Świadomie pominął ten najistotniejszy punkt, tj. kilkadziesiąt milionów zobowiązań - z zaległymi odsetkami ustawowymi to z dużym prawdopodobieństwem przekracza już nawet 100 mln zł. Głównym celem twórcy posta jest jak zwykle rozruszanie kursu akcji i znalezienie samobójców na te akcje ;)
Haha 100 milionów to przesadziłeś. Zalegloac to 26 milionów z kredytami z czego zapadalność wszystkich będzie na listopad.
Prezes musi się grubo uwijać by z tego wyjść
Sprawiedliwy ma rację. 100 mln to mniej więcej poziom obecnego zadłużenia zielińskich. Posiadacz, ty chyba kpisz sobie. Zaniżyłeś ich zobowiązania kilka razy. Samych zobowiązań krótkoterminowych mają grubo ponad 40 mln. Zastanawiam się tylko czy przekłamałeś kwotę z niewiedzy czy miałeś w tym jakiś ukryty cel (z premedycją). Może masz do opchnięcia akcje FKD.
akcje już opchałem, nie mam ani jednej sztuki ale obligacje dalej leżą, jakiś naiwniak kupował akcje. zastanawiam się co się dzieje i dlaczego ktoś te akcje kupuje? szczerze, to już od dawna mówiłem że będą chodzić po kilka groszy a te choler..wo nie chce spadać, czaiłem się po 9 groszy aby kupić kilka set tysięcy ale teraz już są 100% wyżej. dzisiaj z niedowierzaniem patrzyłem co się dzieje, ze na otwarciu fixa nikt ze strony zakupowej nie uciekał? Nikt też nie sypał. Rozważam wiele opcji. nie znam się na akcjach tej spólki za bardzo, nawet nie wiem czy kiedykolwiek było poza fixami na ciągłych?
I znowu Ludwik z tymi swoimi rewelacjami na temat dobrej kondycji FKD, nowych inwestorach, itd. Ludwik zejdź na ziemię, przestań brać i zacznij żyć normalnie.
Ludwik narwaniec może sam kupuje akcje spółki? rękę dałbym sobie obciąż, ze tu już nie zobaczymy 20 groszy...dobrze że nie poszedłem o zakłąd. Jeszcze taki ludwiczek i z tym inwestorem trafi...wtedy będą mu buty wszyscy na forum pucować.
Obligat co ma wspólnego wzrost kursu do naszych obligacji?
Pozostaje mieć tylko nadzieje że dzieje się coś dobrego za kurtyną i my również z tego skorzystamy z czasem. Podniecenie ludwika jest nad wyrost jak dla mnie na dzien dzisiejszy. Obroty na akcjach w granicach 10 tysiecy zlotych jak zaczną systematycznie wzrastać zacznę mocniej wierzyć że coś się dzieje. Może są bliscy wygrania dużego przetargu?
Oj ludwik ile ty masz lat?
Kto bedzie ci deklarowal ile chce kupic i ile chce sprzedac?
Pojawią się zlecenia kupna to i sprzedaż się uaktywni. Oczywiscie akcje muszą pójść do właściwego akcjonariatu wówczas możesz mieć swoją upragnioną winde. Spółka musi pokazać dobry komunikat, musi być wygrany przetarg albo inwestor o którego się tu modlisz ludwiku.
I najlepiej jakby jeszcze ktoś przekroczył 5% akcji.
Może jakiś duży obligatariusz poza obligacjami w akcje wchodzi?
Wówczas wiara w spółkę wzrośnie. Kurs nawet przy niespłaconych obligacjach może dojść do 1 złotówki. To byłby splot dobrych wydarzeń.
Wyjący psie my tu możemy co najwyżej się wściekać, bo ktoś sprzątał akcje i to wszystkie, nie sądzę aby mówić tu o ubieraniu, bo obroty są tu śmieszne.
A ta wczorajsza jazda trzymaniu kursu na widłach to już idioty.m.
Spółka z jakiegoś niewyjaśnionego dla nas powodu, kisząca się dostała skrzydeł, a ten co napiserał akcjami uciekł. Jak dla Ciebie to wygląda?
Ja życzę spółce jak najlepiej i oby spłaciła wszystkich obligatariuszy.