• Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~dirk4 [185.28.250.*]
    Takie niby super wyniki a tu zamiast 110 zł jak niektórzy wieszczyli idziemy w doł. Z mojej analizy wynika ze podejdziemy pod 80 zł.  Ta firma to porażka nie warta uwagi, więc dziwi mnie jak mówicie ze to inwestycja dla cierpliwych - właśnie widzimy tą cierpliwość w kursie który nawet nie drgnął w górę.  , Gruby bawi się ludźmi, ktoś postawił autobus na 95 zł i ma nas w czterech literach. Szkoda czasu na tą firmę. Tu nie będzie żadnych wzrostów dobrze że sprzedałem prze wynikami.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Optymista [78.11.26.*]
    Firma dywidendowa. Nie dla leszczy trzymających akcje 2 tygodnie.

Choć brak wzrostu po takich wynikach rozczarowuje to cóż - na giełdzie nie ma kapitału. OFE wycofują 4 mld netto rocznie to czego się spodziewać.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~sgsg [185.58.49.*]
    co powiesz o DINO , nie ma kapitału na kupno tej spółki ? Kapitał wybiera lepsze spółki niż PCRokita
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~dirk4 [185.28.250.*]
    o Getbacku tez mówili ze perspektywiczna i dla cierpliwych a wyszło jak wyszło....
  • Naganiajcie dalej Autor: ~Leon [5.173.241.*]
    Kto nie ma cierpliwości proponuję sprzedać i nie tracić czasu. To nie jest spółka spekulacyjna. Już to kiedyś pisałem to że co roku była podbitka po wynikach a potem spadek przed odcięciem nie znaczy że zawsze tak ma być. Tutaj nikt nie wywala tylko kupuje no chyba że ktoś z was dzisiaj kupił??? Mnie też boli jak widzę ja bankrut typu ursus rośnie po 25% a tu takie wyniki i nic.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Optymista [78.11.26.*]
    Kupują marzenia - Dino już teraz ma cena zysk 37!!! Wycena przyszłych zysków które może będą a może nie. Tu masz stabilne zyski, stabilny wzrost i stabilne dywidendy. Od lat.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Tom [213.207.135.*]
    Nie płacz. Chłopaki nie płaczą.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Prawdomówny [2.220.24.*]
    Nie jest to pierwsza spółka która tak reaguje na wyniki i nie ostatnia. Rokita ma 700 mln zł inwestycji przez kilka najbliższych lat i potężne dywidendy dopiero przed sobą. To co widać obecnie to dopiero wstęp przed naprawdę sowitymi dywidendami w przyszłości. To jest spółka na lata i prędzej czy później jej wartość znajdzie odzwierciedlenie w kursie. Jeżeli akcje będą kosztować po odcięciu 85-90 zł to świetnie bo będzie można dokupić. Dla kupujących pod przyszłe dywidendy jak najniższy kurs jest najkorzystniejszy.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~nos [86.80.111.*]
    chyba jutro moze być nieciekawie
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Artutitu [37.26.195.*]
    Zlot troli zwiastuje wzrosty. Kurs sztucznie trzymany. Trwa zbieranie akcji.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Kris [77.112.6.*]
    Dokładnie, leszcze skutecznie płoszenie, nie wytrzymują presji i sami uciekają. Myślą że kupią dobrą spółkę i szybko się wzbogacą. Właśnie przez takich... Kurs nie rośnie.
  • Re: Mega wyniki i kurs w dół Autor: ~Ashryver [188.146.164.*]
    W zasadzie nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze zechcieli powyczyszczać ludziom stop lossy ;)

A już też chciałem wcześniej napisać, że jak pojawiają się naganiacze na spadki to oznacza, że będzie rosnąć.
[x]
PCCROKITA -0,15% 67,20 2025-10-27 16:47:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.