Mam takie wrazenie ze tu ktoś wie więcej niż zwykly akcjonariusz 90 tys PKC na kupnie na fixingu to nie kupowal drobny akcjonariusz Może ktoś ma jakiś cynk,to napisz co w trawie tak mocno piszczy Wyglada to niezle
reasumując : - METLIFE przekracza 5% żeby dalej skupować -ktoś steruje kursem - nie powiem bo bardzo umiejętnie - plotki mówią o wezwaniu ( a w każdej plotce jest odrobina prawdy) - spółka przesuwa termin publikacji o ponad miesiąc - wcześniej była mowa o mega zyskach za wynajem nie sprzedanych nieruchomości których notabene wartość porównywalna jest do wartości całej spółki ok. 1,2 mld pln Czy ktoś jeszcze ma coś do dodania?
bywały tu już dziwne fixingi po których na drugi dzień nie było śladu. Ale masz rację czas jest szczególny zwłaszcza w deweloperce . Dlatego dodałbym do twojego wywodu jeszcze przegląd opcji strg. na Echu. Dzieje się ....
Jak na moje oko dobijemy do 2,7, potem trochę zniosą, pomielą nami i jeszcze przed wynikami zobaczymy wyniki niedaleko 3, jednak jeszcze z 2'ką na początku. Mnie bardziej ciekawi jaki raport pokażą - czyt. czy będą szukali zabaw księgowych, żeby spowodować trochę paniki wśród drobnych, co faktycznie wskazywałoby na jakieś prowadzone rozmowy odnośnie wezwania. Sam wynik powinien być dobry, EBITDA możemy już z obecnych danych szacować, oczekuję przebicia r/r, do tego wzrost gotówki, dobra zapowiedź (w przypadku scenariusza z wezwaniem ostatniej) dobrej wypłaty rocznej dla fundów...powinno być ok ;)
Z pewnością masz rację. Zarządzający funduszami wiedzą o wiele więcej niż my. Być może ktoś z nimi negocjuje. Ktoś również manipuluje notowaniami. O co chodzi. Chyba o pieniądze. Niestety nasze.