Ciekawa i ambitna strategia, jeżeli się sprawdzi to za 4 lata firma powinna być warta 2x. widać że chcą ograniczyć zapędy funduszy co do dywidendy. Ja to widzę tak, że to jest obrona przed wyprowadzeniem całej gotówki. Ale jednak pozytywne, bo lepiej inwestować niż przejadać.
Dnia 2019-03-05 o godz. 09:50 ~ben napisał(a): > wyprowadzać do US? > To już lepiej rozdać akcjonariuszom
'Wyprowadzić' do akcjonariuszy w formie dywidendy. Bardzo groźne są takie zapędy, a w ostatnich latach fundusze pokazywały, że potrafią zażądać nawet 100% zysku. Dlatego ta strategia ma bronić przed takimi zagrywkami wygłodniałych fundów.
tego USu tak bym nie przesądzał. dziś np. była informacja że Neuca wyrała z US. także orzecznictwo sądów pokazuje że mamy prawo myśleć pozytywnie. Niestety dzisiejsza sesja pokazała że przy takich mega pozytywnych informacjach obroty praktycznie zerowe. to pokazuje jaka bananowa jest nasza giełda i jak bardzo brakuje jej kapitału. ja myślę, że akurat że spółka jest przewidywalna jeśli chodzi o dywidendę jest mega ważne. by kurs ruszył do góry potrzebny jest popyt. w przypadku dywidendy wystarczy zysk i decyzja akcjonariuszy. ferro płaci co roku, więc jest przewidywalne, można z tego tytułu na prawdę nieźle zarobić.
Z tym przeterminowaniem to nie takie proste jak się wydaje. Na pewno nie jest przeterminowane. Kontrola była wszczęte w 2017 to zawiesza okres przedawnienia. Niemniej fakty są takie że kilku spółka które miały podobne problemy sąd przyznał rację. Bądźmy dobrej myśli szanse są na prawdę mocne. Jakby kasa była odzyskane pewnie poszloby na przejęcie lub na dywidendę.czytal ktoś parkiet ? Co sądzicie o wywiadzie