Polska branża meblarska została wpisana do Strategii na Rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju jako jedna z polskich branż flagowych, na której chcielibyśmy się skoncentrować. To znaczy, nie tylko nie przeszkadzać, ale także uruchomić instrumenty wsparcia, które pozwolą wznieść się na kolejny poziom rozwoju - mówiła szefowa MPiT Jadwiga Emilewicz.
Właśnie chciałem ten link wkleić :) Bo podobno w Polsce nic się nie opłaca? Co do ceny akcji 22 zł? Ja mam za małą wiedzę na temat typowania kursu. Podobno zawsze się mylę. Dlatego nie o tym. Dla mnie Forte ma obecnie najbardziej innowacyjne produkty i tyle. Promocja w Polsce na pewno nie zaszkodzi. Mebelki dla dzieci z 500+, wymiana kanapy u dziadków z 13-tki dla emerytów itd. Po co mają kupować używane z Niemiec. A eksport Forte też przyzwoity. Od zawsze dobry w krajach germańskich, i rozwija się na nowych rynkach np. we Francji / Indiach.
Forte i innowacyjne produkty?. Forte bazuje na tanich i prostych meblach wykonanych z płyt niskiej jakości. Kto posiada meble FORTE ten po raz drugi ich nie kupi. Wzornictwo - sprawa dyskusyjna ponieważ zależy to od gustu klienta natomiast jakość użytych materiałów pozostawia wiele do życzenia.
@Heban, masz przestarzałe wiadomości. Nie masz pojęcia co się dzieje w spółce od strony technologii drewna i oferowanych produktów. Powstają z najnowocześniejszej w Europie płyty wiórowej produkowanej w ultra-nowoczesnej fabryce w Suwałkach. To i jak mam dyskutować, skoro tego nie wiesz? A jak kupiłeś zwykłe, tanie meble to nie narzekaj. Innym pewnie się podobają, skoro przychód ze sprzedaży przekracza miliard. Zawsze mogłeś wybrać droższe wersje tzw. "eksportowe" :) doceniane również przez klientów 40 państw poza Polską.
Mylisz się. Już drugie mieszkanie nimi meblowaniem i kolejne tez będzie z forte. Rodzice tez tak ostatnio zrobili. W porównaniu z innymi „markowymi” salonami ich meble to szampany wśród mebli