Sygnity to producent oprogramowania, zajmujący się tworzeniem zaawansowanych systemów informatycznych dla firm oraz świadczeniem usług IT. Spółka opublikowała dzisiaj raport z wynikami za pierwszy kwartał roku obrotowego.
Spółka wypracowała 10,88 mln zł skonsolidowanego zysku netto w I kw. roku finansowego 2018/2019 (1 października – 31 grudnia) wobec...
Wiara w ten papier trwa od 2007 roku. Pamietam jak spadalo ze 120 do 60 a wierzacy glosili ze wroci szybko na 120. Podobnie bylo przy spadku z 40 na 20 i z 20 na 6. Po pewnym czasie mialo wrocic na 8. A wreszcie ustabilizowalo sie wokół 3. I tak to jest jak silna wiara zaglusza fakty.
Bledny wniosek. Wiara ze wzrosnie z 3 do x spowoduje ze wyznawcy obudza sie przy 2 a moze nawet przy 1. No, ale przy jeden to mozna zyc marzeniami ze bedzie dwa.
Wypowiedzieli jedno piętro na Klimczaka, porezygnowali z wielu dodatków, ograniczyli koszty zarządu. Co musieli sprzedać to skrzedali. Zarobili 10 baniek ( na papierze) pewnie trzymając do końca raportu zamrożony hajs, który nie był ich. I tak są dalej w ciemnym tunelu. Jest wiele spółek w których się coś dzieje. Tylko nie tu.
Nie jestem drobnym ciulaczem. Lubie ryzyko. Jednak w przypadku S nie ma zadnego ryzyka. Obserwuję tą spolkę od 2007 roku. Jest znakomitym przykladem wszystkich patologii jakie mozna zobaczyc w biznesie korporacyjnym. Doslownie wszystkich. Patologiczne rowniez jest ze wogóle wciaż istnieje.
Sprzedałem sgn będąc minus 7% bo się kisił pieniądz już za długo. W grudniu włożyłem w torpol i teraz tu zaglądam a tu dalej kiszonką jedzie. Pozdrawiam