• Kilka osób będzie płakać Autor: ~gerson [165.227.153.*]
    po wczorajszej informacji o wyroku WSA wyczuwam płacz kilku forumowiczów, usilnie martwiących się o nasze pieniądze... tyle naganiania, a racja spółki na górze... co tym razem wymyślicie?
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~Xyz [77.252.153.*]
    Tylko dlaczego po tej informacji kurs dołuje? W styczniu było 277 zł.
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~Rozważny5 [46.134.50.*]
    Spółka jest przewartościowania. Przy dobrych inf. kurs powinien ustabilizować się w przedziale 230-235zl.
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~obserwator [176.103.164.*]
    Płakać to można ze śmiechu
    Tak właśnie wyglądają sukcesy spółki
    40 milionów które zapłaciła 10 uchylono nie prawomocnym wyrokiem a kontrolę za następne lata trwają
    :))))) faktycznie można się popłakać
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    na neuce jak w biedronie - codziennie niższa cena
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~Romano74 [88.156.139.*]
    Nie ma się co śmiać. Tu ludzie tracą swój majątek - należy im raczej współczuć, bo każdego z nas może to spotkać przy inwestowaniu.

Ewidentnie widać, że narodowy fundusz emerytalny z Norwegii zwiększył zaangażowanie i podbił cenę akcji NEUCA, a do tego skup akcji przez samą spółkę się do strony popytowej dołożył. Niestety przepływy pieniężne nie kłamią...

link 

Warto poczytać dotychczasowe sprawozdania finansowe. Czekam z zaciekawieniem na kolejny raport, bo jeśli będzie dobry to powinien powstrzymać opadanie. Póki co nadal podtrzymuję, iż opadnie dużo niżej :(

Zaznaczam, że wyrażam tu swoje prywatne zdanie i nie jestem autorytetem w dziedzinie inwestycji kapitałowych. Nie posiadam akcji spółki NEUCA.
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~Racjonalny [95.49.147.*]
    Nie wiem, co takiego jest niepokojącego w tych sprawozdaniach finansowych, bo też je czytałem.
    Moim skromnym zdaniem ta spółka jest wyraźnie przeceniona od 2 lat, bo mimo wyników finansowych poprawiających się kwartał po kwartale, wzrostowi przychodów i zysków, stałego wzrostu dywidendy, C/Z na poziomie 10, kurs jest jaki jest.
    Podtrzymuję swoją prognozę, ktorą już gdzies wyrazłem, a więc spadku do poziomu oporu na ok. 220-230 zł i mocnego wzrostu, co powinno się zbiec z publikacją raportu.
    Nie naganiam - mam bardzo mały pakiet, ale zamierzam dokupić za 230.

Odezwę się za jakiś czas i zobaczymy, czy miałem rację.
  • Re: Kilka osób będzie płakać Autor: ~xy [95.160.159.*]
    Dużo sypaczy na tej spółce. Popyt 2x większy od podaży, a co niektórzy pewnie ze stratą już oddają. Większy wolumen na pojedynczym zleceniu kupna i rusza bezsensowny wysyp, bez względu na cenę.
[x]
NEUCA 0,29% 701,00 2026-05-13 17:04:00
2026-05-05
Transakcja na akcjach
2026-04-29
Zwołanie ZWZA
2026-04-17
Transakcja na akcjach
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać