Prezes powinien podac informacje o zmianie w kapitale akcyjnym po rejestracji , a takiego nie bylo. Wydaje mi sie ze powinien podac w ciagu 4 dni roboczych. Na interii juz sa pozmieniane ilosci akcji , a Prezes ma 60% akcji.
Spekulacje to prezes urządza. Wypuszcza akcje po 0,05 gr jak kurs jest 0,70 gr... Co to ma być? Jak nie spekulacja. Skoro tak zwraca uwagę na kurs spółki, to czemu emitują akcje kilkanaście razy taniej niż był aktualnie kurs? Ska ta wycena akcji?
To prawda , powinno byc zabronione robienie nowych emisji po kursie znaczaco odbiegajacym od kursu notowan. Ale co poradzic na to sa takie przepisy ze mozna robic najtaniej po wartosci nominalnej.
Nie wiem dokładnie jaki był przemiał akcji wtedy, ale był tylko dlatego że na poziomie ok 50 gr ktoś chciał je kupować / sprzedawać. Nikt nie chciał kupować akcji po 70 gr, przez właśnie takie akcje prezesa, a teraz oburzony, bo ktoś ośmielił się sprzedać swoje akcje za ciężko zarobione pieniądze po 50 gr? Jak chciał to miał prawo to zrobić, a według mnie kurs ok 55 gr jest adekwatny dla tej spółki, wszystko co powyżej to nadmuchiwanie balonika...