• co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Kara pozbawienia wolności od trzech miesięcy do 5 lat bądź grzywna do 5 milionów złotych.
    Ci co wczorej zwalili kurs maja juz kisiel w majtkach. Niedlugo moga sie spodziwac panów u siebie w domu.
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~ccc [89.171.200.*]
    nie przesadzaj ,
    każdy ma prawo sprzedawać akcje , i po cenie jakiej chce ,
    chodzi oto aby wiedzieć co jest grane ,
    władze giełdy w Polsce i ich kontrola , zresztą w każdej dziedzinie , to kpina ,
    Polska to dziki zachód , raj dla cwaniaków
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Sprzedawac czy kupowac moze ale byly skladane zlecenie przeciwstawne jezeli jena osoba skladala na sprzedaz i kupowala odpowie za to, a jak kupowala swoje akcje to to juz lezy i kwiczy nie wywinie sie z tego dotyczy to kursu na wzroscie czy spadku.
    Poczytaj sobie o wyrokach jakie zapadly za takie cos.
    nie pierwszy i nie ostatni raz tak robią , i co ? i nic ,
    myślisz że się boją? kogo? KNFu? , prezesa ? nas?
    kto bedzie miał ochote ich ścigać? TY? JA ? , CBA?
    Polska to nie to miejsce , tu sie dorabia na oszustwie

zainwestowałem tu swoje niewielkie oszczędności nie dla tego że podoba mi się Prezes , jego dokonania , uczciwość czy fryzura ,
    ale dla hasła: E-SPORT , to teraz mega ryne , a będzie jeszcze większy ,
    jeżeli Prezes to dobrze rozegra to tu będzie Eldorado
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~Moniek [37.47.133.*]
    Na wszystkich spółkach GPW królują spekulanci, aktualnie GPW to zwykła ruletka sterowana przez rożnej maści spekulantów. Brak jest przepisów ograniczających działanie tych oszustów. Na ogół wszystkie "kanty" pozbawiające kasę zwykłych solidnych akcjonariuszy wykonywane są przez tzw. ustawiaczy, którzy wynajęci są przez podmioty obracające dużym kapitałem, podmioty obracające kasą ludzi ( które na wszystkie sposoby oszukują ludzi)
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~nos [86.80.111.*]
    każdy ma prawo sprzedać ale nie robić transakcji pomiędzy powiązanymi kontami jak to sie nazywa to słowo słup czy tam jakos tak pewnie nie dojdą ale wiadomo o co chodzi
    Pewnie robila to jedna osoba , zeby skupic tanio akcje, wiec nie bedzie problemu ustalic winnego takiego duzego spadku.
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~Profesor [83.26.198.*]
    "DUŻY SPADEK" - niektóre spółki spadają minus 40% w dzień i nic !
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~Oberwator [94.254.225.*]
    Przeciez tu był dodruk akcji serii D po 10 gr prywatna emisja do 3 osob fizycznych , pewnie zarejestrowano w krs a moze nawet dopuszczono je do obrotu i jak tu nie skorzystac z 500% zysku w pare miesiecy. I te prywatne emisje po nominale to jest przekręt

Nie mam nie mialem i nie zamierzamm miec akcji tej społki.
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~tratata [89.76.187.*]
    Wczoraj sprzedałem trochę akcji i w ten sposób sprawdziłem podejrzenia o manipulacji kursem w celu skupienia akcji od niecierpliwych po ok 50gr. Na 50gr nie było żadnego widocznego popytu. Te spadki to chyba wynik czyjejś wielkiej niecierpliwości na rynku bez zainteresowania. Możliwe nawet że to jakiś insider sypie i kłamie Panu Prezesowi prosto w oczy
    Ktos pisal ze Prezes dal akcje za dlug. Nie wiem czy to prawda ale ktos chce sprzedac duzo akcji. Ostatio pewnie sprzedal 100tys akcji.

W marcu 2017 spolka zalezna Prezesa sprzedala nie wiadomo komu 1.410.000 akcji po 0.05gr.

To tranzakcje byly po cenie 0.05gr.

400.000
    100.000
    100.000
    100.000
    100.000
    100.000
    100.000
    60.000
    50.000
    50.000
    50.000
    50.000
    50.000
    50.000
    50.000
    Nie jestem w stanie w tej chwili tego ocenić. Jak na razie podaż się skończyła i to chyba nie była manipulacja w celu skupienia akcji po lepszej cenie niż powinni. Możliwe że to nawet jakiś insider albo słup związany z insiderem odebrał te 100tys akcji żeby ratować mniejszościowych akcjonariuszy. Wierzę cały czas w uczciwość Pana Krajewskiego wobec drobnych akcjonariuszy w oparciu o to co robił dawno temu
    Te akcje kupione po 0.50gr sa wystawione od 0.58 do 0.65. Po 0,50 gr nie ma chetnych do kupowania to ponad 0.60gr nikt nie ruszy tych akcji.
    Skąd wiesz, że to właśnie te akcje są wystawione?

Wydaje mi się, że pierwsze zlecenia sprzedaży, jeszcze z prawej strony pojawiły się trochę przed publikacją komunikatu o wejściu do obrotu akcji nowej emisji a już pewno były na kontach. Inwestorzy zewnętrzni w takim wypadku nie mogli wiedzieć o tym komunikacie. Wygląda na to, że ktoś ze swoich Pana Krajewskiego okłamuje
    Odwołuję to co napisałem w poprzednim poście. Byłem pewien że komunikat był 13.03 po 12 a był 11.03 Moja pomyłka
    Widzialem jakie zlecenia byly na kupi i teraz sa wystawione od 0.60 gr tak jak pisalem kiedys od 0.60 do 0.65 wystawionych bylo z 75 tys to wiekszosc z tych kupionych po 0.50gr.
    Dobrze myślałem tylko źle spojrzałem na daty na bankierze. Mój post do Pana Prezesa był 11.03 ok godziny 11 a komunikat był 11.03 o 12. Zlecenia w arkuszu pojawiły się przed komunikatem więc insiderzy to robili. Całe moje zamieszanie teraz polega na tym, że myślałem że post był napisany 13 marca bo taką datę widać pod tematem i wynika ona z daty ostatniego posta
    Ktos chcial wyjsc to sprzedawal po 0.50 nie ma problemu ale zlecenia po 0.50-0.52gr byly ustawione w takiej duzej ilosci na kupi.
    Teraz pytanie czy byly to umowione tranzakcje raczej nie ktos nie wystawial by wyzej , predzej ktos sobie sprzedawal akcje.
    Teraz pies z kulawa noga nie kupi akcji po 0.50gr.
    Taka moja teoria , a robienie emisji po 0.05 czy 0.10gr to dopiero przekret i kpina z iwestorow. Prezes pewnie sie smieje z tych co kupuja akcje w takich cenach bo on ma po 0.10gr.
    To mogą być wynagrodzenia dla pracowników i kontrahentów. Prezes mógł płacić akcjami zamiast gotówką. W kasie Astro nie ma zbyt dużo gotówki
    Prezes pisal ze nikt nie sprzedaje akcji, a dawanie akcji za darmo zeby zniszczyc sobie spolke to masakra. Prezes ma duzo kasy sprzedal superstacje moze dofinansowas Astro.
    Może chce związać kluczowe osoby dla kanału Esport ze spółką. On się uczył biznesu w USA, oni tam różne rzeczy inaczej robią nim w Polsce
    Zresztą jeśli jest tak jak myślę i te akcje są w ramach wynagrodzenia to one nie są darmowe
    Faktycznie darmowe nie sa.
    Sa po 0..05gr
    Są po 5 groszy kupione, ale np za wykonanie pracy wartej 40gr
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~HAHA [77.252.99.*]
    Kolejna manipulacja kursem, tym razem ktoś sprzedał 1000 akcji, i obniżył kurs o 6%

Czysta spekulacja, niech zgłoszą to do KNF :D
  • Re: co grozi za manipulacje akcji. Autor: ~Minupulacja [77.252.99.*]
    Kolejna manipulacja kursem - 11% kurs w dół, proszę to Prezesie zgłość do KNF, bo ktoś sprzedał kilka tysiecy akcji :D
[x]
ASTRO -25,00% 0,07 2025-11-26 11:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.