krótkie pytanie czy ktoś z obecnych na forum próbował Inwestycji w Pożyczki Społecznościowe?
Czytam na różnych forach o serwisach w Polsce które stawiają na zabezpieczenie inwestorów. Pożyczka jest zabezpieczona hipotecznie, mówiąc wprost; firma starająca się o pożyczkę za pośrednictwem platformy, musi ustanowić zabezpieczenie na nieruchomości do czasu całkowitej spłaty zobowiązania. Oczywiście cały proces wspiera kancelaria prawna i notarialna. Przykłądowo serwis europpa.eu może zaoferować podobno gwarantowany zysk od 12 do aż 21% minots chyba ma podobnie.
Czy ktoś inwestuje w pożyczki zabezpieczone hipotecznie?
Witam, inwestuję w pożyczki P2P od kwietnia 2018. Na razie bez problemów. Mintos i Fast Invest dały średnio w EUR i PLN roczną stopę zwrotu 10 %. Europpa chwali sie, że ma zwroty od 12% do 21% , Nie mogę znaleźć w sieci żadnych opinii. Też bym chętnie zdywersyfikował swoje inwestycje P2P w Europpa (od lutego 2019 jestem także na innych tego typu platformach fintech-PerrBerry, Lenndy, Grupper i Envestio-efektywność będzie można policzyć dopiero po 6-10 miesiącach). Większość swoich inwestycji ulokowałem na amerykańskim rynku wtórnym polis ubezpieczeń na życie (tzw. Lige Settlements). Jestem uposażonym do części sumy ubezpieczenia z takiej polisy. Inwestycja w USD, nieskorelowana z rynkami finansowymi ( akcji , obligacji , stóp procentowych, surowców itp), bezpieczna (największe na świecie amerykańskie towarzystwa life insurence) . Roczna stopa zwrotu 8 %. Ostatnie trzy polisy zrealizowane w kwietniu 2019 przyniosły roczną stopę zwrotu od 8,6% do ponad 40%. Polecam.