynie własny interes. Oczywiście propaganda robi swoje i kreuje obraz zielonej wyspy.
Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego niedzielnego popołudnia.
Dnia 2019-03-24 o godz. 09:53 ~Obserwator napisał(a): > ... jeśli prezes wyprzedawał się w obawie o wyrok w sprawie zwrotu dotacji? > > Wstaję dziś rano a tu takie info: > > http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,409845 > > Hm... :-)
I co by mu dało te 70K zeta? Mają jeszcze około roku czasu by zarobić jakieś pieniądze. Na samo uzasadninie wyroku czeka się kilka miesięcy (ja w prostej sprawie czekam już 3 miesiąc - sędzia nie ma ustawowego terminu na jego sporądzenie).