• Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~Zenon [86.111.114.*]
    https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/NOOBZ-FROM-POLAND-SPOLKA-AKCYJNA,zawiadomienie-o-zejsciu-ponizej-10-glosow-na-2019-03-06,ESPI,20190306_190802_0000154062
  • Re: Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~Julek [5.173.232.*]
    Ciekawe na czym polega to zmniejszenie.
    Komu i za ile to sprzedali?
    Dlaczego teraz przed wprowadzeniem Total Tanka?
  • Re: Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~trader [188.146.168.*]
    Czy ktoś może wyjaśnić relacje między Noobz a 11Bit?
  • Re: Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~Adaś [193.192.185.*]
    Z tego co się orientuję nie ma żadnych relacji między Noobz a 11Bit. Natomiast relacje między Noobz, QubicGames i Capital Partners znajdziesz tu: http://www.ryneknc.pl/zycie-rynku/zycie-spolek/4992-capital-partners-inwestuje-w-total-tank-simulator
    Dzięki. Nie wiem czemu dotychczas sądziłem, że pozostają w jakichś układach własnościowych.
  • Re: Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~kt [213.199.193.*]
    co powiecie na taki scenariusz - likwidacja CP Investment I FIZ (czyli ten, do którego przenieśli "swoje" inwestycje), to wiązałoby się ze sprzedażą wszystkich zgromadzonych tam aktywów (powoli to się dzieje, symbio poszło, część noobz, a może za chwilę reszta), znajdą kogoś może na PiP i Bać Pol (najtrudniejsza część, wszystko może kwestią ceny), nic więcej praktycznie tam nie ma, kolejny, prawdopodobnie ostatni skup za wszystko co uda się uzyskać i od tej chwili cpa prowadzi już tylko pozostałe fundusze i ewentualnie zarabia na zyskach z udanego inwestowania cudzych pieniędzy

w takim wypadku wystarczy wszystko sprzedać za łączną kwotę 40 mln, żeby skup był po istotnie lepszej cenie niż notowania na gpw
    Pierwszy raz wziąłem pod uwagę taki myk po zmianie warunków skupu. Ewidentna ewakuacja.
    Już wtedy musieli wiedzieć, że Bać to klęska. Z PiP może być tak samo. Nie musi ale może. Nic nie wiemy.
    Na temat wyników i wartości Ekoplastu nie znalazłem kompletnie nic. Reszta to ściema.
    Niestety wszystko, co zaszło potem uwiarygadnia taką opcję.
    Nie widzę powodu, by na ostatni skup wypadło 40 mln. a nie np. 17 po nominale.
    Każda złotówka włożona w Capital zwróciła im się wielokrotnie. Do tego kilkanaście lat pensji z rad i zarządów (wielu jednocześnie).
    Nie sądzę aby Bala lub Chełchowski sypnęli w rynek. Nie muszą.
    Zakładałem jednak bardziej, że idą na przeczekanie, nową emisję itd. Ale wyzerowanie spółki jest coraz bardziej możliwe.
  • Re: Zmniejszenie udziału w Noobz Autor: ~kt [89.229.51.*]
    nie sądzę, aby likwidowali spółkę, bardziej skup 15-16 mln akcji za wszystko, co uda się uzyskać z I FIZ, powinno być więcej niż nominał, ja obstawiam 2,50 na akcję, reszta, czyli 1-2 mln akcji zostaje, cap ma tylko te fundusze absolute return, balanced i private equity, i tym się zajmuje i z tego żyje (o ile się da oczywiście z tego wszystkich wyżywić na pokładzie), tam nie ma środków spółki jako takiej
    W zeszłym roku zapadły decyzje, po których Chełchowski wylądował w TFI. Wskazówką może być trend wyceny ich jednostek. Ktoś kiedyś zalinkował, ale mi wcięło.
    Natomiast trend na certyfikatach wygląda tak :
    wrzesień 17 - 501,71/certyfikat
    grudzień 17 - 487,55
    marzec 18 - 462,02
    czerwiec 18 - 432,90
    wrzesień 18 - 419,22
    grudzień 18 - 378,51
    marzec 19 - ??
    Szalupa TFI jest za mała na dwóch.
[x]
CAPITAL 0,00% 0,66 2025-11-10 15:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »