• uciekac? Autor: ~js [95.175.3.*]
    Jeśli w PZU za zarzadzanie ma być tylko o,5 % to to jest koniec Altusa i wszystkich pozostałych drobnych funduszy Takiej konkurencji nikt nie wytrzyma I kto przejmie pieniądze z PPK ? Już wiadomo ze PZU Może dlatego to tak wygląda z funduszami jak wyglada
  • Re: uciekac? Autor: ~Slon [46.112.173.*]
    1zl
  • Re: uciekac? Autor: ~Piksel [46.112.173.*]
    Mozliwe przez Ursusa mogą spdac
  • Re: uciekac? Autor: ~JKZ38 [176.241.241.*]
    Ta, a także przez Braster i Vivid... Co za ludzie :)
  • Re: uciekac? Autor: ~janciekawski [79.190.152.*]
    smród się ciągnie...
    kiedyś miałem dobre zdanie o tej spółce, kiedys....czekacie na cud...
  • Re: uciekac? Autor: ~bomondi [89.64.19.*]
    to chyba nie jest zła wiadomość. papier jest bądź co bądź ciągle zbierany.
  • Re: uciekac? Autor: ~FW [89.77.159.*]
    Jedni jezdza Ferari inni Dacia, jedni placa 0.5% inni np. 2%.
    Koszt zarzadzania ma sie nijak do jakosci zarzadania.
  • Re: uciekac? Autor: ~bomondi [89.64.19.*]
    dlatego też, uważam, że będzie dobrze. Dziś zbierają, w poniedziałek up
  • Re: uciekac? Autor: ~Very [89.70.255.*]
    Przepraszam na jakie dobre info tutaj czekamy? Raport o zmniejszeniu aktywów pod zarządzaniem? O ile: miliard, dwa? Co Jeszcze?
  • Re: uciekac? Autor: ~js [95.175.3.*]
    Zmniejszenie sumy pod zarzadzaniem to nie miliard czy dwa To będzie 80-90% calosc bo wstrzymanie umorzeń do reszty pogrzebalo zaufanie do spolki,choc rozumie powod wstrzymania umorzeń Za 2-3 miesiące nie będzie już czym zarzadzac i obym się mylil ale sa 2 wyjścia dla Altusa Albo szybko sprzedać inwestorowi za tyle ile jeszcze można wyciagnac albo Altusa czeka powolna smierc Tak czy tak zarobić tu to wiara ze zwierzęta mowia w Wigilje
  • Re: uciekac? Autor: ~wwww [77.114.85.*]
    Realnie wykup może dotyczyć funduszy z sumą aktywów na poziomie nie wyższym niż 1 mld zł. Uwzględniając łączną sumę zarządzanych aktywów tj 7,59 mld zł. Wykupione certyfikaty nie przekroczą 14% aktywów zarządzanych wg ostatniego komunikatu. Strata spora lecz Altus będzie miał jeszcze czym zarządzać.
    Nawet 90% wlascicieli jednostek zglaszalo chec umorzeń przed ich zablokowaniem Skad wiec wzioles ze będzie to nie więcej jak 14%?Uwazasz ze az tylu zmienilo zdanie i pozostawi pieniądze w Altusie Jakos w to watpie Ale obys miał racje bo jeśli ja mam racje to odbije się to na kursach wszystkich spolek gdzie Altus miał udzialy
    Dane pochodzą z komunikatów Altusa: https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALTUS-TFI-S-A-Informacja-o-zmianie-zasad-wykupu-certyfikatow-inwestycyjnych-w-niektorych-FIZ-7619695.html - wartość certyfikatów FIZ - ów z zablokowanym wykupem: 1 135 661 272,75 złotych
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ALTUS-TFI-S-A-Wartosc-aktywow-pod-zarzadzaniem-ALTUS-TFI-S-A-7646358.html
    łączna wartość aktywów pod zarządzaniem grupy Altus na dzień 07-03-2019r: 7 596 318,08 zł.

Zlecenia wykupy dotyczyły 0d 50-90% certyfikatów.
    Tzn wartość środków pod zarządzaniem: 7 850 294 130,80 zł nie uwzględniając funduszy w likwidacji.
  • Re: uciekac? Autor: ~Zwyklyleszcz [31.0.70.*]
    Podoba mi sie tutaj ten twoj pesymistyczny ton, i nie tylko twoj, upatruje w tym szanse na spore odbicie, cos jak na idea banku - w mysl zasady im gorzej tym.... lepiej
    Daj Boze zebyscie mieli racje i zarobili na tej spolce Ja tu nie widze szans ale nie będę się upieral ze na pewno mam racje
  • Re: uciekac? Autor: ~znafca [185.119.184.*]
    kto gra na krotko tutaj?
  • Re: uciekac? Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    palec w górę ..:) pod kreski wedle swojej analizy .. ale niestety zdarza się przeciągnąć troszkę ..wedle przysłowia "inwestor długoterminowy to ten któremu nie wyszło DT lub DDT" :) :)
  • Re: uciekac? Autor: ~Zwyklyleszcz [31.1.198.*]
    jaki byl koszt wykupu tych jednostek, i skad kasa? i najwazniejsze pytanie w jakim celu to robia ? pierwotnie ludzie mieli czekac do marca 2020 a tymczasem juz ich splacaja
[x]
ALTUS -0,37% 2,72 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.