To nie rozczarowanie wynikami, tylko drobni nie chcą sprzedawać, a ci już bardzo zasobni w akcje nie spieszą się z zakupami, bo liczą na niecierpliwych lub zmuszonych do sprzedaży sytuacją materialną.
Nie wyniki są dobre, nawet bardzo.Biznes idzie dobrze A będzie jeszcze dużo lepiej.Skrobia ziemniaczana ma przed sobą złota przyszłość. Takie są tendencje w przemyśle spożywczym.
Przy normalnych układach cena obecną akcji to około 3 zł. Ale tu uklady normalne nie są. Ma być około 1.2 zl i koniec nic tego nie zmieni.
To się tak ładnie nazywa. Animacja kursy .A tu animator to prawdziwy profesor.
Niech mi ktoś znajdzie firmę , która ma lepszą rentowność.! Kazdy układ się kiedyś kończy. Trzeba czekać i tyle . Dołujcie dalej ale i tak się nie doczekacie
to coś nieprawdopodobnego, uwzględniając te wyniki za rok ubiegły przy aktualnym kursie wskaźniki kształtować się będą na poziomie C/WK ok.0,8, a C/Z ok.6, a tu brak pobytu ?
Jest, zdaje się, spora grupa tzw. "małych", którzy kupili średnio po 0,5-08 i mogą czekać jeszcze z 10 lat np. na wycofanie z rynku ewentualnie odkup a wtedy walcząc o prawa drobnych akcjonariuszy zwróci im się inwestycja impnująco więc niech sobie duzi animują do woli ;-)
..., o to samo chciałem zapytać czy jest sen to jeszcze trzymać...? ale dam sobie czas do wakacji..., i potem też jestem skłonny to puścić..., tyle czasu tam mam..., a tutaj nic ciekawego nie wynikło.... ;(
Jeżeli takie wyniki nie wstrząsnęły kursem to może to zrobić tylko dywidenda a tej niestety nigdy nie będzie .
Maja cwaniaki inne sposoby na wyprowadzanie kasy za spółki.
Przykład to zakup od głównych akcjonariuszy nierentownego gospodarstwa za kwotę zdecydowanie powyżej rynkowej.
To, że mamy tutaj do czynienia z cwaniakami nie ulega jakiejkolwiek wątpliwości (podobnie jak to ma miejsce na wielu innych spółkach z GPW - patrz np. historia spółek NFI i pochodnych), ale akurat w Pepees jest jeden solidny akcjonariusz opozycyjny, który może być przeszkodą dla Skotnickich w wymanewrowaniu drobnego akcjonariatu.
Popyt jest - wystarczy co jakiś czas dobrze obserwować arkusze zleceń - ale popyt jest tutaj baaaa.....rdzo cierpliwy i liczy na zniecierpliwioną podaż.