• Głosowanie na walnym. Autor: ~CukrowyBaranek [193.200.123.*]
    Zrobili co chcieli. Można zgasić światło. Spółka do zapomnienia. Nawet nikt nie był przeciw uchwałom.
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~bankrutto [90.156.67.*]
    SPADNIE DO ZERA
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~XXX [188.146.176.*]
    O co chodzi? O podwyższenie limitu udzielanych pożyczek bez zgody rady? Niepokojąca informacja, ale te 4 miliony to za mało, by mówić o "gaszeniu światła", w ten sposób nie da się wyprowadzić całego, wartego znacznie wiecej, majątku. Dlaczego naganiasz na forum?
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~CukrowyBaranek [193.200.123.*]
    Dnia 2019-03-19 o godz. 17:35 ~XXX napisał(a):
    > O co chodzi? O podwyższenie limitu udzielanych pożyczek bez zgody rady? Niepokojąca informacja, ale te 4 miliony to za mało, by mówić o "gaszeniu światła", w ten sposób nie da się wyprowadzić całego, wartego znacznie wiecej, majątku. Dlaczego naganiasz na forum?

Naganiam na forum? Nawet pies z kulawą nogą na wątek Tritona nie zagląda to kogo niby mam naganiać? Zresztą widać to zainteresowanie po obrotach a właściwie ich braku. Niestety nie mogłem pojechać na walne. Na kolejne się na pewno wybiorę.
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~ynwestor [90.156.32.*]
    10 x pożyczka po 3.99 mln do spolki krzak i game over
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~aaa [84.38.25.*]
    No nie bardzo, bo: "udzielenie pożyczek poza zwykłym obrotem towarowym na łączną kwotę przekraczającą 4.000.000,00 złotych.” - chodzi o ŁĄCZNĄ kwotę pożyczek.
  • Re: Głosowanie na walnym. Autor: ~jack [37.47.162.*]
    Według mnie to nie tak

Ten limit i tak dotyczy tylko spółek w grupie. chodzi o to, że wcześniej mogli finansować swoje spółki przez pożyczki, obligi i dofinansowanie. obligi mogli do 4mln, ale pożyczki było 10k. większe kwoty wymagały zgody RN. Ostatnio zmarł jeden z członków RN i spółka była sparaliżowana, nie mogła na szybko pożyczyć spółce gotówki. teraz to zmienili.

[x]
TRITON 0,00% 3,26 2026-02-10 11:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.