No to dostali po łapach, teraz jeszcze niech syndyk zlicytuje mss za grosze to zostaną z długami i kara. Choć mss sami sprzedadzą pewnie tak aby pozostałym nic nie skaplo.
Syndyk mss nie sprzeda bo nie może tego zrobić.AP zastawił co mógł , chciał zastawu na włóknach za obligacje. Parę lat wstecz mieli pewną wizję na rozwijanie sieci ale zmieniły się rządy. Teraz szykują upaństwowienie sieci bo to nie tylko prywatne gospodarstwa korzystają a pewnie i służby. Stan prawny mss jest taki że przy tych zastawach i długach żadna firma tego nie kupi. A kto wie czego tam jeszcze brakuje.Nowej sieci państwo nie wybuduje i nowej dotacji nie otrzyma. AP i reszta z tego pata sami nie wyjdą. Według mnie pozostaje przejęcie tego przez państwo może np exatel,wzamian za jakiś deal.
Zmuszą ich do oddania pakietu po "przystępnej cenie". Dla nas OK. Ewentualnie kwota wymagalnych roszczeń SP przekroczy wraz z tą kwotą 100 krotność średniego wynagrodzenia. Przymkną ich oboje. Sorry taki mamy klimat.
Mam malutko akcjii ale usatysfakcjonowała by mnie sytuacja w której włodarze spółki odpowiedzieli by za swoje nędzne uczynki. Ludziom uczciwych zawsze wiatr w oczy.
Na Cyprach i wyspach Dziewiczych nie straca, ale zajma im udzialy w MSS i niech zajmuja. Dla nas kazdy wlasciciel instytucjonalny lepszy od nich. Zwroc uwage ze w komunikacie KNF jest info o cenie wezwania z 2012 roku. Wskazywaloby to na zaangazowanie w spolke osob powiazanych z obecna wladza. Czyzby kosciola?