Cały czas pompuje poprzez słupy góra dół, by wciągnąć na pokład jak najwięcej. Zresztą zbił cenę z ponad dwóch do 1,5, a miało być po wynikach znacznie ponad 2 i zbliżać się do 3. Pomagają mu co niektórzy korzystając z wahań kursu. Jak to mówią: na krówkę jest i jeszcze dwie cole do popicia... Blokujemy
Mam pytanie do bardziej doświadczonych. Czy podpisanie umowy na 50 mln z instytucją państwową, czy to jest coś na tyle znaczącego że może podnieść kurs?
nie da zarobić bo sam skupuje po taniosci,a dlaczego kurs stoi wiadomo ,widać że jest zachowany,pisałem to kiedyś, a nazywa się to chciwość zawsze mało
a mzoęprezio do teg oczasu chce zebrać papiery z rynku? tylko że nie urośnie jak pacany będą oddawali w tej cenie. płączą, że spadł oale czemu spadło? temu że pacany oddajapo taniości. zdejmijcie zlecenia S i ustawcie je powyzej 2 zł.
No dla mnie nie byłoby to dobre rozwiązanie jak prezio wycofa spółkę z giełdy, moja średnia za akcje to 2,60 a do tego to już chyba nigdy nie dojdzie. Tylko chyba niestety jak będzie chciał wycofać to nic nie zrobimy
Siedzę tu już długo tak jak wiele innych osób . Kasę wolę zainwestować w coś innego. Tu już chyba nie da się zarobić. Po za tym przy tych obrotach to i tak bym później wszystkiego nie sprzedał. Poczekamy i zobaczymy może jeszcze podskoczy do powyżej 2 zł i uda się jakoś wyjść z mniejszą stratą. Pytanie czy prezes kupuje teraz bo boi sę że po dobrych wynikach za 1q będzie za drogo?
Dnia 2019-03-21 o godz. 10:19 ~Teki napisał(a): > Siedzę tu już długo tak jak wiele innych osób . Kasę wolę zainwestować w coś innego. Tu już chyba nie da się zarobić. Po za tym przy tych obrotach to i tak bym później wszystkiego nie sprzedał. Poczekamy i zobaczymy może jeszcze podskoczy do powyżej 2 zł i uda się jakoś wyjść z mniejszą stratą. Pytanie czy prezes kupuje teraz bo boi sę że po dobrych wynikach za 1q będzie za drogo?
Kupuje z rynku bo wie, że jest tanio, im więcej sobie zbierze tym mniej będzie musiał kupić w wezwaniu, wiec łatwiej sprawniej mu to pójdzie.
p.s. Miałem akcje integer (paczkomaty) gdzie tez było wezwanie. Jak dla mnie wycofanie z giełdy powinno być duże trudniejsze dla spółek. Jak potrzebują kasę to wystawiają rękę, jak wiedzą że będzie kasa do zrobienia (informacja rządzi) już nie chcą się dzielić to szybkie wycofanie. W przypadku Wasko to bardzo proste będzie.... kurs jest niski obrotu i oporu nie ma :( Spekulantów i dużych inwestorów brak :( prezes ma b. dużo akcji to będzie moment :( Jak to już ktoś wyliczał być może 1,55 zł będziemy oddawać jak baranki :(
"Ponadto cena akcji zaproponowana w wezwaniu o przymusowym wykupie nie może być niższa od najwyższej ceny, jaką podmiot wzywający do sprzedaży zapłacił za te akcje w ciągu ostatnich 12 miesięcy przed wezwaniem" czyli wg ostatnich informacji Pan Wajda kupował po max 1,63zł
W akcjonariacie spółki WASKO Bakier podaje (inni też), że STALA Holding (spółka kontrolowana przez p Wajdę (gł właściciel) ma ponad 6 mln akcji z czego wynika b niski FF ok 11,7%. Od ponad miesiąca p Wajda skupuje agresywnie akcje, co w połączeniu z podanym FF wywołuje spekulacje o przymusowym wykupie. Otóż od 20.10.2015 - komunikat na stronie spółki i np https://www.bankier.pl/wiadomosc/WASKO-S-A-Transakcja-zakupu-akcji-WASKO-S-A-przez-osobe-zarzadzajaca-7282571.html Stala Holding nie ma !!! akcji spółki, bo sprzedała je p Wajdzie w cenie 2 zł/akcję. Tak więc ponieważ nie ujawnił się żaden podmiot posiadający >5% akcji FF wynosi obecnie nie 11,76, jak podaje Bankier, ale 18,4, jak podaje WASKO. W związku z tym spekulacje n/t przymusowego wykupu (przekroczenie 90%) są na razie klasycznym fake news opartym na mylnych danych