• Chodzik ?mieje si? ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.147.3.*]
    ...bo ma najni?szy iloraz inteligencji.

• Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Barcelona [37.47.43.*]
    Oj Eskimosie! kiedyś myślałem, że masz 171. ale dzisiaj mnie trochę osłabiłeś. Nie możesz znaleźć sobie do ataków jakiegoś giełdowego głupka? Na przykład mnie? W jednym przyznam Ci rację - dzisiejsze wzrosty są imponujące. Hasta luego y la vista baby! What is wrong with this picture? pozdrawiam!
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~antychodzik [159.205.69.*]
    Dnia 2019-03-15 o godz. 11:56 ~Eskimos napisał(a):
    > ...bo ma najniższy iloraz inteligencji.
    >

Z Chodzikiem musimy postępować delikatnie , przez rok karetka CZTERY razy zabierała go do szpitala , ciekawe czy to był napad palpitacji serca czy ostrej biegunki czy czegoś innego ?
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~SaintRemydeProvance [37.47.43.*]
    Dnia 2019-03-15 o godz. 13:04 ~antychodzik napisał(a):
    > Dnia 2019-03-15 o godz. 11:56 ~Eskimos napisał(a):
    > > ...bo ma najniższy iloraz inteligencji.
    > >
    >
    > Z Chodzikiem musimy postępować delikatnie , przez rok karetka CZTERY razy zabierała go do szpitala , ciekawe czy to był napad palpitacji serca czy ostrej biegunki czy czegoś innego ?

Napisz do niego, jestem wybitnym psychologiem z tytułem magistra, albo licencjata, nie pamiętam - na pewno napisze Ci całą prawdę. Kompensacja w psychologii to podstawa behawioralnych zachowań. A teraz wyobraź sobie, że jesteś na konferencji , międzynarodowej, ma się rozumieć! I Twoje wystąpienie jest tuz przed tym znienawidzonym Narcyzem! I co nam powiesz? Ok, Twoje wystąpienie jest po, ex post znaczy.....Pozdrawiam!

• Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.147.3.*]
    Skąd to połączenie ?
    To znaczy chodzik, ja i międzynarodowa konferencja.
    Ten problem nie dotyczy ani mnie ani tym bardziej jego.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.147.3.*]
    Poza tym wszyscy wiedzą oprócz Ciebie, że moje dowcipy są niskich lotów.
    To że względu na poziom uczestników tego forum.
    Przecież nikt nie spodziewa się tutaj wariacji na temat czwartej zasady termodynamiki.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Barcelona [37.47.43.*]
    Dnia 2019-03-15 o godz. 13:44 ~Eskimos napisał(a):
    > Poza tym wszyscy wiedzą oprócz Ciebie, że moje dowcipy są niskich lotów.
    > > To że względu na poziom uczestników tego forum.
    > > Przecież nikt nie spodziewa się tutaj wariacji na temat czwartej zasady termodynamiki.

Dobrze mi sie z Tobą gada. Kończyłeś AGH, czy UJ? Tu na forum myśleliśmy, że jest tylko jedna zasada termodynamiki. Opisać na wykresie? Miałeś napisać, jak było w Urugwaju. Dawaj!
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.146.24.*]
    Czwarta zasada termodynamiki została stworzona przez larsa ostawngera ( czy jakoś podobnie-Nobel w roku 1968).
    Właściwie jest czysto teoretyczna, czego nie można powiedzieć o drugiej i o trzeciej, które zgubiłeś kończąc szkołę średnią, o czwartej jest zbyt dużo pisania...
    Natomiast w Urugwaju byłem ostatnio 10 lat temu, teraz byłem w Ameryce środkowej.
    Salwador był fajny, tylko podobno trochę niebezpieczny , ja tego nie zauwazylem. Przodują w ratio morderstw na świecie ( według różnych źródeł ratio 85-108, polska ma 0,7 a np stany już 5, RPA uważana za jedną z najbardziej podłych pod tym względem 28)
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~vSzemkel [80.252.12.*]
    Przeczytałem was, chłopaki, jak zawsze z uwagą. Ale tym razem nie wiem, czy kupić, a może sprzedać?
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [46.134.135.*]
    Brak przemyslen z mojej strony dot. nowego kierunku.
    Na pewno powrót do 2,10 na końcu sesji zaskoczył niejednego.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Zarobad [83.28.236.*]
    Przecież infa są, pewnie Ci co przeczytali pierwsi zrobili obrót na fix
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.147.106.*]
    To nie jest takie oczywiste.
    Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że oprócz większości tu obecnych wielu nie spodziewalo się rewelacji na energetyce i stąd ta przecena o 15%. całkiem sporo według mnie.
    Teraz przede wszystkim obiecanki cacanki przedwyborcze, a ja na polityce się nie znam.
    Tylko niech się ktoś znajdzie kto wywiezie te czerwoną hołotę do Putina.guzik mnie obchodzi kto jest teraz w PiS, PO, nowoczesnej czy staroświeckiej.
    Stare dziady które były w partii muszą odejść.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~mmm1212 [5.184.43.*]
    Na czym mają polegać te obiecanki wyborcze? Według mnie wynik wyborów jest na 99% przesądzony. Wygra PiS z wiadomych względów. Można ich lubić albo nie, ale wiadomo, że wygrają. Akurat PiS karty już odkrył. Szczerze wątpię żeby okres przedwyborczy tym razem miał taki wpływ na GPW, jak w 2015 roku. Wtedy była zmiana ekipy rządzącej i przede wszystkim zmiana w kwestii socjalnej (wydatków). Pisałem już o tym wczoraj bo chyba też był taki temat. Globalnie mieliśmy informację o przełożeniu spotkania Trump - Xi. No i S&P500 dalej rośnie. Czemu? Ja się będę dalej upierał, że polityka w obecnym wydaniu przejadła się rynkom zarówno na scenie globalnej, jak i lokalnej.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [188.147.106.*]
    Bardzo możliwe , na razie mamy xi i Trumpa co chwilę zmieniających zdanie co do wzajemnych relacji .
    Chyba jednak fiasko brexitu też miało znaczenie.
    Zobaczymy co będzie gdy temat wróci.
    Na pewno żeby coś się wydarzyło potrzeba czegoś więcej niż straszenia clami.
    Co do reszty problemy energetyki nie powstały z niczego.
    Państwo potrzebuje pieniędzy na swoje zachcianki a firmy energetyczne to wdzięczny dostawcą kasy.
    To też jest polityka!
    Dla mnie dostawcy kasy dla SP to teraz banki, paliwa. Tam są nadwyżki, tam jest kasa. Szczególnie w bankach, gdzie potencjalne akwizycje (Pekao, Alior) odbyły się w ostatnich latach. Z czego firmy energetyczne mają dawać? Narazie przy braku podwyżek cen prądu trzeba dołożyć do interesu. Wątpliwe żeby jeszcze cokolwiek można było wziąć ze spółek po kilkuletnim cyklu inwestycyjnym (Jaworzno, Opole itd). Dopiero w tym roku kończy się cykl inwestycyjny dla spółek energetycznych i zaczną się lepsze przepływy pieniężne. Dlatego może za kilka lat przy następnych wyborach energetyka mogłaby cokolwiek finansować. Problemy energetyki powstały z mieszanki wszystkich lat po 1989 roku i braku jakiegokolwiek planu na dekarbonizację energetyki. Trump i Xi to temat, który trwa od ponad roku. Brexit to temat trwający już przeszło 3 lata. Kiedyś to miało siłę przebicia. Aczkolwiek jeśli przez rok będę codziennie dostawał kijem to pewnie po części tego czasu już mnie kolejne uderzenie kijem nie zdziwi. Ja pomimo wszystko będę się upierał, że rynkom to się przejadło i reakcji zresztą na te wieści już za bardzo nie widać porównując z wcześniejszymi latami/miesiącami.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2019-03-15 o godz. 23:38 ~mmm1212 napisał(a):
    > Dla mnie dostawcy kasy dla SP to teraz banki, paliwa. Tam są nadwyżki, tam jest kasa. Szczególnie w bankach, gdzie potencjalne akwizycje (Pekao, Alior) odbyły się w ostatnich latach. Z czego firmy energetyczne mają dawać? Narazie przy braku podwyżek cen prądu trzeba dołożyć do interesu. Wątpliwe żeby jeszcze cokolwiek można było wziąć ze spółek po kilkuletnim cyklu inwestycyjnym (Jaworzno, Opole itd). Dopiero w tym roku kończy się cykl inwestycyjny dla spółek energetycznych i zaczną się lepsze przepływy pieniężne. Dlatego może za kilka lat przy następnych wyborach energetyka mogłaby cokolwiek finansować. Problemy energetyki powstały z mieszanki wszystkich lat po 1989 roku i braku jakiegokolwiek planu na dekarbonizację energetyki. Trump i Xi to temat, który trwa od ponad roku. Brexit to temat trwający już przeszło 3 lata. Kiedyś to miało siłę przebicia. Aczkolwiek jeśli przez rok będę codziennie dostawał kijem to pewnie po części tego czasu już mnie kolejne uderzenie kijem nie zdziwi. Ja pomimo wszystko będę się upierał, że rynkom to się przejadło i reakcji zresztą na te wieści już za bardzo nie widać porównując z wcześniejszymi latami/miesiącami.

No a możesz nam tu opisać jak rząd niby z firm SP wyciąga te pieniądze na jak to napisałeś zachcianki ?
    No i rozumiem, że mówiąc o zachciankach masz na myśli emerytów i dzieci
    Ty takich zachcianek nie doznałeś rozumiem, bo dzieci z Rabiejem sobie nie zrobisz a jeśli to ewentualnie etapowo a starości nie dożyjesz bo zrobisz sobie eutanazję.
    No
    To napisz nam jak się wyciąga te pieniądze
    A jak nie wiesz to Ci mogę napisać jak to robił Tusk z Vęsęntym
    Napisać ?
    https://www.tvp.info/41747093/niemcy-uratowaly-honor-polskiego-spoleczenstwa-tusk-reprezentowal-niemcy
    Mogę oczywiście tak prościej, tak od siebie, tak jak ja to widziałem

• Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Sly [5.173.121.*]
    Badziewiak, spytam wprost- z jakiego zakładu ciebie zwolnili? Pytanie do mmm1212- co z tym zadłużeniem TPE ? Przegieli strunę? Pytam się dla ogólnego poglądu bo osobiście fedruje na JSW ( dziś była arcyciekawa sesja).
    Wskaźnik zadłużenia ogólnego znajduje się obecnie na poziomie 0,48. Taki sam poziom był w latach 2014-2015, gdzie Tauron był notowany na poziomie 4/5zł. Są to może rocznie jakieś odchylenia w granicach 0,2-0,3. Tutaj dużo osób zwraca uwagę na zadłużenie próbując przedstawić rzekomo fatalną kondycję firmy, ale według mnie poziom zadłużenia nie ma wpływu na notowania. Zresztą sprawa zadłużenia inaczej wygląda w perspektywie oddania Jaworzna i końca cyklu inwestycyjnego.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~wsi [77.114.81.*]
    \
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~zonk [37.7.195.*]
    ,
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Barcelona [37.47.44.*]
    Narysuj pięć kresek, to będziesz wiedział! Pozdrawiam.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~fizyk-wykladowca [5.173.83.*]
    Nie jest czysto teoretyczna, nie będę tłumaczył na forum o akcjach ale na swój wykład chętnie zapraszam, teoretycznie to mozemy sobie podywagowac o tym która wersja potwierdzonej teorii strun ma w naszym wszechświecie zastosowanie ale to też nie to forum, pozdrawiam ludzi nauki inwestujących na GPW
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Eskimos [46.134.135.*]
    Ludzie nauki są zawsze miłe widziani.
    W końcu w życiu nie tylko chodzi o to, żeby mieć wygląd i pieniądze.
  • Re: Chodzik śmieje się ostatni.... Autor: ~Barcelona [37.47.44.*]
    Powinienem był zapytać, gdzie studiowałeś , bo to subtelna różnica. Co do mojej ukończonej w cuglach szkoły, to elitarna, państwowa uczelnia z tradycjami. Ale i tak Cię lubię...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.114.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TAURONPE -1,04% 9,55 2026-05-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.