I nie kupią nic na tych spadkach to ta spółka nie odzyska już zaufania nigdy. To 2ga uchwała gdzie mamią o skupie akcji a przecież 600tys akcji po 60groszy to raptem 360tys zl. Nie kupią znaczy oszukują akcjonariuszy.
Skup był ustawiony pod KS. Po co mają skupować skoro rynek wszystko odbiera. To byłoby wrzucanie pieniędzy w kieszeń KS, a tak pieniądze zostają w spółce i mogą popracować w nowym projekcie. Niestety jeżeli projekt okaże się sukcesem, (sukeces to już 25% tego co planują) to trzeba spodziewać się wezwania po około 2-2,5pln o ile Uber nie zgasi tematu wcześniej wezwaniem po 1,2-1,5. Warto przy tym być? Tradycyjnie zobaczymy.
Firma na U zagroziła procesem sądowym, ale wcześniej próbowała zdobyć info o mechanizmach biznesowych w nowej konkurencji. Poszukaj wypowiedzi na ten temat pani Prezes. Czy U będzie chciał przerwać rozwój konkurencji tego nie wiem. To tylko jeden z licznych możliwych scenariuszy. Który z nich zrealizuje się. Tradycyjnie zobaczymy.
Dnia 2019-02-28 o godz. 13:30 ~Kwaśny napisał(a): > Skup był ustawiony pod KS. Po co mają skupować skoro rynek wszystko odbiera. To byłoby wrzucanie pieniędzy w kieszeń KS, a tak pieniądze zostają w spółce i mogą popracować w nowym projekcie. Niestety jeżeli projekt okaże się sukcesem, (sukeces to już 25% tego co planują) to trzeba spodziewać się wezwania po około 2-2,5pln o ile Uber nie zgasi tematu wcześniej wezwaniem po 1,2-1,5. Warto przy tym być? Tradycyjnie zobaczymy.
Tez wola,żeby dobrze zainwestowali kasę w skubera a nie w skup. Da to więcej dobrego dla akcjonariuszy niż wystrzelania się teraz z gotówki,żeby zrobić niektórym akcjonariuszom a później musieliby pewnie robić emisje. To byłby kwik! Niech dobrze wystartują ze szkunerem to cena sama wzrośnie.
Do tych co wolą Skubera zamiast skupu, to powiem tylko jedno: BRAK zaufania do JWA. W roku 2018 mieli skupować akcje własne na podstawie wcześniejszej uchwały. Niestety nie skupili ani 1 akcji po tym jeden z głównych wychodził na rynku i stąd wodospad do 35gr, w grudniu 2018 podjęli nową uchwałę o skupie i skup rozpoczęli ale kupili malutki pakiet i od tamtej pory nic a nic. Po raz kolejny sprzedaje jeden głównych akcjonariuszy, tym razem Stanek. Ewidentnie kręcą i ściemniają. Ja już straciłem całkowicie zaufanie.
P.S.
Odnośnie Skubera to czy wy wiecie za ile JWA kupił ten projekt? Za 1 mln czy za 2 mln i od kogo? Kolejne pytanie z czego będą finansować ten projekt? 0 informacji na te tematy ale jedno jest wciąż aktualne: nie dotrzymują słowa!
Drogie dzieci.Przetarg na 15mln netto załatwi cenę 2zł. O ile wygramy.
Sqter natomiast jest wartością dodaną która może dodać kolejne kilka zł.
A o kurs powyżej obecnej wyceny jestem cholernie spokojny.
Niezłożenie oferty w postępowaniu przetargowym z powodu błędów systemu ePUAP. Natomiast jest coś gorszego tzn. Wygląda że ktoś wiedział o tym wcześniej i stąd nagła wyprzedaż akcji. Chyba czas najwyższy żeby KNF przyjrzał się tej spółce.