Jeśli w PZU za zarzadzanie ma być tylko o,5 % to to jest koniec Altusa i wszystkich pozostałych drobnych funduszy Takiej konkurencji nikt nie wytrzyma I kto przejmie pieniądze z PPK ? Już wiadomo ze PZU Może dlatego to tak wygląda z funduszami jak wyglada
Zmniejszenie sumy pod zarzadzaniem to nie miliard czy dwa To będzie 80-90% calosc bo wstrzymanie umorzeń do reszty pogrzebalo zaufanie do spolki,choc rozumie powod wstrzymania umorzeń Za 2-3 miesiące nie będzie już czym zarzadzac i obym się mylil ale sa 2 wyjścia dla Altusa Albo szybko sprzedać inwestorowi za tyle ile jeszcze można wyciagnac albo Altusa czeka powolna smierc Tak czy tak zarobić tu to wiara ze zwierzęta mowia w Wigilje
Realnie wykup może dotyczyć funduszy z sumą aktywów na poziomie nie wyższym niż 1 mld zł. Uwzględniając łączną sumę zarządzanych aktywów tj 7,59 mld zł. Wykupione certyfikaty nie przekroczą 14% aktywów zarządzanych wg ostatniego komunikatu. Strata spora lecz Altus będzie miał jeszcze czym zarządzać.
Nawet 90% wlascicieli jednostek zglaszalo chec umorzeń przed ich zablokowaniem Skad wiec wzioles ze będzie to nie więcej jak 14%?Uwazasz ze az tylu zmienilo zdanie i pozostawi pieniądze w Altusie Jakos w to watpie Ale obys miał racje bo jeśli ja mam racje to odbije się to na kursach wszystkich spolek gdzie Altus miał udzialy
Dane pochodzą z komunikatów Altusa: https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALTUS-TFI-S-A-Informacja-o-zmianie-zasad-wykupu-certyfikatow-inwestycyjnych-w-niektorych-FIZ-7619695.html - wartość certyfikatów FIZ - ów z zablokowanym wykupem: 1 135 661 272,75 złotych https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALTUS-TFI-S-A-Wartosc-aktywow-pod-zarzadzaniem-ALTUS-TFI-S-A-7646358.html łączna wartość aktywów pod zarządzaniem grupy Altus na dzień 07-03-2019r: 7 596 318,08 zł.
Podoba mi sie tutaj ten twoj pesymistyczny ton, i nie tylko twoj, upatruje w tym szanse na spore odbicie, cos jak na idea banku - w mysl zasady im gorzej tym.... lepiej
palec w górę ..:) pod kreski wedle swojej analizy .. ale niestety zdarza się przeciągnąć troszkę ..wedle przysłowia "inwestor długoterminowy to ten któremu nie wyszło DT lub DDT" :) :)
jaki byl koszt wykupu tych jednostek, i skad kasa? i najwazniejsze pytanie w jakim celu to robia ? pierwotnie ludzie mieli czekac do marca 2020 a tymczasem juz ich splacaja