Na szczęście już po zakupach u mnie. Teraz będą mieli zagwozdke ci co nie kupili albo oddawali <2zł. Jednak jak to bufet mówił giełda to miejsce przepływu kapitału od nerwowych do cierpliwych.
Sfera to taki skarb który jak światłowód trzeba zakopać i odczekać. Pośpiech w sprzedaży nie jest wskazany.
Jestem tu od 2014 z przerwami i już kilka razy Sfere do grobu wpychali. Kurs już był kilka razy na tych poziomach co obecnie. Za każdym razem wzrosty przebijaly poprzednie szczyty, tak będzie i teraz z pewnością
Daj spokój, takie pomyłki w raportach wstyd...brzydka firma... licze że to jedyna wpadka. Ps. Jaki wolumen trzeba kupić żeby było 2 zeta bo mi podglàd siadł, tu jest mały ff to wybicie może być szybkie.
Raport za II kwartał 2018 "Do dnia sporządzenia niniejszego raportu, Spółka otrzymała już na ten cel wpłaty od przyszłych akcjonariuszy w wysokości 290 tys. zł. Spółka otrzymuje także finansowanie w postaci kredytów krótkoterminowych. " akcjonariuszy - liczba mnoga, kwota - 290 tyś
Raport za IV kwartał 2018 "Do dnia sporządzenia niniejszego raportu, Spółka otrzymała na ten cel wpłaty od przyszłych akcjonariuszy w wysokości 340 tys. zł. "
A tu nagle bombka pęka, akcjonariusz jeden a kasy 133334*1,5zł = 200 001 zł, sprzedane niby po 2,5 ale jednak po 1,5
Podsumowanie subskrypcji: "Umowa objęcia akcji serii F została zawarta z jednym podmiotem." "W ramach subskrypcji objętych zostało 133.334 (sto trzydzieści trzy tysiące trzysta trzydzieści cztery) akcje zwykłe na okaziciela serii F o wartości nominalnej 1,00 zł (jeden złoty) każda akcja"
Na marginesie, w drugim kwartale wycena oscylowała w granicach 2zł więc ktoś wtedy kupił z 50 groszowym dyskontem po 1,5. Nieżle sobie teraz musi pluć w brodę.