• myle sie? Autor: ~ja [95.175.3.*]
    Mam takie wrazenie ze tu ktoś wie więcej niż zwykly akcjonariusz 90 tys PKC na kupnie na fixingu to nie kupowal drobny akcjonariusz Może ktoś ma jakiś cynk,to napisz co w trawie tak mocno piszczy Wyglada to niezle
  • Re: myle sie? Autor: ~fresh37 [178.213.94.*]
    reasumując :
    - METLIFE przekracza 5% żeby dalej skupować
    -ktoś steruje kursem - nie powiem bo bardzo umiejętnie
    - plotki mówią o wezwaniu ( a w każdej plotce jest odrobina prawdy)
    - spółka przesuwa termin publikacji o ponad miesiąc
    - wcześniej była mowa o mega zyskach za wynajem nie sprzedanych nieruchomości których notabene wartość porównywalna jest do wartości całej spółki ok. 1,2 mld pln
    Czy ktoś jeszcze ma coś do dodania?
  • Re: myle sie? Autor: ~bb [77.115.29.*]
    bywały tu już dziwne fixingi po których na drugi dzień nie było śladu. Ale masz rację czas jest szczególny zwłaszcza w deweloperce . Dlatego dodałbym do twojego wywodu jeszcze przegląd opcji strg. na Echu. Dzieje się ....
  • Re: myle sie? Autor: ~PonadRynkiem [46.189.28.*]
    Jak na moje oko dobijemy do 2,7, potem trochę zniosą, pomielą nami i jeszcze przed wynikami zobaczymy wyniki niedaleko 3, jednak jeszcze z 2'ką na początku. Mnie bardziej ciekawi jaki raport pokażą - czyt. czy będą szukali zabaw księgowych, żeby spowodować trochę paniki wśród drobnych, co faktycznie wskazywałoby na jakieś prowadzone rozmowy odnośnie wezwania. Sam wynik powinien być dobry, EBITDA możemy już z obecnych danych szacować, oczekuję przebicia r/r, do tego wzrost gotówki, dobra zapowiedź (w przypadku scenariusza z wezwaniem ostatniej) dobrej wypłaty rocznej dla fundów...powinno być ok ;)
  • Re: myle sie? Autor: ~X5 [77.252.44.*]
    Z pewnością masz rację. Zarządzający funduszami wiedzą o wiele więcej niż my. Być może ktoś z nimi negocjuje. Ktoś również manipuluje notowaniami. O co chodzi. Chyba o pieniądze. Niestety nasze.
  • Re: myle sie? Autor: ~fresh37 [178.213.94.*]
    jak myślicie ile LCC mogło dostać za wynajem tych trzech niesprzedanych nieruchomości w 2018 r. ?
  • Re: myle sie? Autor: ~Żółtodziób [37.47.47.*]
    Około 4-5%wartości
[x]
DEVELIA 1,79% 10,22 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.