Sprzedawanie Leny w tej cenie to absolutna głupota. Zmiany dywidendy wynikają choćby z inwestycji. Natomiast kupowanie spółki polega na ocenie jej wartości. Oceniając Lenę, powiedziałbym, że nawet sprzedaż poniżej 4 zł niekoniecznie świadczy o zdrowym rozsądku. Ale cóż, z drugiej strony jestem wdzięczny panikarzom, bo mam średnią 2,75 tylko dzięki nim... Zawsze tak jest, że na naiwnych i spanikowanych się zarabia.
Jutro dalej urealnianie kursu sztucznie zbitego przez rekina, który przecież musiał żreć ... i zeżarł panikarzy sprzedających z niewiadomych chorych wizji pseudo proroków jeden z lepszych walorów na parkiecie. Lenę poniżej 4zł zawsze można kupować w każdych okolicznościach - zwłaszcza inwestując DT i kasując regularnie od lat coroczne sowite dywidendy (wkrótce według projektu MF w sprawie dywidend będzie jeszcze dodatkowy impuls do zakupów do długoterminowego inwestowania). Kto się w porę opamiętał ten płakał nie będzie ... reszta albo odkupi drożej albo będzie marzyć o akcjach Leny w portfelu.
Mnie interesuje jedna sprawa, skoro ja chętnie kupuję od kilku lat, mój syn będzie robił to samo, to czy wnuczek wystarczy, że będzie kupował tylko z dywidendy? Raczej tak..