może kiedyś ich ktoś przejmie, może firma odżyje ale na dzień dzisiejszy tu jest klapa.
Wyciągnęli sztucznie aby pozbyć się papieru. Arkusz na kupnie dziurawy jak ser, to nie może inaczej się skończyć jak ostrą przeceną i powrotem w okolice 30 groszy
A ja mam inne podejrzenie, właśnie się ziściło na Modecom, główny zbierał przekroczył 90% głosów, zrobił przymusowy wykup po średniej z 3 i 6m i tyle on ma 100% a akcjonariusze gotówkę po smiesznym kursie wynikającym ze średniej notowań a nie wartości akcji.
I patrzę na Plasmę, wg aktualnego brakuje ponad 6% do 90% to jest mniej niż 300 tys akcji... z czego troche zwiekszonych obrotów juz za nami, może o to chodzi, nie wiem
wg jednego z serwisów średnie z 3 i 6 m sa miedzy 0,48 a 0,54zł czyli skup za ok 300.000zł akcji do 90% a potem premia mozliwość przymusowego wykupu po średniej czyli 440.000 akcji po np. 0,55zł i za troche powyżej 500 tys zł osiągnięcie 100% i wycofanie z obrotu lub sprzedanie komuś 100%, być może to ten scenariusz, ale żadnej pewności nie ma
niekoniecznie z obecnym kursem średnia szybko bedzie rosnąć a do tego musieliby pewnie jeszcze skupić sporo z rynku żeby osiagnac 90% jezeli oczywiscie to jest ten scenariusz